• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet Kuşu İshal

yusfer

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal
Hastalık Belirti Tarihi
24 Nis 2022
Muhabbet kuşum geçen ay yıkadığım için biraz üşütmüştü ve ishal olmuştu aradan 1 ay kadar geçti takip ettiğimde normal gözüküyordu her şey. Bugün altını değiştirdiğim de tekrardan böyle bir miktar sulu dışkısının olduğunu gördüm rengi bana normal geldi ama bilen bilen birisi daha iyi anlayacaktır. Hareketlerinde tepkilerinde herhangi bir şey yok ve yemini normal şekilde yiyor. Sadece biraz durgun ne yapmamı önerirsiniz ? Şu an 7-8 yaşında diye hatırlıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Dışkısının ve kendisinin fotoğraflarını koyuyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 24116Ekli dosyayı görüntüle 24117Ekli dosyayı görüntüle 24118Ekli dosyayı görüntüle 24119Ekli dosyayı görüntüle 24120

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Muhabbet kuşum geçen ay yıkadığım için biraz üşütmüştü ve ishal olmuştu aradan 1 ay kadar geçti takip ettiğimde normal gözüküyordu her şey. Bugün altını değiştirdiğim de tekrardan böyle bir miktar sulu dışkısının olduğunu gördüm rengi bana normal geldi ama bilen bilen birisi daha iyi anlayacaktır. Hareketlerinde tepkilerinde herhangi bir şey yok ve yemini normal şekilde yiyor. Sadece biraz durgun ne yapmamı önerirsiniz ? Şu an 7-8 yaşında diye hatırlıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Dışkısının ve kendisinin fotoğraflarını koyuyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 24116Ekli dosyayı görüntüle 24117Ekli dosyayı görüntüle 24118Ekli dosyayı görüntüle 24119Ekli dosyayı görüntüle 24120
Öncelikle geçmiş olsun 🙏🏻 entrobac probiyotik kullanmanızı tavsiye ederim. Haftada bir kez yarım suluga mercimek tanesi kadar koyun. Ayrıca en fazla 8 saat kalmali. 8 saatin sonunda temiz su ile değiştirin. Ayrıca vitamin kullanmiyorsaniz yine takviye olarak gerwit vitamini temin edebilirsiniz onuda haftada bir kez. Bu ikisini kullandığınızda toparlar diye düşünüyorum. Yaşı da varmış maşallah 🙏🏻 yaşının getirdiği bir yorgunlukta olabilir.

yusfer

Yeni Üye
İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Dediklerinizi dikkate alacağım. Dışkısında ishalinde büyük bir sıkıntısı yok gibi gözüküyor değil mi ?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Dediklerinizi dikkate alacağım. Dışkısında ishalinde büyük bir sıkıntısı yok gibi gözüküyor değil mi ?
Dışkısı sulu.ama probiyotikle düzene girer. Hatta ishal durumlarda haftada 2 kez bile kullanılabilir diye biliyorum. Sonrasında haftada bir e indirirsiniz. Ama önceliğiniz probiyotik ve vitamini almanız petshoplarda satilmiyor. Bilginize @Şehmus BAKIR dan temin edebilirsiniz. Çok geçmiş olsun.🙏🏻

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşun diskisinda problem yok tüyde sanırım. B vitamini probiyotik ve yulaf verin. Kuşu siz yıkamayın kendi yikansin veya üzerine su püskürtün

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
önce probiyotik ver peki ürünler neler?

yusfer

Yeni Üye
önce probiyotik ver peki ürünler neler?
probiyotik olaraktan bir fikrim yok yukarıda arkadaşın önerdiği bir probiyotik var ona bakacağım bir tavsiyeniz varsa iyi olur. vitamin olarakta aminosol vermeyi düşünüyorum

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
tüy için bt amin forte
mutlivitamin için Gervit
Probiyotik entrobac

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Zımparalı tünek kuşun ayaklarına zararlı... Sadece tahta tünek kullanın ve temiz olsun... Kafesin içine tekstil yapımı bir ürün koymuşsun... Tekstil ürünleri bakteri, virüs ve mantar için belli süre sonra yuva haline geliyor... Kuş tüyde ve özellikle bu dönemde (aslında her zaman) kafes temizliği çok önemli... Bunlara dikkat et lütfen...

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Beslenmesine, sıcak tutulmasına, banyosuna ve kafes temizliğine çok önem vermeliyiz. Bu dönemde kuşun enerji ihtiyacı daha fazla olduğu için beslenme oldukça önemlidir. Çeşitli sebze ve yeşillikler, az oranda yulaf tohumu verilmesi ayrıca B vitamini takviyesi kuşunuzun tüy dönemini rahat atlatmasına yardımcı olacaktır. Mama konusuna gelince mama yapmak tüy döneminde kuşlarımız için faydalıdır.