• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet KUŞU Konuşmayı Öğretme

Sean Kingston

Aktif Üye
Merhaba bir süredir belli kelime ve cümlelerden oluşan 3er tekrarlı ses kaydımı kuşlara günlük dinletiyorum

Şu an konuşacak gibi yapıyor.

Ama bu kadar kelimeyi aynı anda öğrenir mi bilmiyorum.

Bunun yerine sadece aşkım babacık cicikuş tekrarı mı dinleteyim?

zehraab

Aktif Üye
Hepsini birden öğretmeye çalışınca benimkisi katıyor karıştırıyor 😄 en iyisi tek tek öğretmek. Öğrenince o kadar net söylüyorlar ki öteki türlü anlaşılmıyor tam olarak ne dedikleri 😅❤

erenn

Paylaşımcı
Merhaba bir süredir belli kelime ve cümlelerden oluşan 3er tekrarlı ses kaydımı kuşlara günlük dinletiyorum

Şu an konuşacak gibi yapıyor.

Ama bu kadar kelimeyi aynı anda öğrenir mi bilmiyorum.

Bunun yerine sadece aşkım babacık cicikuş tekrarı mı dinleteyim?
tercihim tek tek öğretilmesi. ben kendi kuşuma konuşmayı öğretmedim 2 aylıkken sahiplenmişyik 1 buçuk 2 ay içinde kendisi sadece bizi dinleyerek konuşmayı öğrendi asla ben konuşsun diye çaba göstermemiştim bu konuda çok şanslıyım ☺. ve daha da öğrenmeye devam ediyor kendi kendine ve bir şeyide fark ettim. öğrendiği şeyleri birleştirerek yeni şeyler konuşuyor

erenn

Paylaşımcı
tercihim tek tek öğretilmesi. ben kendi kuşuma konuşmayı öğretmedim 2 aylıkken sahiplenmişyik 1 buçuk 2 ay içinde kendisi sadece bizi dinleyerek konuşmayı öğrendi asla ben konuşsun diye çaba göstermemiştim bu konuda çok şanslıyım ☺. ve daha da öğrenmeye devam ediyor kendi kendine ve bir şeyide fark ettim. öğrendiği şeyleri birleştirerek yeni şeyler konuşuyor
yani sabırla tek tek öğretin daha kolay öğrenebileceği şeylerle başlayın. tam hatırlamıyorum yanlış olmasın söylemiyim ama kuşlarım daha rahat söyleyenildiği harfler vardı onları araştırıp onlara göre başlayabilirsiniz

zehraab

Aktif Üye
yani sabırla tek tek öğretin daha kolay öğrenebileceği şeylerle başlayın. tam hatırlamıyorum yanlış olmasın söylemiyim ama kuşlarım daha rahat söyleyenildiği harfler vardı onları araştırıp onlara göre başlayabilirsiniz
Ş harfli kelimeler özellikle bence hemen kapıyorlar. 1 hafta şehir dışına gittik beraber anne tarafı beşiktaşlı olduğu için hangi ara öğrendiyse onu söyleyip duruyor inanılmaz ya 😄

Sean Kingston

Aktif Üye
Hepsini birden öğretmeye çalışınca benimkisi katıyor karıştırıyor 😄 en iyisi tek tek öğretmek. Öğrenince o kadar net söylüyorlar ki öteki türlü anlaşılmıyor tam olarak ne dedikleri 😅❤
O zaman ilk başta aşkım ses kaydı dinletecem.

Öğrenince başka bir kelimeye geçerim

Üst Alt