• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşu kusma sorunu

Yunus Doğan

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma, halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
15 Eyl 2023
Herkese Selamlar,
Öncelikle forumda yeniyim.Muhabbet kuşumuz Hanife Hanım yaklaşık 2 aydır haftada bir olmak üzere kusuyor.ilk zamanlarda çifleşme belirtileri gibi düşünüp çok dikkate almamıştık.fakat son zamanlarda kusması salyalı ve yoğunlaşınca mantardan şüpheni ederek veterinere götürdüm.yapılan incelemede boğazında herhangi bir şişlik yoktu. “bilinen “ bir mantar türü olmadığı söylendi birqz sindirim sorunu nedeniyle yemini ve kumunu değiştirmemi tavsiye ettibunun üzerine yemini değiştirdik ,kum aldık.bu uygulamalardan sonra 1 hafta kusmadı fakat iştahı oldukça azaldı.yemini çok az yiyor ve dal darısı ile besleniyor.Aşağıda dışkısının son hali ve güncel kusma videosunu ekliyorum.

Tecrübeli olanların yada ist Anadolu yakası kanatlı veteriner hekim tavsiye edebilirsiniz çok yardımcı olacaktır.

Not:şiddetli ve salyalı kusmaya ait videosu mevcut fakat forumda yeni olduğum için yükleme yapamadım.

Ekli dosyalar

Yunus Doğan

Yeni Üye
Kusma videosunu yükledim;
Herkese
Öncelikle geçmiş olsun Upload Video Online - Free Video Hosting - Streamable sitesi üzerinden yükleme yapıp linki kopyalayıp buraya atabilirsiniz :)
Öncelikle geçmiş olsun Upload Video Online - Free Video Hosting - Streamable sitesi üzerinden yükleme yapıp linki kopyalayıp buraya atabilirsiniz :)
Selamlar,
Öncelikle forumda yeniyim.Muhabbet kuşumuz Hanife Hanım yaklaşık 2 aydır haftada bir olmak üzere kusuyor.ilk zamanlarda çifleşme belirtileri gibi düşünüp çok dikkate almamıştık.fakat son zamanlarda kusması salyalı ve yoğunlaşınca mantardan şüpheni ederek veterinere götürdüm.yapılan incelemede boğazında herhangi bir şişlik yoktu. “bilinen “ bir mantar türü olmadığı söylendi birqz sindirim sorunu nedeniyle yemini ve kumunu değiştirmemi tavsiye ettibunun üzerine yemini değiştirdik ,kum aldık.bu uygulamalardan sonra 1 hafta kusmadı fakat iştahı oldukça azaldı.yemini çok az yiyor ve dal darısı ile besleniyor.Aşağıda dışkısının son hali ve güncel kusma videosunu ekliyorum.

Tecrübeli olanların yada ist Anadolu yakası kanatlı veteriner hekim tavsiye edebilirsiniz çok yardımcı olacaktır.

Not:şiddetli ve salyalı kusmaya ait videosu mevcut fakat forumda yeni olduğum için yükleme yapamadım.
Kusma videosunu yükleyebildim;
teşekkürler mustafa bey.aslında yapmıştım gözüküyor mü ? Çok emin olamadım

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba. Kullandığınız kum Girit kum mu? Banada sindirim sorunu gibi geldi. Dışkısını temiz peçete üzerinde görebilir miyiz. Kullandığınız takviyeler var mı? Zeolitli besleme yapın ve entrobac probiyotik kullanın. Eğer kullanmıyorsanız gerwit multivitaminde temin edebilirsiniz. Ürünleri mamaist .com dan bölünmüş olarak alabilirsiniz

Yunus Doğan

Yeni Üye
Merhaba. Kullandığınız kum Girit kum mu? Banada sindirim sorunu gibi geldi. Dışkısını temiz peçete üzerinde görebilir miyiz. Kullandığınız takviyeler var mı? Zeolitli besleme yapın ve entrobac probiyotik kullanın. Eğer kullanmıyorsanız gerwit multivitaminde temin edebilirsiniz. Ürünleri mamaist .com dan bölünmüş olarak alabilirsiniz
Son 2 ayda haftada 1-3 kez salyalı kusuyordu. Bu süreçte dışkı bazen kahve rengi bazen sulu bazen yeşil oluyordu.
Geçen hafta 2 gün sabah akşam aşağıdaki dozda ilaçlar su ile karıştırılarak şırınga ile gagadan verildi.
Suluktan ve bardaktan denedik tüm gün boyunca kesinlikle içmediği için bu şekilde yapmak zorunda kaldık. Bu şekilde verince tedirgin oldu strese sokmamak adına daha fazla ilaç takviyesi yapmadık.
İlaçları bu şekilde öneren kişi 10 gün devam etmemizi iletmişti devam edemedik bu yüzden.

İlaçlardan sonra salyalı yoğun kusma yok.
Dışkı rengi de yeşile döndü.

Günde bir kaç kez Gagadan kuru 3-5 yem çıkarmaya başladı iştahsızlık devam ediyor. Durgun , tüylerini temizliyor ve 2 aydır tüy yenilenmesi bitmedi çok sık boyun burun ve kafa üstünde kapsülleri oluyor.

Flagyl şurup 6 damla
Mikostatin şurup 6 damla
Dianinalix toz Pirinç tanesi kadar
Grit kum değil normal kum kullanıyormuşuz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Son 2 ayda haftada 1-3 kez salyalı kusuyordu. Bu süreçte dışkı bazen kahve rengi bazen sulu bazen yeşil oluyordu.
Geçen hafta 2 gün sabah akşam aşağıdaki dozda ilaçlar su ile karıştırılarak şırınga ile gagadan verildi.
Suluktan ve bardaktan denedik tüm gün boyunca kesinlikle içmediği için bu şekilde yapmak zorunda kaldık. Bu şekilde verince tedirgin oldu strese sokmamak adına daha fazla ilaç takviyesi yapmadık.
İlaçları bu şekilde öneren kişi 10 gün devam etmemizi iletmişti devam edemedik bu yüzden.

İlaçlardan sonra salyalı yoğun kusma yok.
Dışkı rengi de yeşile döndü.

Günde bir kaç kez Gagadan kuru 3-5 yem çıkarmaya başladı iştahsızlık devam ediyor. Durgun , tüylerini temizliyor ve 2 aydır tüy yenilenmesi bitmedi çok sık boyun burun ve kafa üstünde kapsülleri oluyor.

Flagyl şurup 6 damla
Mikostatin şurup 6 damla
Dianinalix toz Pirinç tanesi kadar
Grit kum değil normal kum kullanıyormuşuz
Yukardaki kusma ilaçlardan sonra değil mi? Fazla ağır ve gereksiz ilaçlar verilmiş bunları size kim önerdi? Kuşunuza bir iyilik yapmak istiyorsanız hocam iyi bir kanatlı uzmanına götürüp karaciğer ve böbrek röntgeni çektirin 👍

Yunus Doğan

Yeni Üye
Yukardaki kusma ilaçlardan sonra değil mi? Fazla ağır ve gereksiz ilaçlar verilmiş bunları size kim önerdi? Kuşunuza bir iyilik yapmak istiyorsanız hocam iyi bir kanatlı uzmanına götürüp karaciğer ve böbrek röntgeni çektirin 👍
Şehmus Bey ilginize teşekkür ederim.aslına bakarsanız internetten araştırarak bir hekime gittim ama çokta sonuç alamadım.istanbul anadolu yakasında tavsiyeniz yada tavsiye olan biri varsa yavrumu oraya götürebilirim.

dün akşam ilk kez kokulu salyalı kusması oldu.iştahsızlık ve %40 civarında halsizlik gözlemliyorum.aşağıda sabaha ait dışkı resmi var. Ne yapmam gerekir konusunda tecrübeli olanlardan yardım talep ediyorum.IMG_4697.jpeg

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba dışkı bozuk durmuyor gibi ama bu şekilde yine sağlıklı yorum olmaz. Temiz beyaz kağıt havluya birden fazla taze dışkı fotosu ekler misiniz. İstanbul'da ikamet ediyor Şehmus bey bence daha fazla vakit kaybetmeden Şehmus beyle iletişime geçip sizi kanatlılardan anlayan hekime yönlendirsin 🙏🏻

Yunus Doğan

Yeni Üye
Şehmus Bey ,
Kanatlı uzmanı tavsiyeniz varmı ist-anadolu yakasında ?
Tşk iyi akşamlar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şehmus Bey ,
Kanatlı uzmanı tavsiyeniz varmı ist-anadolu yakasında ?
Tşk iyi akşamlar
Anadolu da yok ama Avrupa da iyi bir kanatlı uzmanı tavsiye edebilirim. Anadolu yakasında oturan arkadaşlarım var onlarda bu konuda yardımcı olacaklardır

Yunus Doğan

Yeni Üye
Merhaba dışkı bozuk durmuyor gibi ama bu şekilde yine sağlıklı yorum olmaz. Temiz beyaz kağıt havluya birden fazla taze dışkı fotosu ekler misiniz. İstanbul'da ikamet ediyor Şehmus bey bence daha fazla vakit kaybetmeden Şehmus beyle iletişime geçip sizi kanatlılardan anlayan hekime yönlendirsin 🙏🏻
Hocam dün geceden bu sabaha istemiş olduğunuz dışkı resimleri hu şekilde;

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sizin yavrunuza 2 nolu besleme aparatı alıp zeolit tozuda temin edip besleme mamasıyla kursaktan beslemeniz lazım. Bunun yanında gervit ve probiyotik ile kuşunuzun bağışıklığını güçlendirin. Zeolit tozu sindirimi düzenler ve kursak enfeksiyonuna karşı önleyici etkisi var. Eğer ki fayda sağlamaz ise bu tedavi ilaç kullanımı gerçekleşirse en azından kuşunuz tedaviye hazırlanmış olur. Ama yine de önceliğiniz kanatlı uzman olsun. Konu açmışsınız kanatlı hekim ile ilgili size uygun bir hekime yönlenip yavrunun bir an önce tedavisi başlansın 🙏🏻

Üst Alt