• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu kilo problemi Hk.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Arkadaşlar dün akşam 3 muhabbet kusumu da kafesten dışarı saldım. Fakat bir durum gözlemledim benim kuşlarımdan pamukta kilo problemi var yani sanırsam obez olmuş gibi çok hareketli ve uçuyor olsada bı kaç gündür eşime de söylemiştim bu kuşta bir şişkinlik var diye, hatta eşim inanmak istemedi ama dün biz kuşun nasıl yürüdüğünü farkettik halının üstünde, oglumuzla dişisi için 2 yemlik koyuyorsak 1 gün sonra boş buluyorum genelde yemliği sanırsam tüm yemi bizim kız tüketiyor hatta erkeği sıkıştırıp ağzından yem de alıyor ben bu kızıma nasıl diyet uygulaması yapabilirim acaba 🤦(sadece yem de vermiyorum haftada 2 defa da yumurta maması veriyorum)

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Peki sürekli yuvaligin içini didikleyip talaşları atması ve karın ile popo kısmında şişlik olması ?
Bide şuan da kalamar kemiği tüketmeye basladi sapsikle birbirlerini temizliyorlar sürekli 🤦

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Benim oğlan tunekle ciftlesiyor ama ben ikisini çiftleşirken de görmedim yani

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yumurta maması kilo aldırıyor
Ben olsam keserdim askine benim kuşlar da sürekli hareket halinde oldukları için ve ben biraz salma işinin ucunu kaçırdığım için zayıfladilar bende yumurta maması yapıyorum şuan
Fazla vermiyorum ki 1 yemek kaşığı sadece

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
İnternette araştırdım bu belirtileri gösteriyor sakinlik harici kafes içinde çok hareketli ve çok meraklı bir kuş

Ekli dosyalar

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
peki pamuk uşabiliyor mu? uçuyorsa tahminen ne kadar süre uçuyor?
Çünkü yağlanma problemi olan kuş seri biçimde uçamaz

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
peki pamuk uşabiliyor mu? uçuyorsa tahminen ne kadar süre uçuyor?
Çünkü yağlanma problemi olan kuş seri biçimde uçamaz
Dün saldık ilk önce kafesten çıktığında paytak paytak koşmaya başladı evin içinde sonra 2 tur uçtu koltuğun üstüne indi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Obez kızınıza güzel bir diyet ve terbiye lazım 😂 onu ayrı bir kafese koyabilirsiniz ve sade yem sebze diyeti birde suyuna soda ve limon dönüşümlü olarak verebilirsiniz 👍

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
imkanınız varsa pamuğu ayrı kafese alıp, yemini standart hale getirip, suyuna da 2-3 damla limon damlatabilirsiniz.
Ayrıca tekrar eski formuna ulaşması için bol bol uçurun

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Dün eşimi kandırıp dişi kuşu elime alıp isirmiyor şunu bir tut dedim ki dişi çok fena ısırıyor bide bırakmıyorda ısırdığı yeri eşimin elinde olduğunda da eşimi de çok kötü isirdi eşimde bana kızdı tabi ki eşim isiran kuşları sevmiyor 🤣 kafese geri koyduk ama, ayırdığımda bakalım basima neler getirecek 🤣 şey düşündüm ben bunu hergun salsam evde kostursa enerjisini kaybedince de kafese geri koysam olabilir mi acaba

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Size 10 dk sonra ben buradan video atayım siz videodan anlayabilirsiniz halini diye düşünüyorum 🤦

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Dün eşimi kandırıp dişi kuşu elime alıp isirmiyor şunu bir tut dedim ki dişi çok fena ısırıyor bide bırakmıyorda ısırdığı yeri eşimin elinde olduğunda da eşimi de çok kötü isirdi eşimde bana kızdı tabi ki eşim isiran kuşları sevmiyor 🤣 kafese geri koyduk ama, ayırdığımda bakalım basima neler getirecek 🤣 şey düşündüm ben bunu hergun salsam evde kostursa enerjisini kaybedince de kafese geri koysam olabilir mi acaba
siz 1 kuştan dertlisiniz, bende 30 tane dişi var geneli çok ısırıyor. ısırması normal çünkü bu onların savunması.
Siz mümkünse kuşu ayırıp diyet yaptırın ve bol bol uçurun

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
İsmi tam hatırlamıyorum ama yağ yakımını optimize eden takviye var. Carni speed galiba ismi deneyebilirsin. Öncelik olarak tabi haftada 1-2 gün suyuna limon deneyebilirsin.
Hanfendimiz su icmekten ziyade kanatlarını tek tek içine daldırıp yıkanmak istiyor ama ben bu soğukta asla onu yikayamam 🤣 herşeyi erkekten bekliyor kendisi de şu içiyor ama hep nöbetçi gibi suluk başında bekliyor erkeği korkutarak ağzından yem kusmasina kadar gitti olay

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
siz 1 kuştan dertlisiniz, bende 30 tane dişi var geneli çok ısırıyor. ısırması normal çünkü bu onların savunması.
Siz mümkünse kuşu ayırıp diyet yaptırın ve bol bol uçurun
Allah'tan evde kafes problemi yaşamıyorum erkeği alayım geniş kafeste kendisi kalsın bari

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Benim oğlan kendi kendine tunegiyle ciftlesiyor fakat 🤣🤣

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Benim Fıstıkta böyle.
Eve gelmeden önce adını Fıstık koymuştuk renginden dolayı, eve gelincede değiştirmedik ama ben tosunum diye seviyorum Fıstığı. 😂

Gün içinde dışarıya salıyorum,hareket ediyor.O yüzden ek takviye kullanmadım.

Ekli dosyayı görüntüle 18113