• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet Kuşu Kanlı İshal

maviboncuk

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik, iştahsızlık, ishal (kanlı)
Hastalık Belirti Tarihi
23 Ocak 2024
Kullanılan İlaç
Baytril, flagyl, aminosol
Merhabalar, öncelikle kuşumun durumundan bahsedeyim. Adı Bıdık 4 yaşında. 2 gün önce başladı belirtiler. Sabahı hiçbir şeyi yoktu mutlu mutlu konuşuyordu. Akşamında hem ishal hem kan gördük. Herhangi bir koku yoktu. Veterinere götürdük, bakteriyel enfeksiyon olduğunu (koksidiyoz?) dusunuyordu. Baytril (yarım suluga bir damla) ve flagyl (oral bir damla), aminosol verdi. Dışkıda kan neredeyse bitti fakat 2 gündür yemek yemiyor ve sürekli uyuyor. Gerektiğinde uçabiliyor ve parmağımı kavrıyor, hala gücü yerinde (henüz). Fakat ne denediysek yemedi. Ayrıca kafesten çıktığında da yerde gördüğü gıda olmayan şeyleri yemeye çalışıyor(normalde yaptığı bir şey değil) Bir konuda elle besleme yapın denmiş. Yoğun ishal durumunda siringayla neyi ne sıklıkla verebiliriz? Ayrıca ara ara öğürme refleksi var elle besleme yapmamız uygun mu? Tüm bunların dışında yapabileceğimiz bir şey varmı? Gözümüzün önünde eriyip gidiyor çocuğum.

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba herhangi bir tahlil veya röntgen çekildi mi? Teşhis ne koyuldu da o ilaçlar verildi yani eğer kuruma varsa mutlaka zeolitli besleme yapılsın 👍 nerede ikamet ediyorsunuz? İstanbul ise bana ulaşın yardımcı olurum

maviboncuk

Yeni Üye
Merhaba herhangi bir tahlil veya röntgen çekildi mi? Teşhis ne koyuldu da o ilaçlar verildi yani eğer kuruma varsa mutlaka zeolitli besleme yapılsın 👍 nerede ikamet ediyorsunuz? İstanbul ise bana ulaşın yardımcı olurum
Kocaeli'de yaşıyoruz. Diğer veterinerlere nazaran daha bilgi sahibi oldugunu dusundugumuz bir yere gittik. Röntgen çekildi ve dışkı alinip bakıldı. Onun üzerine bakteriyel enfeksiyon dendi. Ben kayıt formunu da ekleyeyim. Ayrıca ben diazyme256 probiyotik kullanıyordum. Bazı durumlarda probiyotik kullanımı zamanında yerleşen zararlı bakterilerin de çoğalmasını sağlar ve hastaliga sebep olur kafanıza göre kullanmayin dedi...Ne kadar yetkinler bilemediğimiz için guvenemiyoruz da.

Ekli dosyalar

maviboncuk

Yeni Üye
Zeoitli besleme konusunda daha fazla bilgi verir misiniz?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kocaeli'de yaşıyoruz. Diğer veterinerlere nazaran daha bilgi sahibi oldugunu dusundugumuz bir yere gittik. Röntgen çekildi ve dışkı alinip bakıldı. Onun üzerine bakteriyel enfeksiyon dendi. Ben kayıt formunu da ekleyeyim. Ayrıca ben diazyme256 probiyotik kullanıyordum. Bazı durumlarda probiyotik kullanımı zamanında yerleşen zararlı bakterilerin de çoğalmasını sağlar ve hastaliga sebep olur kafanıza göre kullanmayin dedi...Ne kadar yetkinler bilemediğimiz için guvenemiyoruz da.
Koksidiyoz tanısıyla o iş yürümez bence çocugun başka bir derdi var 👍 peki röntgen çekildi mi? Eğer istanbul a gelirim derseniz getirin size yardımcı oluruz çok iyi bir kanatlı uzmanımız var ona yönlendiririm

maviboncuk

Yeni Üye
Koksidiyoz tanısıyla o iş yürümez bence çocugun başka bir derdi var 👍 peki röntgen çekildi mi? Eğer istanbul a gelirim derseniz getirin size yardımcı oluruz çok iyi bir kanatlı uzmanımız var ona yönlendiririm
Evet çekildi ama röntgen hakkında bir şey demediler. Keşke getirebilsem ama hem ulaşım sıkıntım var hem de çalışıyorum ☹

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Evet çekildi ama röntgen hakkında bir şey demediler. Keşke getirebilsem ama hem ulaşım sıkıntım var hem de çalışıyorum ☹
Şehmus beyin dediği gibi röntgeni paylaşınız. Ayrıca dışkı tahlilini de ekler misiniz? Diazyme çalışmayan bir probiyotiktir. Röhnfried entrobac kullanmanızı tavsiye ederim. Ancak veterinerin kafanıza göre probiyotik kullanmayın demesi çok ilginç olmuş. Tahlil sonuçlarını değeelendirerek devam edelim. Bir de o kanamalı dışkının resmi var mı?

Ayrıca 2 gündür yememesi kötü. Acilen kursaktan beslenmesi lazım. Bir üretici ya da petshoptan yardım alınız. Aç kalırsa ve geeçekten bir şey yemiyorsa durum tehlikeli demektir.

maviboncuk

Yeni Üye
Şehmus beyin dediği gibi röntgeni paylaşınız. Ayrıca dışkı tahlilini de ekler misiniz? Diazyme çalışmayan bir probiyotiktir. Röhnfried entrobac kullanmanızı tavsiye ederim. Ancak veterinerin kafanıza göre probiyotik kullanmayın demesi çok ilginç olmuş. Tahlil sonuçlarını değeelendirerek devam edelim. Bir de o kanamalı dışkının resmi var mı?

Ayrıca 2 gündür yememesi kötü. Acilen kursaktan beslenmesi lazım. Bir üretici ya da petshoptan yardım alınız. Aç kalırsa ve geeçekten bir şey yemiyorsa durum tehlikeli demektir.
Cok az yumurta yedi bugün, siringayla pirinç lapası vereceğim birazdan.
Veterinerdeyken sonuçları almak hiç aklıma gelmedi açıkçası, veterinerler durumu nasıl karsiliyor bilmiyorum ama yarın tekrar gorusecegiz ve goruntuleri ve sonuçları isteyeceğim. Size iletirim. Olur da iyilesirsek mutlaka dediğiniz probiyotikle devam ederiz.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Cok az yumurta yedi bugün, siringayla pirinç lapası vereceğim birazdan.
Veterinerdeyken sonuçları almak hiç aklıma gelmedi açıkçası, veterinerler durumu nasıl karsiliyor bilmiyorum ama yarın tekrar gorusecegiz ve goruntuleri ve sonuçları isteyeceğim. Size iletirim. Olur da iyilesirsek mutlaka dediğiniz probiyotikle devam ederiz.
Sonuçta sizden bu işlemlerin ücretini alıyorlar. Bu yüzden sonuçları paylaşmak zorundalar. Bir teşhisi koymaya çalışalım. Size önereceğimiz takviye ve ilaçlar olabilir. Keşke veterinere gitmenize sebep olacak o kanlı dışkıyı bir görebilseydik. Ayrıca elle beslemeyi kuşlar için üretilen elle besleme mamalarıyla yapmanız daha iyi olur.

Üst Alt