• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşu İshal ve kusma

Enesenem

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma
İshal
Hastalık Belirti Tarihi
13 Ara 2021
Kuşumu 3 gün önce aldım. Dün sabah kalktığımda ishal olduğunu fark ettim. Çok fazla değildi ama şuanda sarımtırak bir renkte ishali var. Arada yem kusması ve tüylerinde kabarma oluyor . Gözlerinde akma yok.Vitamin veriyordum suyuna karıştırarak şuanda kestim. Sizce neden böyle kuşum. Lütfen yardımcı olur musunuz . Suyuna bu sabah elma sirkesi damlattim sonra sanki dahada sıvılaştı ishali

hayvansever

Yeni Üye
Sirke zararlı kullanmayın. Aspur ve dal darı verin dışkıyı toparlar. Kuşu sıcak tutmaya gayret edin. Probiyotik varsa elinizde sirkeli su yerine onu verin. Yem yemiyorsa sizin beslemeniz gerekecek. Hangi vitamini ne kadar verdiniz?

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Ortama yeni geldiği için olabilir kuşunuza sade kanarya yemi de verin

Enesenem

Yeni Üye
Sirke zararlı kullanmayın. Aspur ve dal darı verin dışkıyı toparlar. Kuşu sıcak tutmaya gayret edin. Probiyotik varsa elinizde sirkeli su yerine onu verin. Yem yemiyorsa sizin beslemeniz gerekecek. Hangi vitamini ne kadar verdiniz?
Vitaminnden 4-5 damla veriyordum. Şuanda kestim tekrar vermelimiyim

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Bence veterinerlik bir durum yok ama yine de siz bilirsiniz.. Yavru kuşa vitamin takviyesi yapmayın hemen derim sade su verin

hayvansever

Yeni Üye
Dediklerimi bir uygulayın probiyotik verin vitamin yerine. Yağsız, tuzsuz haşlaşmış patateste iyi gelir ishaline. Dışkıda toparlanma olmazsa veterinere götürürsünüz.

Enesenem

Yeni Üye
O zaman bikac gün bekleyelim öyle götürelim. Teşekkür ederim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yediği veya içtiği bir şey dokunmuş olmalı çünkü dışkıdan onu anladım.. vitamine de güvenmedim desem yeridir.. vitamini vermeyin suyuna probiyotik alabilirsiniz 👍 aspur ve daldari yem haricinde verebilirsiniz