alperenaytr
Yeni Üye
Öncelikle merhaba, 2.5 yaşında dişi bir muhabbet kuşum var. Kendisi travmalı korkmuş olarak evimize geldi, her türlü sesten korkar kafesinin yanına yaklaştığımızda içerde çırpınırdı. Bizim eve geldiğinde 1 yaşında falandı ve bir süredir alıştırdım, elimize geliyor ve sevmem için kafasını eğiyor bende okşuyorum ve kendisinin heryerine dokunmamıza müsaade ediyor konuşuyor da. Ama kuş hiç bir şekilde kafesten çıkmıyor sadece tırmanarak kafesin üstüne çıkıyor dışarı çıkarırsam yani kafesin yanındaki koltuğa falan götürürsem çok korkuyor hemen kafesine gitmeye çalışıyor ama uçamıyor çünkü kuş bir süredir uçamıyor. Çok fazla yem yiyor ve uçmadığı kafesten çıkmadığı için uçamıyor, kafesten uzaklaştırdığımda kafese gitmeye çalışırken uçamayıp yere düştü birkaç kere. Ben de o kafesinde mutlu konuşuyor kendisini sevdiriyor diye forumlara sormak istememiştim ama son zamanlarda uçmamasının zararlı olduğunu düşünüyorum uçmayı unuttuysa da nasıl alıştırabilirim? Bir de nasıl zayıflamasını sağlarım? Ayrıca kuşun evde uçmama kafesten çıkmama sorununu nasıl çözerim? Şimdiden teşekkürler.