• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşu göz kapağı sorunu

Helyesa

Yeni Üye
Muhabbet kuşumun göz kapağında belirgin kızarıklık oluştu. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Konuyu doğru yerde açın lütfen... Forum kuralları gereği konu yerine taşınmıştır...

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar terramycin göz merhemi temin ediniz. Akşamları kulak çubuğu yardımıyla gözünün içine gelmeyecek şekilde 4-5 gün merhemi dikkalice sürünüz. Sonrasında ışıkları kapatın herhangi bir TV sesi yada başka bir ses olmasın. Uyku moduna geçsin. Geçmiş olsun.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
göz cevresındekı bu durum göz içi enfeksiyona sebeb olmaması acısından terramcyn göz merhemı ve gentagut damla kullanın 5 gün. Sadece aksamları kullanın uyku esnasında

Helyesa

Yeni Üye
Merhabalar terramycin göz merhemi temin ediniz. Akşamları kulak çubuğu yardımıyla gözünün içine gelmeyecek şekilde 4-5 gün merhemi dikkalice sürünüz. Sonrasında ışıkları kapatın herhangi bir TV sesi yada başka bir ses olmasın. Uyku moduna geçsin. Geçmiş olsun.
İlacı ancak yarın temin edebileceğim. Akşam sürün dediğiniz için yarın akşama kadar herhangi bir müdahale yapmalı mıyım? Kızarıklığın büyümesinden korkuyorum

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
ilacı aldıktan sonra kullanın ama ihmal etmeden hemen alıp baslarsanız cok ıyı olur

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
rica ederiz guncel gelişmeler konusunda bize bilgi verirseniz cok seviniriz :)

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eğer ki gentagut ta kullanacaksaniz o damlayı sabahları birer damla akşamları da terramycin göz merhemi bilginize.

Helyesa

Yeni Üye
rica ederiz guncel gelişmeler konusunda bize bilgi verirseniz cok seviniriz :)
Merhaba iyi akşamlar. Terramycin i temin ettim ve kuşum bu saatlerde uyuduğu için göz kapağına sürdüm. Fakat karanlık bir ortam olmasına rağmen kremin olduğu yeri kaşımaya ve kafes demirine sürmeye çalışıyor, bu sıkıntı olur mu?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
karanlıkta görmedıklerı ıcın problem olmaz

Gaga

Yeni Üye
İlacı ancak yarın temin edebileceğim. Akşam sürün dediğiniz için yarın akşama kadar herhangi bir müdahale yapmalı mıyım? Kızarıklığın büyümesinden korkuyorum
illci alip almaz yapin odada sakin yerde olsun gecmia olsun simdiden

Mrve

Yeni Üye
Muhabbet kuşumun göz kapağında belirgin kızarıklık oluştu. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?
Hastalığın ne oldugundan emin olmadan lutfen ilaç kullanmayın. Ben kuşumdaki göz altindaki kizarik icin gentagut kullandım. Iyilesmedi aksine cok daha ilerledi. Veterinere götürdüm. Veterinerler kuşlara bakıyor hatta muayene ucreti bile almadı benden. Göz nezlesi olmadigini soyledi. Gengatutu bilincsizce damlattigim icin de kızdı. İnsan gözüne bir damla damlatilan bir ilaç kuşa da bir damla damlatildiğında ağır gelir dedi. 10 gündür iyilesmesi icin ugrasiyoruz. Lütfen hastalığın başında kuşlarinizi veterinere götürün. Benim pişmanlığımı yaşamayın.

Üst Alt