• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! MUHABBET KUŞU GÖZ ETRAFI TÜYLER DÖKÜLMESİ

Buluttt

Aktif Üye
Başlıkta gördüğünüz gibi göz etrafı tüyleri yok (sadece sol göz) biraz da şişkinlik var aynı durumu malesef geçen ölen bulut isimli kuşum dadaş yaşamıştım bu sayfaya teramycin kullanın geçer yazmıstınız ama teramycın sorduğum halde kuşum ertesi gün öldü büyük ihtimalle ondan ölmediğini düşünüyorum ölen kuşumda iştah sizlik de vardı mavi kuşumda ise yok gayet iyi yiyor kursağı dolu lütfen yazabilir misiniz dışkı resimleri aşşağıda beyaz olan (ölen kuşumun) 5 dakika önce(ölmeden) fotoğrafı ve şimdiki muhabbet kuşunun dışkısı ve göz fotoğraflarını aşşağıdaki kısıma bırakıyorum..

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Başlıkta gördüğünüz gibi göz etrafı tüyleri yok (sadece sol göz) biraz da şişkinlik var aynı durumu malesef geçen ölen bulut isimli kuşum dadaş yaşamıştım bu sayfaya teramycin kullanın geçer yazmıstınız ama teramycın sorduğum halde kuşum ertesi gün öldü büyük ihtimalle ondan ölmediğini düşünüyorum ölen kuşumda iştah sizlik de vardı mavi kuşumda ise yok gayet iyi yiyor kursağı dolu lütfen yazabilir misiniz dışkı resimleri aşşağıda beyaz olan (ölen kuşumun) 5 dakika önce(ölmeden) fotoğrafı ve şimdiki muhabbet kuşunun dışkısı ve göz fotoğraflarını aşşağıdaki kısıma bırakıyorum..
Eczaneden gentagut damla alıp sabah 1, akşam 1 damla damlatın. Beyaz kuş muhtemelen ornithosisten vefat etmiş. Maalesef kuşlarda ciddi bir solunum yolu enfeksiyonudur. Bu yeşil dışkı hangisine ait?

Buluttt

Aktif Üye
Eczaneden gentagut damla alıp sabah 1, akşam 1 damla damlatın. Beyaz kuş muhtemelen ornithosisten vefat etmiş. Maalesef kuşlarda ciddi bir solunum yolu enfeksiyonudur. Bu yeşil dışkı hangisine ait?
Yeşil dışkı mavi kuşa ait beyaz kuşum ishal olarak öldü

Buluttt

Aktif Üye
Birde son sorum olacak. Denizli'de bir kanatlı uzmanı biliyormusunuz hemen gidip bakıtayım merkezde yaşıyorum dibimizde akkonak veteriner kliniği var kuşlara bakıyor ama kanatlı uzmanımı bilmiyorum.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
E="Buluttt, post: 300871, member: 7841"]
Yeşil dışkı mavi kuşa ait beyaz kuşum ishal olarak öldü
[/QUOTE]
Enfeksiyon var kuşunuzda. Şimdi Googleye baktım merak etmeyin sizin için veterinerler arıyordum ☺

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Arayın, hangisi tahlil yapıyor, röntgen çekiyorsa kuşlara ona götürün sonra bizi de haberdar edin 🙏☺

Buluttt

Aktif Üye
Salatalık versem popo kısımını çekeyim mi kabızlıkta pek emin olamadım ama ıkınıyor tüneğe kendini tutuyor geriye doğru çekiyor kendini ama kakasını yapamıyor ucunda kalıyor şimdi baktım bir süre tekrar yapıyor zeytin yağı sürdüm veteriner antibiyotik verdi ama ben pek emin değilim yemek yemediği için antibiyotik tedavisine başladik

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Salatalık versem popo kısımını çekeyim mi kabızlıkta pek emin olamadım ama ıkınıyor tüneğe kendini tutuyor geriye doğru çekiyor kendini ama kakasını yapamıyor ucunda kalıyor şimdi baktım bir süre tekrar yapıyor zeytin yağı sürdüm veteriner antibiyotik verdi ama ben pek emin değilim yemek yemediği için antibiyotik tedavisine başladik
Popo kısmını da çekin topluca değerlendirelim

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuza probiyotik verin bağışıklığı da güçlenir

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Nefesten ziyade kabızlık problemi var gibi gözüküyor

Buluttt

Aktif Üye
Sürekli ağzını açıp kapatıyor karaciğeri ne gitmiş olabilirmi? Elden beslemeye başladık bugün 2 kere besledik 3+3 toplam 6 ml besledik ben beslemedim veteriner besledi sürekli ağzını açıp kapatıyor popo kısmı açılıp kapanıyor yardım edin 🙏lütfen

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sürekli ağzını açıp kapatıyor karaciğeri ne gitmiş olabilirmi? Elden beslemeye başladık bugün 2 kere besledik 3+3 toplam 6 ml besledik ben beslemedim veteriner besledi sürekli ağzını açıp kapatıyor popo kısmı açılıp kapanıyor yardım edin 🙏lütfen
Kanatlıoil turbo respiratory sipariş verin. Nefes açıcı kullanın. El beslemesi yapıldıysa nefes borusuna kaçtı ise hiç nefes alamaz. Muhtemelen kabızlıktan yapıyor. İç organlarına bakıldı mı? Fıtık gibi bir şey var mı?

Buluttt

Aktif Üye
Fıtık yok röntgenci gerek yok dedi veteriner

Üst Alt