• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşu kızıştırma

Çaylak

Paylaşımcı
Muhabbet kuşunu kızıştırmak doğurganlığı arttırmak sağlıklı bir kuluçka(yumurtlama) dönemi yaşamak için ne gibi takviyeler besinler vermeliyiz?

turkishculture

Yeni Üye
Yemine bir tatlı kaşığı nijer karıştırabilirisin yumurta maması verebilirsin internetten tarifine bakarak.1tatlı kaşığı aspur yemine karıştırabilirsin tabi haftada 1-2kere olmak şartıyla ve ara ara vermelisin mesela nijeri verdin 2gün sonra aspur 2gün sonra yumurta maması vermelisin yoksa kuşun fazla vitamin almaktan tüye girer ve ishal olur kızıştırıcı yemler oluyor ama hiç denemedim alırsan nasıl kullanacağını araştır veya gel buraya sor birde kızıştırıcı sesler var günde 1-2saat dinleterek muhabbet kuşlarının kızışma süreceğini hızlandırabilirsin sonra kuşların uzun süre kızışmayıp çiftleşmemişse farklı kafeslerde 1hafta 10gün beklet yuvalıklı kafesde erkek dursun kafesler yan yana dursun sonra söylediğim takviyeleri 2kuşada yap 1hafta 10günün ardından dişiyi erkeğin yanına at çiftleşmemişlerse birbirine beğenmemişlerdir eş değişim yoluna gidebilirsin.

Çaylak

Paylaşımcı
Yemine bir tatlı kaşığı nijer karıştırabilirisin yumurta maması verebilirsin internetten tarifine bakarak.1tatlı kaşığı aspur yemine karıştırabilirsin tabi haftada 1-2kere olmak şartıyla ve ara ara vermelisin mesela nijeri verdin 2gün sonra aspur 2gün sonra yumurta maması vermelisin yoksa kuşun fazla vitamin almaktan tüye girer ve ishal olur kızıştırıcı yemler oluyor ama hiç denemedim alırsan nasıl kullanacağını araştır veya gel buraya sor birde kızıştırıcı sesler var günde 1-2saat dinleterek muhabbet kuşlarının kızışma süreceğini hızlandırabilirsin sonra kuşların uzun süre kızışmayıp çiftleşmemişse farklı kafeslerde 1hafta 10gün beklet yuvalıklı kafesde erkek dursun kafesler yan yana dursun sonra söylediğim takviyeleri 2kuşada yap 1hafta 10günün ardından dişiyi erkeğin yanına at çiftleşmemişlerse birbirine beğenmemişlerdir eş değişim yoluna gidebilirsin.
teşekkür ederim takviye var mı* hocalarım yorum yaparsanız sevinirim dişi biraz yumurtaya isteksiz ne yapabilirim?

Mert G.

Paylaşımcı
Ben tecrübeme göre a acikcasi nijer kullandim . Burayi ozaman bilmiyordum veriyordum bol bol yaglandirma yapiyormus ondan sonra kestim . Zamana biraktim kendi kendine yavru yapti .(Nijer benim icin kusu ciflestiyordu verdiğimde vermeyin ciflesmiyordu ).Ben oyuzden herseyin bir zamani olduğunu düşünüyorum.Cünkü olmayinca olmuyor ne yapsanda en iyisi mama veren takviye olarak takviyelerini yapican hazir olmalarini bekliyecen ben öyle düşünüyorum acikcasi takviye olarak nekton e nekton s takviyesi yapiyorum ben sizde yapabilirsiniz birde düzenli enrobact probiyotik ve gervit multivitamin kullaniyorum

Çaylak

Paylaşımcı
Takviye olarak nekton e ve s temin edebilirsiniz çok kaliteli ürünlerdir 👍🏻
Hocam benim dişi kuşum yumurtluyor boş çıkıyormuş bu farklı bir erkek bakalım ne olucak dişi yumurtluyor ama boş çıkmış diğer erkelerde ne yapmam gerekiyor hani buna uygun bir takviye çimlendirme falan da hazırlıyorum şu an dışarıdan başka takviye ne yapılabilir?

Son düzenleme:

turkishculture

Yeni Üye
Hocam benim dişi kuşum yumurtluyor boş çıkıyormuş bu farklı bir erkek bakalım ne olucak dişi yumurtluyor ama boş çıkmış diğer erkelerde ne yapmam gerekiyor
Erkeğini beğenmeyen dişilerde kızgınlık yumurtası atabilir ama bu bu yumurtalar çiftleşme sonrası olan yumurtalar değildir dişinin çiftleşme isteğini gösteriyor fakat yanındaki erkeği beğenmediği için çiftleşme gerçekleşmiyor neyse inşallah kuşun bu erkekle çift olur

Çaylak

Paylaşımcı
Erkeğini beğenmeyen dişilerde kızgınlık yumurtası atabilir ama bu bu yumurtalar çiftleşme sonrası olan yumurtalar değildir dişinin çiftleşme isteğini gösteriyor fakat yanındaki erkeği beğenmediği için çiftleşme gerçekleşmiyor neyse inşallah kuşun bu erkekle çift olur
çiftleşme kaşımalar yem kusmalar var şu an

Bahar Y.

Müdavim
Hocam benim dişi kuşum yumurtluyor boş çıkıyormuş bu farklı bir erkek bakalım ne olucak dişi yumurtluyor ama boş çıkmış diğer erkelerde ne yapmam gerekiyor hani buna uygun bir takviye çimlendirme falan da hazırlıyorum şu an dışarıdan başka takviye ne yapılabilir?
Bahsettiğim ürünler yumurta doluluğuna da faydalı👍🏻
Dişinin yaşı kaç

Çaylak

Paylaşımcı
2 yaş civarı bir kuş maşallah, Versele güzel ama daha önce kullanmadım, nekton s ve e lerin önerildiğini biliyorum
yani olabilir demi yapabiliriz başarabiliriz kızım ve oğlumla değil mi hocam belki kalsiyum eksikliği vardır diye ikisini edeyim diyorum bende verim alırsam buraya yazarım hocam ne dersiniz versele laga kaliteli bir marka diye duymuştum

Çaylak

Paylaşımcı
Hocalarım kısa bir araştırma yaptım omni-vit ve ferti-vit diye vitaminler gördüm versele lagaya ait acaba hangisini almalıyım üretime hazırlamak yumurta doluluk oranını arttırmak için kondisyon için kullanan hocalarım abilerim ablalarım varsa yorum yaparsa sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum