• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu mantar hastalığı tedavisi

kaan7532

Aktif Üye
Herkese merhaba arkadaşlar 2-3 gün önce kuşumun gözünde sarı nokta gibi bir şey gördüm internetde biraz araşdırdım burdada konu açtım mantar olduğunu öğrendim şimdide ağzının yanında daha büyük bir sarılık var ( yem olabilir diye çıkarmaya çalıştım cıkmıyor ) ayrıca ishal ve kanatlarıda titriyor. Kuşlardan anlayan bi arkadaş antibiyotik gibi bir ilaç önerdi 500ml suya 1ml ilaç eklemek ve içmesini beklemek. Siz ne önerirsiniz? Ne yapmam gerek? Lütfen yardım edin evde yapabileceğim bir şey söylerseniz sevinirim

Ekli dosyalar

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Herkese merhaba arkadaşlar 2-3 gün önce kuşumun gözünde sarı nokta gibi bir şey gördüm internetde biraz araşdırdım burdada konu açtım mantar olduğunu öğrendim şimdide ağzının yanında daha büyük bir sarılık var ( yem olabilir diye çıkarmaya çalıştım cıkmıyor ) ayrıca ishal ve kanatlarıda titriyor. Kuşlardan anlayan bi arkadaş antibiyotik gibi bir ilaç önerdi 500ml suya 1ml ilaç eklemek ve içmesini beklemek. Siz ne önerirsiniz? Ne yapmam gerek? Lütfen yardım edin evde yapabileceğim bir şey söylerseniz sevinirim
Kuşun dışkılarını görelim. Kusup kusmadığını da yazın. Önerilen ilaç nedir ayrıca?

kaan7532

Aktif Üye
Kuşun dışkılarını görelim. Kusup kusmadığını da yazın. Önerilen ilaç nedir ayrıca?
Merhaba
Kuşun beyaz peçete üzerine yaptığı birikmiş dışkıların fotoğrafına bakalım,kuşta kusma var mı,kusuyorsa ekşimsi kötü koku ve salya var mı? Öğürme var mı? O bölgelere trosdy mantar kremi sürelim gece yatarken sürün kuş yemesin. Sonra ışığı söndürün. Ağzının içine girmesin krem iyice yedirin.
Probiyotik kullanın. Kuş halsiz görünüyor.
İmkanınız varsa kanatlı uzmanı veteriner hekime götürüp dışkı tahlili yaptırın muayene ettirin,eğer ilk başlardaysa tedavisi daha kolay olur.
Kafesi,yemliği,suluğu,tünekleri, oyuncakları da çamaşır suyu ya da virkon s ile temizleyelim ,çamaşır suyu kullanırsanız iyice durulayın ve kokusunu giderin havalandırın bütün ürünleri.
Kuş ishal yemesi içmesi normal kusma öğürme falan yok gözündeki sarılığa göz için kullanılan enfeksiyon kremi sürmüşdüm o gitmiş şimdide gaga kenarıda mercimek tanesı gibi sarı yerler var. Kuş çift bugünde 1 yavrusu oldu ayırsam sorun olur mu? Not: Gagasının kenarıdaki yem değil elimle kontrol ettim kopmuyor.

Ekli dosyalar

Doğacı

Eski Forumcu
Kusmuğu kurumuş ve sertleşmiş olabilir. Peçeteyi ıslatalım ve yumuşatıp çıkartmaya çalışalım belki dediğim gibi kurumuş kusmuk olabilir. Eğer çıkmayan bir şeyse trosdy mantar kremi sürelim geceleri.

Dışkı fotoğrafını da beyaz peçete üzerinde görelim flaşsız çekim olsun

Doğacı

Eski Forumcu
Probiyotik kullanıyor musunuz? Attığınız fotoğrafta dışkı farklı farklı. İçme suyu olarak ne kullanıyorsunuz kuşlar için?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Kuş ishal yemesi içmesi normal kusma öğürme falan yok gözündeki sarılığa göz için kullanılan enfeksiyon kremi sürmüşdüm o gitmiş şimdide gaga kenarıda mercimek tanesı gibi sarı yerler var. Kuş çift bugünde 1 yavrusu oldu ayırsam sorun olur mu? Not: Gagasının kenarıdaki yem değil elimle kontrol ettim kopmuyor.
@Doğacı arkadaşımızım sorularına cevap verelim. Kafes zeminine veyaz kağıt açıp birikmiş dışkıların resimlerini atın. Rönfried entrobac ve gerwit temin edelim. Yoksa grit kum da. Gagasına akşam uyumadan hemen önce trosyd krem sürüp ışıkları kapatın. Ayrıca gaganın deriyle birleşim yerini, ayaklarını ve popoyu da kontrol edin. Buralarda da kabuklanma, saçaklı görünüm, deride kırmızılık s varsa oralara da sürüp ışığı kapatalım. Gece boyunca dişiyi, yavruları beslemeyeceğinden zararı olmaz ama umarım dişide de yoktur. Erkekler zaten yavrular tüylenöeye başlayınca devreye girerler besleme için.

Üst Alt