• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşu kuyruk atması, uyurken ve yorulduğunda vik vik ses

metehando

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kuyruk atması, sesli nefes alma, uyku esnasında veya yoğun hareket sonrasında nefessiz kalıp vik vik ses çıkarma
Hastalık Belirti Tarihi
23 Şub 2026
Herkese merhaba,
6 yaşında muhabbet kuşum genel olarak çok enerjik, neşesi yerinde, bizimle oyun oynuyor ve iştahı gayet normal. Dışkısında herhangi bir anormallik yok. Ancak iki haftadır dinlenme halindeyken (özellikle gece uyurken) 5 metre mesafeden duyulacak kadar sesle "vik vik" şeklinde bir ses çıkarıyor. Gün içinde uçtuktan sonra konduğunda çok kötü oluyor ve aynı sesi çıkarıyor. Ağzını tamamen açarak, çok yüksek sesle ve çok zorlanarak nefes almaya çalışıyor. Kafesin içinde bazen kuyruğunu yukarı aşağı sallıyor. Bazen de gagasını kafes tellerine yaslayıp nefes için destek alıyor.
Kafesinde kalamar kemiği var, suyuna iki gündür quick vitamin ekleyip değiştiriyorum ve dal darı aldım onu da severek tüketiyor. Artık uçurmuyorum.
Veterinere götürecek durumum maalesef yok, konuyla ilgili yönlendirebilirseniz çok ama çok mutlu olurum.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Veteriner'e Götürmeniz Gerekiyor. Antibiyotik Kullanması Lazım. Ama İsterseniz Yarın Kekik Çayi Yapin Biraz Rahatlatir. Ama Kanatli Uzmanına Gitseniz Daha İyi Olur. Kronik Hale Gelmişse Solunum Problemi İlaç Olmadan Düzelmez.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

metehando

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Yarın kekiği deneyeceğim. Veterinere götürdüğümde film çekerler mi, muhabbet kuşlarının sahibi dışında biri tarafından avuca alındığında ölebildiğini duydum. Bizimki de hiç sevmiyor, çok strese giriyor. Film cekmeden muayene edebiliyorlar mı?

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Yarın kekiği deneyeceğim. Veterinere götürdüğümde film çekerler mi, muhabbet kuşlarının sahibi dışında biri tarafından avuca alındığında ölebildiğini duydum. Bizimki de hiç sevmiyor, çok strese giriyor. Film cekmeden muayene edebiliyorlar mı?
Rica Ederim. Röntgen Cekimi Sırasında Sizde Yanında Olun. Sesinizi Duysun Konuşun. Bir Sorun Olacağını Sanmıyorum 🙏🌹

Üst Alt