• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu nasıl el ile tutulmaya alısır

Sagi

Aktif Üye
Çok görüyorum internette muhabbet kuşunu alıp elleri ile tutup öpüyorlar kuş hiç kızmıyor. Ya da ters çevirerek durduruyorlar. Nasıl kuşları eğitiyorlar bunun için bilen var mı?

zynpp.

Paylaşımcı
Bebeklikten büyütülen kuşlar alısık oluyor ama Kuşun karakterine bağlı büyüdükten sonra izin vermeyen kuşlarda var bazı kuş kendini sevdirmeyi sever kafasını yanaklarını uzatır kimi dokundurtmaz.Çoğu kuş ele alınmayı sevmez elinize almaya calısırken güvenini kaybedebilirsiniz ..

Sagi

Aktif Üye
Bebeklikten büyütülen kuşlar alısık oluyor ama Kuşun karakterine bağlı büyüdükten sonra izin vermeyen kuşlarda var bazı kuş kendini sevdirmeyi sever kafasını yanaklarını uzatır kimi dokundurtmaz.Çoğu kuş ele alınmayı sevmez elinize almaya calısırken güvenini kaybedebilirsiniz ..
Ele almaya derken elle tutmaktan mı bahsediyorsunuz? Zorunlu olmadıkça Elle zorla Tutmam. Ama elle tutmayı zaten kuşun kendisi akıl etmez ki , ona bakan kişi kuşa bir eğitim verir kuş da elle tutulmaya alışır. Lütfen biliyorsanız söyleyin siz
Benim kuş bir buçuk aylık diyebiliriz.30 günlükken geldi.

zynpp.

Paylaşımcı
Elle tutmaktan bahsediyorum evet.
Anlamaz,akıl etmez demeyin çok zekidirler hisleri kuvvetlidir.
Kuş Size güvenmiyorsa atakta,tetikte durur en ufak sese ,harekete tepki gösterir.
İlk önce yapılması gereken kuşa o güveni vermektir ha verdiniz sizden korkmuyor ama hâla tutmaniza izin vermiyorsa bu kuşun karakterinden kaynaklıdır sevmiyordur sevmiyorsa ve zorlarsaniz güveni kaybedebilirsiniz Yada hiç kazanamazsınız

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ele almaya derken elle tutmaktan mı bahsediyorsunuz? Zorunlu olmadıkça Elle zorla Tutmam. Ama elle tutmayı zaten kuşun kendisi akıl etmez ki , ona bakan kişi kuşa bir eğitim verir kuş da elle tutulmaya alışır. Lütfen biliyorsanız söyleyin siz
Benim kuş bir buçuk aylık diyebiliriz.30 günlükken geldi.
Sırt üstü elde bütün kuşlar durur, sakince avcunuzu açıp yatırın, duracaktır, hiçbir alıştırma gerekmez bunun için😊

Furkan82828282

Paylaşımcı
Aynen katılıyorum benim bir kuşum var yeni yeme düştü kucağından inmez diğer yavru annesinden iyi ısırır ısırdımi koparacak gibi ısırır aynı aileye sahip ama farklı kuşlar yani eğitim ve kuşla alakalı birşey

Üst Alt