• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşu parazit ya da zehirlenme

aleynaaaaaaa

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik, dışkı etrafında beyaz tabaka , yem yemede azalma vs
Hastalık Belirti Tarihi
2 Kas 2025
Kullanılan İlaç
ERİTROTEK
Ben bir iki ay öncesine kadar muhabbet kuşuma yanlışlıkla bozmuş yem vermişim bundan dolayı bir dönem baya hastalandı o veterinerden bu veterinere götürdüm antibiyotik kullandı iç parazit ilacı kullandı vs en son götürdüğüm veteriner iyiydi ilgiliydi iç paraziti o kullandırdı ve baya iyileşti o günden bu güne fakat o zamandan beridir ne zaman su içse ağzına yem geliyodu 2 gün önce yine biraz halsizleşti doktora videosunu çekip attım su içtiğinden sonrasını getirin bakalım dedi götürdüm bu sefer tabi kuş fazla ilaç kullandığından bu 2 ay sürecinde son kez pembe bir toz ilaç verdi "eritrotek " adında araştırdım antibiyotik çeşidiymiş ilk başta içmedi falan dünden beri ama az az ağız vuruyo şimdi dün ve önceki gün yem az yiyodu yemesi kesilmişti biraz daha yiyo gibi şuan ama asıl sorum şu bu ilaçtan sonra tekrarlar mı bu durum sirke kullanamaya da pek gönlüm razı gelmedi kursakta gazlanma mayalanma tarzı şeyler olduğuna tekrar mantar üreyebiliyomuş galiba ve ağır gelebileceğinden hemen veteriner e götürdüm fakat onlarda sıkıldı gibi çok anlamıyolar artık şuan ilacın 1. Günündeyim 4 gün kullanıp bırakıcaz inşallah daha önce yemden zehirlenme vs yaşayanlar bilgilendirebilir mi neler yaptınız diye şimdiden teşekkür ederim.( ek olarak 2 aydır ara ara florwel probiyotik ve yine veterinerden aldığım multivitamin kullandım az sıklıkla olmak üzere)

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, kuşunuzun durumu nasıl? Dışkı analizi yapıldı mı ☺

aleynaaaaaaa

Yeni Üye
Merhaba, kuşunuzun durumu nasıl? Dışkı analizi yapıldı mı ☺
Şuan durumu stabil ama biraz yem yemeye başladı 4 5 gün önce veterinerin verdiği ilacı kullanırken hem suyu beğenip içmiyodu hemde o ara elimde bir hafiflemişti yem de yemiyo ama şu 3 gündür yem yiyor çok şükür digestive ilacını veriyorum 3. Günü bugün fakat su içince ağzına yem gelmesi geğirmesi aynı bazen aşırı hareketlenince de heycan yapıyo galiba yem kusuyo ama durumu iyi şuanlık :)

aleynaaaaaaa

Yeni Üye
Bu ilaçları kaç gün süreyle kullanıcam hiç anlamadım yaa veterinere sadece mesaj olarak verebilir miyim diye attım kullanabilirsiniz yazmış fazla ilgili değil daha bişey yazamadım şuan digestive in 3. Günündeyim suya katarak veriyorum 40 50 ml suya 1 damla olarak ama kaç gün kullansam fayda eder ikisi arasında 1 2 gün boşluk bırakarak mı kullanayım peşpeşe kursağı yorar değil mi?

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, vitaminler ve mineraller dışkıda değişiklik yapabilir genelde bir hafta veya 10 gün süreyle kullanılır size kaç gün dediler? Dışkı analizi yapmadı mı

aleynaaaaaaa

Yeni Üye
Merhaba, vitaminler ve mineraller dışkıda değişiklik yapabilir genelde bir hafta veya 10 gün süreyle kullanılır size kaç gün dediler? Dışkı analizi yapmadı mı
Yok sadece kursağına baktı o kadar son götürdüğümde hekimi görmedim bile yoktu kendisi bıraktım kuşu oraya 1 saat kadar sonra gittim ordaki yardımcı ilgilendi doktor bu ilacı verdi vs dedi fakat ben bu 2 ilacı kendim aldım o vermedi ona fotoğrafını attım kullanabilirsiniz yazdı tek cümleyle daha da inanın isteksiz yazdığından bişey yazasım da gelmiyo instagramda bir sayfaya sordum takviyeleri görüp aldığım 3 er gün kullan dedi yapay zekaya sorunca da zararı yok 5 6 gün kullanılabilir diyo valla kafam karıştı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kursağı yormaz ama analiz olmadan sadece bunları vermesi çok saçma. Bence iyi bir hekime gidip dışkı analizi yaptırın ☺

aleynaaaaaaa

Yeni Üye
Muhabbet kuşuma bu takviyeleri verdim 4 gün digestive verdim 1 gün ara verdim ve vinegar ginger a geçtim şimdi dün ve bugün temiz su veriyorum fakat sanki fazla su içiyo ve bugün biraz ishali var kendini temizliyo konuşuyo bazen çok enerjik bazen siniyo gibi oluyo acaba takviyeleri kullanınca kuşlarda ishal ile hastalık atma durumu oluyor mu yapay zekaya sordum ilaçlar sonrası ishalle atıyo olabilir hemen isal kesmeye müdahale etmeyin diyor??

Ekli dosyalar

Üst Alt