• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Kuluçka Dönemi

Muratt

Yeni Üye
Kuşlarım ilk kuluçka döneminde ve bu dönemde merak ettiğim size sormak istediğim sorular var.
-----------------------------------
10 hazirann 1. (kirildi)
12 hazirann 2.
14 hazirann 3.
16 hazirann 4.
18 hazirann 5.
----------------------------------
Yukarida verdiğim tablo ise kuşlarımin yumurtlama tablosu. 10 haziranda ki yumurtasını tahminimce stresten ötürü kırdı.
Ben bu yumurtalarin hepsinin boş olduğunu düşünüyorum. Neden dersek kuşlar uzaktan hep gözetimim altinda olduğundan hiç ciftlestigini gormedim. Sadece bi kez ciftlesmeye çalıştılar onun dışında tık yok. Burada merak ettiğim konu varsayalim yumurtalarin hepsi boş. Ben bu yumurtalari ne zaman kuşun altindan almaliyim? Strese felan girebilme olasılığı var. Bunun dışında bana verebileceğiniz tavsiye var mi?

Muratt

Yeni Üye
Kuşlarım ilk kuluçka döneminde ve bu dönemde merak ettiğim size sormak istediğim sorular var.
-----------------------------------
10 hazirann 1. (kirildi)
12 hazirann 2.
14 hazirann 3.
16 hazirann 4.
18 hazirann 5.
----------------------------------
Yukarida verdiğim tablo ise kuşlarımin yumurtlama tablosu. 10 haziranda ki yumurtasını tahminimce stresten ötürü kırdı.
Ben bu yumurtalarin hepsinin boş olduğunu düşünüyorum. Neden dersek kuşlar uzaktan hep gözetimim altinda olduğundan hiç ciftlestigini gormedim. Sadece bi kez ciftlesmeye çalıştılar onun dışında tık yok. Burada merak ettiğim konu varsayalim yumurtalarin hepsi boş. Ben bu yumurtalari ne zaman kuşun altindan almaliyim? Strese felan girebilme olasılığı var. Bunun dışında bana verebileceğiniz tavsiye var mi?
Yumurtalarin içinde canli oluşup oluşmadığıni 24 haziranda kontrol edicem. Ama sadece burda bir varsayim üzerinde durmak istedim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşlar genelde sabah erken saatlerde çiftleşirler. Siz görmemiş olabilirsiniz. Yumurtalar doluysa şimdide belli olur bakabilirsiniz. Dolu yumurta varsa boş olan olursa boşları almayın. Yastık görevi yapar. Ama hepsi boşsa hepsini alıp yuvalığı çıkarın bir on gün falan dinlendirip tekrar takın. Stres kuşun karakteri ile alakalı. Ben sorun olacağını düşünmüyorum.

Muratt

Yeni Üye
Kuşlar genelde sabah erken saatlerde çiftleşirler. Siz görmemiş olabilirsiniz. Yumurtalar doluysa şimdide belli olur bakabilirsiniz. Dolu yumurta varsa boş olan olursa boşları almayın. Yastık görevi yapar. Ama hepsi boşsa hepsini alıp yuvalığı çıkarın bir on gün falan dinlendirip tekrar takın. Stres kuşun karakteri ile alakalı. Ben sorun olacağını düşünmüyorum.
Kuşların davranislarina belli olmaz ama ben işimi garantiye alsam olur mu? En son yumurtasindan 20 gün sonra alsam? Bi de diyelim yumurtalarin hepsi boş ve ben yumurtalari aldim. Ne zaman tekrar yumurtlayip kuluçka dönemine girerler?

Muratt

Yeni Üye
Yuvada kalamar, gaga taşı, tahta tünek bir de haftada iki gün mama yapip veriyorum. Eksik birşey varsa söyler misiniz?

Muratt

Yeni Üye
Konuyla ilgilenir misiniz

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Konuyla ilgilenir misiniz
Merhaba, yumurtaları telefon flaşıyla kontrol edin. Tereddütte kalırsanız başka telefonla resmini çekin, biz de bakalım. 4.ve 5. Yumurtadan emin olamayabilirsiniz. Onları atmayın şimdilik. Tüm yumurtalar boşsa, bence yuvayı çıkarın, mümkünse kuşları ayırın. Yaz döneminde üretim yapılmaz, risklidir. Yaz dönemi kuşların dinlenme dönemidir.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Temmuz ayına giriyoruz bu yüzden üretim yapmanız çok sakıncalı kuşları çok yorarsınız sürekli kafes temizliği yapamıcaksınız bu yüzden hastalık riski artar ekim ayı daha iyi olur

Muratt

Yeni Üye
Merhaba, yumurtaları telefon flaşıyla kontrol edin. Tereddütte kalırsanız başka telefonla resmini çekin, biz de bakalım. 4.ve 5. Yumurtadan emin olamayabilirsiniz. Onları atmayın şimdilik. Tüm yumurtalar boşsa, bence yuvayı çıkarın, mümkünse kuşları ayırın. Yaz döneminde üretim yapılmaz, risklidir. Yaz dönemi kuşların dinlenme dönemidir.
Kontrol yaptim yumurtalarda damarlanma yok. 24 veya 25 haziranda son kontrolu yapacam büyük ihtimalle boş çıkar tekrardan. Eğer yumurtaların hepsi boşsa yumurtalari alip yuvayi cikarip ve kuşları ayirmam gerekiyor değil mi? Zaten bir tane dişi kuşum daha var. Dişleri ayni kafese atar eylul ekim ayinda da çift olan kuşları tekrardan birleştiririm o zaman

Muratt

Yeni Üye
Kontrol yaptim yumurtalarda damarlanma yok. 24 veya 25 haziranda son kontrolu yapacam büyük ihtimalle boş çıkar tekrardan. Eğer yumurtaların hepsi boşsa yumurtalari alip yuvayi cikarip ve kuşları ayirmam gerekiyor değil mi? Zaten bir tane dişi kuşum daha var. Dişleri ayni kafese atar eylul ekim ayinda da çift olan kuşları tekrardan birleştiririm o zaman
Bu arada yumurtalar boş olduğunu öğrendikten sonra hemen yumurtalari alabiliyorum değil mi yoksa beklemem mi gerekiyor? Ayrica kontrol yapacağım zaman yumurtalarin fotoğrafıni çekip buraya atarim.

Muratt

Yeni Üye
Yumurtalari ne zaman alayim? Birde kuşları şuan mi ayirmam gerekiyor?
IMG_20230623_144043.jpgIMG_20230623_144011.jpgIMG_20230623_143943.jpgIMG_20230623_143916.jpgIMG_20230623_143859.jpg

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
3 gün daha bekletiyin. 4.ve 5. Yumurtanın durumu tam netleşsin, damarlanma yoksa hepsini alın, yuvayı çıkarıp kuşları ayırın. Sonbaharda havalar serinleyip usı nem dengesi istikrarlı olunca yuvayı takarsınız. Yalnız bu sefer mutlaka yuvaya folluk koyunuz. Folluk içine de mastercips, talaş mısır granülü gibi folluk malzemesi ekleyiniz

Muratt

Yeni Üye
3 gün daha bekletiyin. 4.ve 5. Yumurtanın durumu tam netleşsin, damarlanma yoksa hepsini alın, yuvayı çıkarıp kuşları ayırın. Sonbaharda havalar serinleyip usı nem dengesi istikrarlı olunca yuvayı takarsınız. Yalnız bu sefer mutlaka yuvaya folluk koyunuz. Folluk içine de mastercips, talaş mısır granülü gibi folluk malzemesi ekleyiniz
Tamamdirr teşekkür ederimm

Muratt

Yeni Üye
dediğiniz gibi ayirdim birsey sorucam dişi kuş böyle dışkısı var normal mi?
IMG_20230624_150325.jpg