• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşu mantar

kdsv

Aktif Üye
Kullanılan İlaç
Triflucan, polivit multivitamin
Arkadaşlar merhabalar tekrardan kuşum hapşırıkla karışık kusma hareketi yapıyor neden olabilir?bugün 2 yada 3. Bu
Not: mantar tedavisi görüyor ilaçları polivit multivitamin ve triflucan şurup

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Arkadaşlar merhabalar tekrardan kuşum hapşırıkla karışık kusma hareketi yapıyor neden olabilir?bugün 2 yada 3. Bu
Not: mantar tedavisi görüyor ilaçları polivit multivitamin ve triflucan şurup
O anı yakalarsanız video atar mısınız?

kdsv

Aktif Üye
Hocam şuanda yapmıyor hareket şu şekilde boynunu aşağı çekip sanki Boğazındaki bir şeyi çıkartmaya çalışıyor gibi bunu hapşırık ile beraber yapıyor 3 defa oldu bugün

kdsv

Aktif Üye
Bu şekilde hocam

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kursak mantarı ile ilgili birşey söylendi mi peki?

kdsv

Aktif Üye
Hocam tam bilmiyorum olabilir genelde derisinde sarı kabul gibi şeyler vardı 1 hafta kullandık triflucan ı sonra veteriner tavsiyesi ile kestik 1 hafta kullanmadık sonra bir daha başladık yine tavsiyesi ile şuanda o sarı sarı pul gibi kabuk gibi derisinde bulunan şeylerden çok yok bugünde bu hareket ile karşılaştık ,çok önceden sınırlı sayıda en fazla 2 3 defa yapmıştı bugün 1 günde 3 defa yaptı

kdsv

Aktif Üye
Hocam birde çok kaşınıyor bence kaşındığı içinde kaşınıyor yani tahriş ettiği için fazla uğraşıyor çoğu zaman çırpıyor

kdsv

Aktif Üye
Yardımcı olabilecek varmıdır ?

kdsv

Aktif Üye
Kendim çektiğim bi anı bulamadım çünkü YouTube dan aldım

kdsv

Aktif Üye
Kum kullanmıyoruz ayağı da uzun süredir var ama beslenme şekli ise normal yem ile ara sıra marul vb. Şeyler veriyoruz suyuna da 2 damla sabah akşam polivit multivitamin koyuyoruz tabi mantar ilacı olarak da sabah akşam triflucan kullanıyoruz bu şekilde genel anlamda

Bahar Y.

Müdavim
Mantar teşhisini kim koydu? Yem markanız nedir? Polivit hayvanlar için üretilmiş bir ürün değil, küçük çocuklara verilen bir vitamin, kuşlara çok ağır gelir, poliviti uzun süredir veriyorsanız karaciğer o yüzden hasar görmüş ve kuşun ayağı bu şekilde olmuş, triflucan da ağır bir ilaçtır dozunu ne kadar veriyorsunuz ve ne kadardır?

Bahar Y.

Müdavim
Hocam tam bilmiyorum olabilir genelde derisinde sarı kabul gibi şeyler vardı 1 hafta kullandık triflucan ı sonra veteriner tavsiyesi ile kestik 1 hafta kullanmadık sonra bir daha başladık yine tavsiyesi ile şuanda o sarı sarı pul gibi kabuk gibi derisinde bulunan şeylerden çok yok bugünde bu hareket ile karşılaştık ,çok önceden sınırlı sayıda en fazla 2 3 defa yapmıştı bugün 1 günde 3 defa yaptı
Bu arada sizin bahsettiğiniz mantar deri mantarı, kuşunuzda olan ise kursak mantarı

kdsv

Aktif Üye
Mantar teşhisini Veteriner hekim koydu açıkçası yem markasını bilmiyorum babam normalde alıyor ama markasını bilmiyoruz Multivitamin i enjektör ile 2 damla sabah ve akşam triflucan ı ise 1 damla sabah akşam veriyoruz ayağı ilacı vermeden öncede böyleydi ve tek ayağı sadece birazcık şiş ve morarık

kdsv

Aktif Üye
Bu arada sizin bahsettiğiniz mantar deri mantarı, kuşunuzda olan ise kursak mantarı
Şöyle ki mantar aslında uzun zamandır varmış biz bit vb bi şey sandık ona göre tedavi uyguladık ivermectin verdi bize veteriner hekim sonrasında tekrar kontrol için gittiğimizde mantar olduğunu anladı derisine bakarak bu şekilde verdi triflucan ı

Bahar Y.

Müdavim
Yeminizi değiştirin açık yem kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla, kaliteli markalı yemler kullanın bu da hastalık yapıcı unsur 👍🏻 bana göre triflucan günde 2 damla ağıza çok fazla @Şehmus BAKIR hocam ve diğer doz hakkında bilgi sahibi olan hocalarım da bu konu hakkında yorum yapacaktır müsait oldukları vakit, ben poliviti kesin derim, kuşlar için kullanılacak en iyi multivitamin Gervit-W dir

Üst Alt