• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu kursak mantarı acil yardım olursa sevinirim

Dilara Bravo

Yeni Üye
Merhaba, 3 yaşında erkek muhabbet kuşum var çok fazla konuşuyordu çok oyuncuydu fakat birkaç aydır hiç konuşmuyor ve son zamanlarda çok kusuyor, çok zayıfladı göğüs kemiği görünüyor, sürekli kendini şişiriyor uyuyor, dışkısında 1-2 kere öğütülmemiş yem gördüm, hapşırıyor arada burnu akıyor ve kusunca ekşimsi bir koku geliyor ve dışkısı koyu yeşil rengini aldı. Nefes alması hızlandı ve nefes aldıkça sallanır gibi oluyor sanırım kendisini ısıtamadığı için. Çanakkale/Biga da yaşıyorum neredeyse 5 veterinerden 4 üne götürdüm fakat hiçbir şeyden anlamıyorlar sanırım bir şey yok diyip geri yolladılar. Kendim araştırdım 5 kere 2 gün aralıklarla zolax tedavisi uyguladım 10 gün önce olması lazım fakat geçmedi hala ne yapabilirim bilen biri varsa yardım edebilirse çok sevinirim.

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kurdak mantarı için zeolitli besleme o fa etki etmez ise kuşlar için olan kursak mantarı ilacı kullanmanız daha etkili olur.
Zolax hakkında bilgim yok maalesef. Diğer arkadaşlar da görünce yorum yapar. Geçmiş olsun.

Dilara Bravo

Yeni Üye
Onu nasıl yapmam gerekiyor bilginiz var ise anlatabilir misiniz

iceberg987

Aktif Üye
Bu konuyla ilgili çok fazla yardım talebi var. Kursak mantarı nedenleri nedir nasıl önlenir bilen birisi yazarsa uygun olur. önlemini alalim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bu konuyla ilgili çok fazla yardım talebi var. Kursak mantarı nedenleri nedir nasıl önlenir bilen birisi yazarsa uygun olur. önlemini alalim
Kursak mantarı ile ilgili forumda makaleler ve konular var okuyup bilgi sahibi olabilirsiniz 👍
Merhaba, 3 yaşında erkek muhabbet kuşum var çok fazla konuşuyordu çok oyuncuydu fakat birkaç aydır hiç konuşmuyor ve son zamanlarda çok kusuyor, çok zayıfladı göğüs kemiği görünüyor, sürekli kendini şişiriyor uyuyor, dışkısında 1-2 kere öğütülmemiş yem gördüm, hapşırıyor arada burnu akıyor ve kusunca ekşimsi bir koku geliyor ve dışkısı koyu yeşil rengini aldı. Nefes alması hızlandı ve nefes aldıkça sallanır gibi oluyor sanırım kendisini ısıtamadığı için. Çanakkale/Biga da yaşıyorum neredeyse 5 veterinerden 4 üne götürdüm fakat hiçbir şeyden anlamıyorlar sanırım bir şey yok diyip geri yolladılar. Kendim araştırdım 5 kere 2 gün aralıklarla zolax tedavisi uyguladım 10 gün önce olması lazım fakat geçmedi hala ne yapabilirim bilen biri varsa yardım edebilirse çok sevinirim.
Hastanın güncel halinin videosu ve dışkı resmi ekler misiniz bir görelim kilo kaybı var mı? Megabacter ilerlediyse bu daha kötü demektir müdahele gerek

Furkan82828282

Paylaşımcı
Nedeni birçok şey aslında temiz olmayan yem çok uzun süre değiştirilmeyen su kirli kafes mamayı fazla kafeste bekletme gibi bakteri üretebilecek şeyleri çok bekletmemek gerek

Dilara Bravo

Yeni Üye

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben kuşun amphotericin b tarzı bir ilaç alması gerektiğini düşünüyorum diğer ilaçlar şu durumda etkisiz kalır.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
bilmiyorum ölçemiyorum ama çok zayıf videoda belki fark edersiniz ayakları bile çok zayıf kaldı ve şuan baktım dışkısında bir sürü dal darı yemi var beslenemiyor anladığım kadarı ile öğütmüyor
Evet maalesef öyle eğer ilaç kullanmasa da iyileşmeyecek yani bu şekilde de zor. O nedenle dediğim ilacı mutlaka kullanın.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
kaç gün nasıl kullanacağım bir de nereden bulabilirim kısaca anlatır mısınız yanlış tedavi uygulamaktan korkuyorum
Kanatlı uzmanı veterinerlerden temin edebilirsiniz onlar size ne kadar süre, nasıl kullanacağınızı söylerler 😊 Üniversitelerde de olması lazım diye biliyorum

Dilara Bravo

Yeni Üye
Başka buna yakın bir ilaç yok mudur peki 2 gündür arıyorum bulamıyorum

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kilo kaybı var ise elle besleme yapmanız gerekiyor. Çanakkalede veterinerlik fakültesi varmış. Oraya da götürün bi isterseniz.