• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşu halsiz ve dışkı yapışıyor

Wolvi

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik, dışkı problemi
Hastalık Belirti Tarihi
3 Tem 2023
Merhabalar,
Muhabbet kuşumun yaşını bilmiyoruz yaklaşık 1.5 senedir bizimle. Öncelikle 7 8 tane kızgınlık yumurtası yaptı(erkeği yok.) Ek olarak ishal sorunu vardı bu nedenle çok zayıfladı, halsizleşti ve veterinere götürdük. Veteriner şırıngaya bir karışım hazırlayarak kuşumun ağzından vermemizi istedi. Söylediği gibi yaptık. Aradan 10 gün geçti, İshali eskisi gibi su gibi değil fakat bu sefer de dışkısı poposuna yapışıyor. Dışkısı hem sulu gibi ama hem de katı ince bir dışkı. Ayrıca kendisi eskisi gibi ötmüyor ve oldukça hareketsiz. Kuşumun kalsiyum eksikliği de vardı gaga taşını kullanıyor fakat Kalamar kemiğini kullanmıyor. Yemesinde ve içmesinde hiçbir problem yok. Poposuna dışkı yapıştığı zaman kulak çöpünü ıslatıp temizlemeye çalışıyoruz. Ayrıca popo kısmındaki tüyleri de dökülmüş gibi gözüküyor veya kendisi yolmuş. Buradaki bazı konuları da okuyarak Probiyotik sipariş ettim az önce. Kuşumun durumu ne sizce? Onu böyle halsiz görmek beni çok üzüyor. Hastalanmadan önce çok mutlu hareketli bir kuştu ve sürekli öterdi. (Fotoğrafta poposunu temizlediğim için tüyleri ıslak gibi gözükmüş ama tüylerinin döküldüğünü göstermek için çektim)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kuş ne zaman yumurta yaptı?yumurtalara yatıp kuluçka yaptı mı? Tünekte video ekler misiniz. Entrobac gelince 3 gün verelim sonraki gün sade içme suyu ve akşamında peçete üzerinde güncel dışkı görelim
Bu arada kuş 4-5 yaşında video eklerseniz ona da detaylı bakarız

Wolvi

Yeni Üye
Merhaba kuş ne zaman yumurta yaptı?yumurtalara yatıp kuluçka yaptı mı? Tünekte video ekler misiniz. Entrobac gelince 3 gün verelim sonraki gün sade içme suyu ve akşamında peçete üzerinde güncel dışkı görelim
Bu arada kuş 4-5 yaşında video eklerseniz ona da detaylı bakarız
Yumurtayı ilk 17 mayısta yaptı. Temmuza kadar aralıklarla 7 8 tane yaptı. Temmuz ayında veterinere de götürdükten sonra yapmadı henüz. Ve evet boş yumurtaların üstüne kuluçka yaptı. Tünekte videosunu atacağım birazdan. Entrobac ve Gewit siparişi de en erken pazartesi Salı gibi gelir herhalde. O zamana kadar kuşum için ne yapabilirim?

Wolvi

Yeni Üye
Kuşumu veterinere götürdüm. İshali için antibiyotik verdi 5 gün kullanacağız. Ayrıca kuşumda yağlanma varmış poposunda şişlik ve morumsu renk o yüzdenmiş. Lipom olabileceğini söyledi. Ayrıca nefes almada da sıkıntısı varmış. 5 gün sonra şikayetleri geçmezse tekrar çağırdı ve bu sefer röntgen çekebilecek kanatlı uzmanlara sevk edeceğini söyledi. Kuşumun tıkanan poposunu her gün temizliyorum. Ayrıca kuşum çok kısa mesafede uçuyor. Onun dışında uçamıyor bu şişlikten dolayı mıdır? Şiş kısmı yumuşak bu arada.

Wolvi

Yeni Üye
Bu arada Kağıthane’de oturuyorum. Önerdiğiniz veterinere gidebilirim 5 gün sonra. Bu lipom ölümcül bir şey midir endişelenmeli miyim? @Şehmus BAKIR

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yağlanma olan kuşların uçuş mesafesi kısa oluyor. Genelde dinlenme eğiliminde oluyorlar.

İşinin ehli biri yapacaksa korkmanıza gerek yok bence ki Şehmus abinin dediği yere gidecekmişsiniz. Şanslısınız hem kanatlı uzmanı hemde Şehmus abide Kağıthanede. :)