• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşu kusma

mubiş

Yeni Üye
Merhaba, 5yaşındaki muhabbet kuşum kokulu kustu. İki gündür halsizliği vardı, veterinere götürdüm bakteriyel dedi. Kakası normale göre daha köyü renkte yeşil yem yok. Kursağını yıkadılar ve bu işlemin bir kaç gün tekrarlanması gerektiğini söylediler. Sorum şu haftaiçi çalıştığım için bu uygulama aksarsa bakteri üremeye devam eder ve tedaviyi olumsuz yönde etkiler mi? Benzer durumda ilaç tedavisi yapılan var mı. 3sene önce başka bir vet mikostatin vermişti o zaman koku yoktu kusmukta. Mikostatin bakteriyel durumlarda kullanılan bir ilaç mıdır, istanbul anadolu yakasında güvendiğiniz bir veteriner var mı?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuşların metabolizması hızlı çalışır. Vücutta herhangi bir bakteri hastalık varsa önlem alınmazsa çok hızlı ilerler. Eğer kursak mantarı ise kursağın aksatmadan yıkanması uygun olur. Evet mikostatin kursak mantarına iyi gelen antifungal bir ilaçtır.

mubiş

Yeni Üye
Kutsak mantarı mı diye sordum özellikle hayır bu bakteriyel bir durum dedi. O sebeple ilaç konusunda kararsız kaldım. Bugün gene yıkamaya götüreceğim. Daha önce başka bir vet miko statin tedavisi uygulamıştı 3sene önce sonra bir problem yaşamamıştık. Korkum şu an da kursak mantarı olup başka bir şey tedavisi yaparken geç kalmak. Mikostatinin bir zararı olur mu garanti olsun diye versem

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Şimdi ben anlayamadım. Kursak yıkanması kursak mantarı içinse yapılır. Kursaktan sürüntü alınıp tahlil yapıldı mı. Bakteriyel diyor da neye göre bakteriyel. Dışkı analizi olup bakteriyel enfeksiyon mu çıktı. Salyalı kusma ağızda koku vs gibi durumlar var mı.