• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet Kuşu Kac yavru buyutebilir?

CoderMuhhabbet

Yeni Üye
Merhabalar

Kuluçkaya yatmayan muhabbet kuşumun 3 yumurtasını dün başka bir kuluçkaya yatan çifte kaydırdım numaralandirarak. Kaydirdigimda toplam 8 yumurta şimdi baktığımda 11 yumurta olmuş.

Yani 8 kendi yumurtasi 3 te ben koymuştum 11 yumurta.

Hepsine bakabilirmi. Sağlıklı besliyorum 2 günde bir özel yumurta mamaları vs veriyorum.

2 ciftim var başka kaydiracagim bir yerde yok ne yapabilirim

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Neden aldınız ki yumurtaları? Bazı kuşlar bir kaç yumurtadan sonra yatıyor kuluçkaya.

11 çok fazla bakamazlar bence ama üstadlar daha net bilgi verir.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
11 fazla hepsine bakmayabilir anne çok yıpranır yorulur. Erkek kuş yok mu? Erkek varsa daha rahat bakarlar.Sizde elle besleme yaparak yardımcı olursunuz.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Bence kaydırmanız hata, diğer çiftin 11 yavruyu büyütebileceğine ihtimal vermiyorum. Kaydırmasaydınız belki yatardı, yatmazsa da yavru oluşumu olmazdı, şimdi diğeri yavru oluşturur ama çıkaramazsa yada çıkartıp bakamazsa yavrulara yazık olur

CoderMuhhabbet

Yeni Üye
Erkek sürekli besliyor
Bende takviye mamalar özel karışımlar hazırlıyorum kullarıma.

Yatmadi 3. Yumurtayada Bende 1 gün sonra kaldırdım malesef.

CoderMuhhabbet

Yeni Üye
Bence kaydırmanız hata, diğer çiftin 11 yavruyu büyütebileceğine ihtimal vermiyorum. Kaydırmasaydınız belki yatardı, yatmazsa da yavru oluşumu olmazdı, şimdi diğeri yavru oluşturur ama çıkaramazsa yada çıkartıp bakamazsa yavrulara yazık olur

Evet haklısınız. Bu ciftimden yavru çok istiyordum oyuzden koydum Bende.

Mama desteği yapacam baba yer sürekli ama elle beslemeyi bilmiyorum malesef

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Evet haklısınız. Bu ciftimden yavru çok istiyordum oyuzden koydum Bende.

Mama desteği yapacam baba yer sürekli ama elle beslemeyi bilmiyorum malesef
O zaman elle beslemeyi acilen öğrenmelisiniz, sosyal medyada ve forumumuzda örnek videoları var. Öğrenin çünkü ihtiyacınız olacak gibi

CoderMuhhabbet

Yeni Üye
O zaman elle beslemeyi acilen öğrenmelisiniz, sosyal medyada ve forumumuzda örnek videoları var. Öğrenin çünkü ihtiyacınız olacak gibi

Evet bukadar aktif forum olduğunu görünce sevindim. Ben hobi olarak bakıyorum hoşuma gidiyor. Siringasindan alacam ozaman mecburen.

Emine Tezcan

Yeni Üye
Merhabalar

Kuluçkaya yatmayan muhabbet kuşumun 3 yumurtasını dün başka bir kuluçkaya yatan çifte kaydırdım numaralandirarak. Kaydirdigimda toplam 8 yumurta şimdi baktığımda 11 yumurta olmuş.

Hepsine bakabilirmi. Sağlıklı besliyorum 2 günde bir özel yumurta mamaları vs veriyorum.

Bazı anaçlar 5. Yumurtadan sonra bazısı ise ilk yumurtada yatar.3 gün yatıp sonra kalkarsa sıkıntı.Ama 5 yada 6. Yumurta sonunda yatarsa problem olmaz.Hepsini aynı zamanda çıkartmak için yumurta dizimi sonu yatar kimisi.Aldığınız çiftin altına sahte yumurta koyun acilen.Yatar merak etmeyin.Yumurtlamaya devam ederse eklemeyin yumurtaları kalsın.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Şırıngayı cesaret edemezsen kaşıklar var, onları da değerlendirebilirsin

Emine Tezcan

Yeni Üye
Merhabalar

12 yavru bakar .İyi besleyin yeter ki

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Elle besleme aparatı alın 1 numara olsun. A21 elle besleme maması alın en kötü @Serkhan79 abinin dediği gibi kaşıkla verirsiniz. Yavrular ilk çıktığında aparatla değil kürdanı ikiye kırıp mamaya bandırıp yedirin anne baba yetişemezse. Size çok iş düşüyor belki yavrular küçükken çok sıkıntı olmaz ama büyüdükçe elle besleme yapmanız gerekecek.

CoderMuhhabbet

Yeni Üye
Bazı anaçlar 5. Yumurtadan sonra bazısı ise ilk yumurtada yatar.3 gün yatıp sonra kalkarsa sıkıntı.Ama 5 yada 6. Yumurta sonunda yatarsa problem olmaz.Hepsini aynı zamanda çıkartmak için yumurta dizimi sonu yatar kimisi.Aldığınız çiftin altına sahte yumurta koyun acilen.Yatar merak etmeyin.Yumurtlamaya devam ederse eklemeyin yumurtaları kalsın.
Çok teşekkür ederim bunu bilmiyordum. Yuvaya girip çıkıyordu çünkü tüm yumurtaları hepsini aldım bozulmasın diye. Hiç yapmamıştı yumurtalara henüz. Ben 2. Yumurtadan sonra yatması gerektigini sanıyordum. 5 - 6 yumurta sonunda yatınca yavrular olusuyormu. İlk yumurta arasında neredeyse 10 12 gün oluyor dediğiniz şekilde.

CoderMuhhabbet

Yeni Üye
12 yavru bakar .İyi besleyin yeter ki
Çok teşekkür ederim ozaman verdig8niz bilgi için.

Sahte yumurta alıp 3 tane koyacam ozaman zaten yumurtlayacak sürekli gaga taşı kemiriyor. Yatmaya başladığında ozaman diğer yere kaydırdığım yumurtaları tekrar aynı yerine alabilirim sahteleri cikarip

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Teorik olarak mümkün olabilir ama 11 yumurtayı altına sığdıramaz kuş :D inşallah yuvalığınızın genişliği yeterli olur. 1-2 fire olabilir gözlemleyin sürekli (y)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Değerli cevaplar verilmiş 😊 Arkadaşlara katılıyorum 👍
Kaydırma yaparken dikkat edilecek hususlar var onları kısaca anlatayım
Öncelikle kuşların huyunu bilmek gerekmektedir tecrübeli mi? Bakıcı mı? Huysuzlar mı?
Sonrasında yumurtlama gününü bilmek gerekmektedir yani kaydıracagin yumurtaların yaklaşık aynı günlere denk gelmesi iyi olur bir iki günden sıkıntı olmaz ama yavruların arasında fazla gün olursa Yavru terkleri oluşmaktadır.o zaman devreye elle besleme girer tabi öncesinde kafa patlatma olmazsa 😔 kafa patlatma biraz ağır oldu ama bu tür durumlari da göz önünde bulundurmak gerekiyor yadırgamalar ve bu benim yavrum değil zekası ve hisleri bu akıllı Kuşlarda görünmüştür.Hatta size farklı gelebilir ama bunu bizzat deneyen birisi olarak soyliyim vücut ısıları bile farklı olabiliyor böylece kaydırılan yumurtaların bozulduğunu göreceksiniz.

Üst Alt