• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kusu Kangren

ikigam

Yeni Üye
Muhabbet kusumun ayagı sandalyenın altına sıkıstı. Veterıner kanı durdurdu ve agrı kesıcı verdı. Ancak ne krem ne de herhangı bır ılac takvıyesı olmadı. Orta parmakta kan topladıgı ıcın kangren olacak dıye korkuyorum. Doktor bır hafta bekleyım parmakta ve tırnaktakı kan akısına gore ıyılesım ıyılesmeyecegını soyluyor. Bu konu hakkında daha once tecrubesı olan var mı? Fotografa zoom yapabilirsiniz. Sadece parmagin ust kismi kan toplamis sekilde. Ekli dosyayı görüntüle 15940Lutfen yardim edin.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kanı durduysa sıkıntı yok batikonla pansuman yapın.. günlük takip edin yem yemezse elle besleyin bide parmağını kontrol edin siyahlik ilerlerse sorun olur ama bence düzelecektir 👍

ikigam

Yeni Üye
Yemek yiyor, ucuyor, istedigi yerlere de konabiliyor. Sadece sert zeminlerde ayagini yukarda tutuyor. Dunden beri siyahlik ilerlemedi. Cevap icin tesekkurler.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Size şöyle soyliyim benim kuşumun ayağı sandalyenin altına sıkışmadi ama kafesteki telin arasına sıkışmış vaziyette bulmuştum onu, ben hastane veya veterinere falan goturmedim, hatta ayağı bizimki mosmor olmuştu ayağının üzerine bile basamiyordu, organik kantaron yagini sürdüm kafesten çıkarıp, 1 gün sonra kendisini toparlardi, bulabilirsen bir kantaron yağı surmeni tavsiye ederim

ikigam

Yeni Üye
Cevabiniz icin tesekkurler. Hemen alip uygulayacagim.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Rica ederim kantaron yağı ile ayağı düzelecektir inşallah 🙏

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Darbe etkisinden kan pıhtılaşma olmuş gibi geldi deri merhemi vs sürün düzelmez ilerlerse en kısa zamanda veterinere götürün kangren durumunda kesilmesi lazım inşallah başınıza gelmez ama sanmıyorum kangren olacağını

ikigam

Yeni Üye
Cevap icin tesekkurler. Veteriner bi hafta icinde kangren olup olmayacagini anlariz dedi. Soylenenlerin hepsini uygulayacagim.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Cevap icin tesekkurler. Veteriner bi hafta icinde kangren olup olmayacagini anlariz dedi. Soylenenlerin hepsini uygulayacagim.
Kangren ilerler takip etmeniz lazım ama kırık vs yok dediyse sanmam olacağını

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Mikrop kapma durumu olursa iltihap görürseniz eğer antibiyotiği ezin toz haline getirin üzerine sürebilirsin

ikigam

Yeni Üye
Hayir kirik yok. Dunden beri sadece pihtilasatan kanin rengi daha da kuru hale geldi. Siyahlik ilerlemiyor.