• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu Kusma hareketleri

dogukan.abanoz

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma kabarıklık halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
13 Ocak 2022
Kullanılan İlaç
sulphamezathine,aminasol
Arkadaşlar selam. Dostum limon 1 hafta önce tüy dökmeye başladı. son 2 gündür halsiz keyifsiz sürekli yem yiyor ve pek sesi çıkmıyor eskisi gibi. Tüylerini kabartınca hafif soğuk algınlığı geçiriyor düşünerek suyuna sulphamezathine karıştırdım. Su içmeyide istemiyor ben zorla suluğu gagasına götürürsem su içiyor kendi başına içtiğini çok nadir gördüm. Bugün itibari ile ama yem kusmaya başladı kusma hareketleri yapıyor. Normal yem,kum ve apsür yemi bulunmakta ayrı yemliklerde onları karıştırdığı için mi kustu yemleri yoksa kursak mantarı olabilir mi ?

Bahar Y.

Müdavim
Yeni yapılmış dışkı fotoğrafı ekler misiniz😊

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Soğuk algınlığı geçirdiğini düşündüğün kuşa neden sulfamezatin verdin.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sulfamezatin ana etken olarak koksidiyoz ilacı soğuk algınlığı ile alakası yok. Kes ilacı verme nasıl verdin kaç damla ekledin suyuna

dogukan.abanoz

Yeni Üye
Örnek bir ilaç söyleyebilir misin ? Birde neden kusmuş olabilir o beni tedirgin etti

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Muhtemelen arkadaşın sulfamezatinle tetramezatini karıştırmış senin kullanman gereken ilaç tetramezatin olmalıydı isim olarak. Kusma dediğimiz olay direk kursak mantarıyla bagdastirilmasin hastalıkların genelinde kusma gozlemlenebilir

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Doksimis kullanıyorum ben solunum tedavisi için ama bunu da içmek istemiyor söyleyeyim.

Üst Alt