• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu ilaç verme

cekusuu

Yeni Üye
Merhabalar. 6 yaşındaki Muhabbet kuşumda kursak mantarı var ve durumu zaten kötü. Son 2 3 gündür ilaç almaya baslamistik ve durumu gayet iyiydi. Düzelme görüyorduk. Veterinerimiz elde tutularak ilaç verilmesi gerektiğini söylediği için kuşumuz nefret etmesine rağmen iyileşmesi için elden besleme yaptık.

Ama dün gece korkunç stres yaptı hem ilacı verirken hem de mama ile beslerken. Kendini parçaladı resmen. Benim elimi de. İlaç vermezsem yaşamayacak. Verince de strese giriyor. Bugün ful uyumuş ve kusmuş. İnanılmaz üzüldüm. Kendim işteyim ailem haber verdi. Veteriner sevdiği şeylerin üzerine damlatarak verin ama ilacı bir şekilde verin dedi. Ne yapacağımı şaşırdım. Yanlış şekilde beslemek de istemiyorum.

Muhabbet kuşunu strese sokmadan ilaç veya besleme nasıl yapılır? ne önerirsiniz? Hayvanın durumu acil ve ilaç alması gerek. Her türlü öneriye açığım 🙁

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Muhabbet kuşunu strese sokmadan ilaç vermek gerçekten çok zor. Belki çoğumuz bu durumu yaşamışızdır. Ama ben çok yaşadım. Gerek kursak beslemesi gerek ilaç verme. Kusmasının sebebi stres kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Hangi ilaçları veriyorsunuz. İsim olarak nedir. Eğer yiyorsa bana göre kursaktan besleme elzem değil ama yemiyorsa mecburen beslenmeli. Yemiyorsa kursaktan besleme olmadan iğnesiz şırınga yardımıyla deneyin isterseniz. İlacı hekimin dediği gibi sevdiği sebze üzerine damlatıp vermeyi deneyin. Yada çay kaşığı ucuyla verin. Yani aklıma maalesef çok farklı alternatif şeyler gelmiyor. Belki Demet abla ve diğer arkadaşlarımın olabilir. 🌸

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba, Aslı hocamın da dediği gibi maalesef strese sokmadan verilmiyor. En evcil, ele alışkın kuş bile tutulmayı sevmez ve agresifleşir. Yalnız kuş kendi yiyorsa elden beslemeye gerek yok tabi yemiyorsa şart. Kusması çok normal gerek ilaç verdiğinizde mantarlar ölürken buna sebep vermesi, gerek ise hastalığın semptomu neticesinde görülür. İlaç da halsizlik yapar, bırakın uyusun. Önemli olan beslenmesi ve dinlenmesi 🙏

cekusuu

Yeni Üye
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Normalde yemini yiyor. Ama az az. Sürekli eşelemeye başladı hatta. Yem değiştirdik onun da etkisi olabilir. Ama bizi korkutan zayıflığı. Bu sebepten mama verin dedi veterinerimiz.

İlaç olarak ismini bilmiyorum çünkü veteriner kendisi bi karışım hazırlıyor. Haliyle içeriği zengin.

Bir de sebze ile denedik ama yemedi hiç. Lapa yaptık onun üzerinden ilacı içsin diye. Onu da az az yemiş bugün.

Normalde çay kaşığı ucuyla veriyorduk ilacını da mamasını da. Çünkü damlalıkla kac tane gittigini net göremiyorduk ilacın. (Kuş asla sabit durmadigi için) Ama çay kasiginda da stres oldu.

Çok fazla öğürüyor ama çıkartmiyor cok fazla. 3 4 yem atmış bugün.

Strese gelemedi sanırım. Çünkü bugün evdekiler ele almadan lapa uzerinden icirmeye calismislar ilacı. Yani hiç yaklasmamışlar. Keyfi daha iyi şimdi. Ama bu şekilde de hastalığı durduramayiz. Bi çözüm üretmeliyim ama nasıl

Üst Alt