• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşu salma sorunu

Çağrı.kiybar

Yeni Üye
muhabbet kuşu yavrularımın en büyüğü 1 2 güne atlayacak gibi ve kafes almam gerekiyor. ayrıca kuşlarımı salacak biryerim yok malesef . salmadan sağlıklı yaşamalarını sağlayabilirmiyim? eğer salmadan yaşabilecek ise kafes boyutu öneriniz nedir? (katlı kafes almayı düşünüyorum)

Deniz

Yeni Üye
Çağrı Kiybar' Alıntı:
muhabbet kuşu yavrularımın en büyüğü 1 2 güne atlayacak gibi ve kafes almam gerekiyor. ayrıca kuşlarımı salacak biryerim yok malesef . salmadan sağlıklı yaşamalarını sağlayabilirmiyim? eğer salmadan yaşabilecek ise kafes boyutu öneriniz nedir? (katlı kafes almayı düşünüyorum)

Muhabbet yavrulari anne babalariyla yaşiya bilirler zaten suru haline alişmiş kuşlardir onlar. Ama egerki kavga ederlerse ki bu en çok anne babalarinin kuluçka doneminde olur genellikle ozaman ayirmalisin yavrulari.ama eyer iyi anlaşiyorlarsa kala bilirler.eger yerin varsa salma kafeste ala bilirsin tabi.salma zaten nekadar buyukse o kadar iyi. Katli kafes ölçuleri 32/32×40/40 yeterli olur .

Deniz

Yeni Üye
Çağrı Kiybar' Alıntı:

Bişey anlatmak istiyorum izninle.Benim konşum 2 yildir evinde muhabbet kuşu besliyordu.ama daha onceden beslemişliyi vardir deneyimliydi yani. 1 çift kuş almişti onlar ona çok bagli hemde çok uslu kuşlardi.kafesi yeteri kadar buyukdu 60×90 civari falan olurdu.yuvalik takti 4 tane yavru aldi kafes almadi ama.2 tane suluk koydu 2 tane yemlik kalamar kemiyi falan herşeyden 2 tane koydu kafese. 1 tuneyi vardi 1 tane daha koydu.kafesin sol tarafina o 4 yavruyu sag tarafinda yuvalik oldugu icin anne babayi orda birakti. Ve kuşlari aliştirdi yani sol tarafi yavrular icin sag tarafi anne baba kuslar icin. Bir hafta falan kafesi ortadan telle ayirmişti içten. Sonra zaten kuşlar aliştiklari için teli çikardi ve kuşlar sanki anlaşma yapmis gibi yavru kuşlar sol taraftaki yemlik sulugu falan kullaniyordu anne baba sag taraftaki. Boyle yavru aldikca buyuyen yavrulari satiyordu.
Şimdi o konşum kendine uretimhane açmiş kuşçulukla kazaniyor. Bayada iyi kazaniyor yani :)
Demem o ki sizde boyle yapa bilirsiniz Ama kafesiniz yeteri buyukse ve bunuda unutmayalim her kuşun huyu farklidir sikinti ola bilen kuşlarda var hayat dolu olan kuşlarda.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Salma denilince 70 cm den aşağı olmaz fikrimce katlı yaptırmak için çok kuşunuz var mi?

Deniz

Yeni Üye
Şehmus BAKIR' Alıntı:
Salma denilince 70 cm den aşağı olmaz fikrimce katlı yaptırmak için çok kuşunuz var mi?

Evet bencede ben o olculeri katli icin yazdim.salma ne kadar buyukse o kadar iyi bence 70+120  yada 90×140 civari iyidir. Tabi kusun sayisina bagli. 90×140 bence gorduklerimi soyluyom nerdese 7 - 8 kusa yeterli oluyor bu tabi insanin planina bagli yani dahada çoxalticaksa falan.

Cagrikiybar

Yeni Üye
Salma yapacak yerim yok katlı kafes düşünüyorum ama kuşları salacak alanım yok önerdiğiniz boyutlar nedir?

Deniz

Yeni Üye
Cagrikiybar' Alıntı:
Salma yapacak yerim yok katlı kafes düşünüyorum ama kuşları salacak alanım yok önerdiğiniz boyutlar nedir?

4 katli kafes oneririm  boyutu:
Ön ve arka uzunluk 40 45 sm civari
Yan uzunluklarda  30 35 sm yeterli olur. Salmasanda saglikli olur tabi kardes.onemli olan bakimdir.higenik ortam kaliteli besinler vitaminler. Katli kafesin kotu yani atrafi batirir yani o yonu kotu.

Cagrikiybar

Yeni Üye
Deniz' Alıntı:
Cagrikiybar' Alıntı:

4 katli kafes oneririm  boyutu:
Ön ve arka uzunluk 40 45 sm civari
Yan uzunluklarda  30 35 sm yeterli olur. Salmasanda saglikli olur tabi kardes.onemli olan bakimdir.higenik ortam kaliteli besinler vitaminler. Katli kafesin kotu yani atrafi batirir yani o yonu kotu.
Tşk