• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu ishali bir türlü geçmiyor

Mrkarakullukcu

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar.
3 buçuk yaşında bir muhabbet kuşumuz var. 1 ayı aşkın zamandır ishal maalesef. Bir kaç kere veterinere götürdüm. Kabarıklığı olduğu için üşütmüş dediler 2 farklı antibiyotik (biri turuncu renkte bir karışımı 10 gün boyunca su olarak kullandım, diğerini ise şırıngadan 5 gün, günde iki kere ağzına sıktım) Hatta antibiyotikler işe yaramayınca 2 defa da yemine birer gram probiyotik karıştırdım. Fakat ne yaptık ne ettiysek geçiremedik ishali.
Yemesi içmesi oldukça yerinde. Ciddi bir oranda halsizlik yok. Sadece uçmasında biraz azalma var ama onu da ishale bağlıyorum.

Bugün ağız çevresindeki tüylerde kızarıklık farkettim. İlk aklıma kan kustuğu geldi ancak ne başka biryerinde ne de kafesinim hiç bir yerinde kan izine rastladım. Veteriner gagasını törpülerken tahriş etmiştir dedi. Ben yine de fotoğraf bırakıyorum buraya sizin de görmeniz için.

ishal için önerebileceğiniz bir yöntem varsa çok sevinirim. Sevgiler, saygılar.

Ekli dosyalar

Mrkarakullukcu

Yeni Üye
aşağıdaki fotoğrafta da dün geceden bu sabahaki kadar olan ishali ve kullandığım probiyotiğin resmini görebilirsiniz

ishali şu an için kötü görünmüyor en azından şekli var ancak bazı günler tamamen yemyeşil sıvı halinde oluyor. Özellikle antibiyotiğe başladıktan sonra genel olarak yoğun bir kokusu var. Yeşil dışında başka bir renk olmadı hiç. Her hangi bir kan yada, sindirilememiş yem artığı da denk gelmedik dışkısında.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

eren0046

Yeni Üye
Daha önce bir yaralanması veya travması oldumu? Veya yem değişikliği, düzensiz bakım ve ani iklim değişikliğinden olabilir. Ama kızarıklık galiba kendine zarar verdiğine işaret sadece altını yemini suyunu değiştirin ve birazcık kendi halinde kalsın. Geçmiş olsun 🙂

Mrkarakullukcu

Yeni Üye
Daha önce bir yaralanması veya travması oldumu? Veya yem değişikliği, düzensiz bakım ve ani iklim değişikliğinden olabilir. Ama kızarıklık galiba kendine zarar verdiğine işaret sadece altını yemini suyunu değiştirin ve birazcık kendi halinde kalsın. Geçmiş olsun 🙂
Yaralanma yada travma olmadı, ama ilk veterinere götürdüğümde yemini değiştirmemi söylediler ben de 3 yıldır verdiğim Garden Mix marka yemini değiştirdim açık yem veriyorum. Ara ara da tilki kuyruğu veriyorum. Onu zaten aşırı iştahla yiyor.

ishali, kabarması ve titremesi var ama dediğim gibi ne yeme içmesinde ne de hal hareketlerinde bir bozukluk var.

İlacı bitti, iki farklı antibiyotik verdik kesilmedi ishali. Probiyotiği vermeye devam edebilirim ama. Ne kadar süre daha vermeliyim? Yada vitamin önerir misiniz?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba antibiyotik kullanırken dışkı da farklılık yada dışkı da yem görülebilir. Antibiyotiği ne zaman bıraktınız. Tedavi bittiyse üç gün üst üste probiyotik takviyesi yapın. Kafes tabanına beyaz peçete serin ve bize yeni yapılmış dört beş tane dışkı fotosu ekleyin. Ve streamable.com üzerinden net olacak şekilde videosunu da ekleyin. Son olarak yavrunuz kaç gram.

Mrkarakullukcu

Yeni Üye
Merhaba antibiyotik kullanırken dışkı da farklılık yada dışkı da yem görülebilir. Antibiyotiği ne zaman bıraktınız. Tedavi bittiyse üç gün üst üste probiyotik takviyesi yapın. Kafes tabanına beyaz peçete serin ve bize yeni yapılmış dört beş tane dışkı fotosu ekleyin. Ve streamable.com üzerinden net olacak şekilde videosunu da ekleyin. Son olarak yavrunuz kaç gram.
Antibiyotiği tam anlamıyla verebildiğim konusunda da şüpheliyim. Açıkçası bana ilk önce 1 buçuk litrelik bir şişeye turuncu renkte bir karışım yapıp 10 gün suyunu bununla değiştirmem söylendi ama hiç bir değişim göremedik. Sonra bir şırınga verip günde iki defa ağzına sıkmamı söylediler. Fakat ertesi gün şırınganın içinde kristallenme farkettim. Geri götürüp değiştirdim bu sefer buzdolabında sakladım ama ertesi gün sonuç yine aynıydı. Bu sefer 3 farklı şırınga verdiler. 1 tanesi yine kendiliğinden kristallendi ben de diğer iki ilacı verdim. Toplamda 5 gün kullandık

İlacı bırakalı 5 gün oldu. 2 gün arka arkaya yemine toz probiyotik koydum. 3 gündür şu an herhangi bir şey kullanmıyor.

Dün gece altına beyaz peçete sermiştim. İkinci postta bu sabahki halini görebilirsiniz. Akşam eve gidince yine güncel halini çekip paylaşacağım.

Son olarak hiç ölçmedim kaç gram olduğunu. Akşam mutfak terazisinde ölçüp paylaşırım onu da.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba dışkılar sağlıklı değil. Enfeksiyon var. Gittiğiniz veteriner kanatlılardan anlıyor muydu ve dışkı tahlili oldu mu. Olmadı ise kesinlikle dışkı tahlili olmalı enfeksiyon neyden kaynaklanıyor parazit mi yoksa başka farklı sebepler mi. Probiyotik le pek düzelecek gibi durmuyor. Bu arada elinizdeki probiyotiği hiç tecrübe etmedim bilmiyorum. Ama üzerinde kanatlılar için yazıyor. Yine de siz üç gün üst üste suyu tazeleyerek probiyotik takviyesi yapın. Yem ve su haricî farklı bir şey vermeyin. Meyve sebze gibi. Bu arada zeolit tozu temin edin. İç parazit için faydalı bir ürün. Eğer öyle bir durum varsa. Zeolit tozu ile düzelme olmazsa ilaç kullanılabilir. Sıvı kaybı da fazla. Böbrekler de sorun olabilir. Şuan net bir şey söylemek zor. Ama önceliğiniz dışkı tahlili yaptırmanız.

Mrkarakullukcu

Yeni Üye
Merhaba dışkılar sağlıklı değil. Enfeksiyon var. Gittiğiniz veteriner kanatlılardan anlıyor muydu ve dışkı tahlili oldu mu. Olmadı ise kesinlikle dışkı tahlili olmalı enfeksiyon neyden kaynaklanıyor parazit mi yoksa başka farklı sebepler mi. Probiyotik le pek düzelecek gibi durmuyor. Bu arada elinizdeki probiyotiği hiç tecrübe etmedim bilmiyorum. Ama üzerinde kanatlılar için yazıyor. Yine de siz üç gün üst üste suyu tazeleyerek probiyotik takviyesi yapın. Yem ve su haricî farklı bir şey vermeyin. Meyve sebze gibi. Bu arada zeolit tozu temin edin. İç parazit için faydalı bir ürün. Eğer öyle bir durum varsa. Zeolit tozu ile düzelme olmazsa ilaç kullanılabilir. Sıvı kaybı da fazla. Böbrekler de sorun olabilir. Şuan net bir şey söylemek zor. Ama önceliğiniz dışkı tahlili yaptırmanız.

Öncelikle çok teşekkür ederim. Götürdüğüm hekim dışkı tahlili yapmaya gerek duymamıştı çünkü söylediğine göre verdiği antibiyotikler geniş kapsamlı bir çözüm sunuyordu. Fakat sonuç ortada.

Ankarada kanatlı uzmanı bir hekim önerebilirseniz derhal götürüp dışkı tahlili yaptırmak istiyorum.

Son olarak probiyotik toz halinde, günde 1gram yemine dökmem söylenmişti. Ancak yavru normalden çok su içiyor. Muhtemelen bahsettiğiniz sıvı kaybından dolayı. Belki suyuna karıştırsam daha iyi olur gibi hissettim. Ne önerirsiniz?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Öncelikle çok teşekkür ederim. Götürdüğüm hekim dışkı tahlili yapmaya gerek duymamıştı çünkü söylediğine göre verdiği antibiyotikler geniş kapsamlı bir çözüm sunuyordu. Fakat sonuç ortada.

Ankarada kanatlı uzmanı bir hekim önerebilirseniz derhal götürüp dışkı tahlili yaptırmak istiyorum.

Son olarak probiyotik toz halinde, günde 1gram yemine dökmem söylenmişti. Ancak yavru normalden çok su içiyor. Muhtemelen bahsettiğiniz sıvı kaybından dolayı. Belki suyuna karıştırsam daha iyi olur gibi hissettim. Ne önerirsiniz?
Veteriner kliniklerin büyük çoğunluğu kuşa bakıyor bazıları tartıyor bazıları tartmiyor bile ki bence bir hekimin yapması gereken ilk iş kuşun gramajı ölçmektir. Ve dışkıya bakarak gözle analize göre ilaç veriyorlar. Siz talep edin dışkı tahlili ve röntgeni de çekilsin yavrunuzun. Buradaki arkadaşlarım Ankara'da Uğur pet veteriner kliniği ni tavsiye ediyorlar. Bir bakın isterseniz. Probiyotiğe gelince suyuna katın. Yem de dibine çöker ve erişim çok sağlanmaz.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye

Uğur pet veteriner kliniğine götürün 🙏

Üst Alt