• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşu popoda tümör

nesli-han

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
popoda şişkinlik tüy dökümü.
Hastalık Belirti Tarihi
1 Haz 2025
muhabbet kuşumda bir anda tüy dökülmesi başladı poposu kelleşti ve birkaç ay içinde çok büyük bi şişlik oluştu. vitamin verildi yemi defalarca değiştirildi antibiyotik verdi veterineri. durum 5 aydır böyle yaşlılıktan mı oluyor bilmiyorum 10 yaşında var neyi denediysek deneyelim bi değişim olmadı göğüsünde de siyaha çalan bi leke oluştu ne yapacağımı şaşırdım?

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba o kısım sert mi yumuşak mı. Lipom, kist benzeri bir şeye benziyor. Röntgeni çekildi mi

nesli-han

Yeni Üye
Merhaba o kısım sert mi yumuşak mı. Lipom, kist benzeri bir şeye benziyor. Röntgeni çekildi mi
sert yapıda ve son zamanlarda dışkı yaparken zorlamaya başladı. sabahları enerjisi yerinde oluyor ötüp şirinlik yapıyor ama ağırlıktan uçmayı geçtim yürümek istemiyor bile. röntgen çekilmedi evden çıkmak istemiyor artık kafesinden çıktıktan 5-10 dakika sonra yorulup kafesine dönmek istiyor sessizleşiyor uzun yol kaldıramayacağından korkuyorum Ankara gölbaşındayım kuştan anlayan veteriner de yok fakülte de çok uzak araçsız götürme riskine giremedim korktum. buradan dönüşü var mı onu da bilmiyorum yoksa çocuğu boşa hırpalamak istemedim çünkü veterineri zaten kuşların canı hassas yapılacak bi şey yok dedi riske atamadım.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yaş ilerledikçe her kuş değil ama bazı kuşların bünyesine bağlı olarak hormonal sıkıntılar kistler tümörler baş gösterebiliyor. Birkaç ay içinde şişlik oluştuysa ve sert yapıdaysa evet tümör olma ihtimali yüksek. Lipom olma ihtimaline karşı da yağlı tohumlardan uzak tutun sebze ağırlıklı besleyin. Ama Ankara'da işin ehli olan kanatlı uzmanlar var. İsterseniz yine de net teşhis için gösterin derim. @Demet bükay abla Ankara'daki iyi kanatlı uzmanları biliyor. Bu konuda size yol gösterebilir.

nesli-han

Yeni Üye
Yaş ilerledikçe her kuş değil ama bazı kuşların bünyesine bağlı olarak hormonal sıkıntılar kistler tümörler baş gösterebiliyor. Birkaç ay içinde şişlik oluştuysa ve sert yapıdaysa evet tümör olma ihtimali yüksek. Lipom olma ihtimaline karşı da yağlı tohumlardan uzak tutun sebze ağırlıklı besleyin. Ama Ankara'da işin ehli olan kanatlı uzmanlar var. İsterseniz yine de net teşhis için gösterin derim. @Demet bükay abla Ankara'daki iyi kanatlı uzmanları biliyor. Bu konuda size yol gösterebilir.
sebze vermeyi defalarca denedim ancak uzun zamandır sebze de yemiyor halbuki çok severdi havuç marul vs yemeyi ama asla yemiyor sadece darı ve keten tohumu yiyor. demet hocama ulaşarak sorayım vakit kaybetmeden en azından ilaç tedavisi diyet gibi yöntemlerle hayat kalitesini arttırabilirsem mutluluk verici olur teşekkür ediyorum yönlendirmeniz için 🙏

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
sebze vermeyi defalarca denedim ancak uzun zamandır sebze de yemiyor halbuki çok severdi havuç marul vs yemeyi ama asla yemiyor sadece darı ve keten tohumu yiyor. demet hocama ulaşarak sorayım vakit kaybetmeden en azından ilaç tedavisi diyet gibi yöntemlerle hayat kalitesini arttırabilirsem mutluluk verici olur teşekkür ediyorum yönlendirmeniz için 🙏
Telepati hayvan hastanesine mutlaka götürün oradan iyi sonuç alan bir üyemiz oldu, Demet hocam da oraya gidiyor

Üst Alt