• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Muhabbet kuşu ile yolculuk

Lorca34

Yeni Üye
Merhaba değerli arkadaşlar,

Cuma günü İstanbul’dan Bodrum’a doğru 10 günlük bir yolculuğa çıkacağız. Normalde her tatilde kuşumu güvenle emanet ettiğim bir dostum var, bugüne kadar da ona tüm özeni gösterdiler sağ olsunlar. Fakat bu dönem iş tempoları nedeniyle kuşumun yalnızca temel bakım ve temizliğiyle ilgilenebileceklerini, onunla yeterince vakit geçiremeyeceklerini düşünüyorum. Gerçi evleri home office, yani evde hep biri var aslında. Yine de onunla oyun oynayıp, konuşmaya zamanları çok olmayacak gibi. Bu yüzden de içim rahat etmedi. Gideceğimiz yer ev ortamı olduğu için, gerekli hazırlıkları yaparak kuşumu yanımda götürmeyi düşündüm. Uçak bileti, sağlık raporu, taşıma çantası ve kafesi hazır durumda.

Ancak son 10 gündür tüy dökümünde olduğu için biraz durgunlaştı, haliyle endişelerim arttı. Yolculuk ve ortam değişikliğinin bu dönemde onu daha da hassaslaştırıp hassaslaştırmayacağını kestiremiyorum. Kararsız kaldım: Yanımda götürmem onun için iyi mi olur, yoksa bu süreçte daha da yorulmasına mı yol açar, bilemiyorum.

Sizlerin deneyimlerini, görüşlerini merak ediyorum. Ne önerirsiniz? Çok fazla yer değişimi olmadan nispeten az ilgi göreceği bir yerde mi kalmalı yoksa benimle mi gelmeli? Ben de tüm gün evde olmayacağım için günün 7-8 saatini evde yalnız geçireceğini de not etmek isterim.

Şimdiden yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Gideceğiniz yerdeki imkanla bırakacağınız yerdeki imkanlar arasında bence çok fark yok gibi. Artı eksi olayına bakınca ben risk almaz arkadaşıma bırakırdım. 🙋🏼‍♀️

Lorca34

Yeni Üye
Gideceğiniz yerdeki imkanla bırakacağınız yerdeki imkanlar arasında bence çok fark yok gibi. Artı eksi olayına bakınca ben risk almaz arkadaşıma bırakırdım. 🙋🏼‍♀️
Evet, ben sabahtan öğlene ve akşam üzerinden uyuyana kadar onunla oynayıp, konuşabileceğim. Tek artısı bu oluyor sanırım.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba 10 gün kısa bir süre arkadaşınıza bırakmanız daha mantıklı olur. Evde ses varsa yemiyle suyuyla ilgilenen biri varsa stres vs olmaz merak etmeyin 🌸

Lorca34

Yeni Üye
Merhaba 10 gün kısa bir süre arkadaşınıza bırakmanız daha mantıklı olur. Evde ses varsa yemiyle suyuyla ilgilenen biri varsa stres vs olmaz merak etmeyin 🌸
Evet, en azından orada evde sürekli biri olacak, çok eğlenceli olamazlar belki ama yine de ses ve hareket olacaktır. Strese girmemesi en büyük önceliğim şu an, bu nedenle bırakmaya karar verdim ben de. Çok sağ olun, teşekkür ediyorum. :love:

Üst Alt