• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbet kuşu, gece dışkı tutma

gül_maviş

Yeni Üye
Selamlar kuşum akşam 8 gibi kafesine girer uyumaya başlar gündüzleri normalde her 10dk bir boncuk bırakan dışkı yapan kuşum :) Gece neredeyse saatte 1 ya da ben arada odasına girip kontrol ediyorum ayaklarına bakıyorum soğuk mu, üşür mü? diye kafes altına uyumadan önce temiz kağıt havlu koyuyorum koyduğum kağıt havluda hiç dışkı olmuyor ben geldiğimde sadece ışığı açtığımda beni görünce dışkısını bırakıyor sizce karanlıktan mı korkuyor?

Demir E.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Selamlar kuşum akşam 8 gibi kafesine girer uyumaya başlar gündüzleri normalde her 10dk bir boncuk bırakan dışkı yapan kuşum :) Gece neredeyse saatte 1 ya da ben arada odasına girip kontrol ediyorum ayaklarına bakıyorum soğuk mu, üşür mü? diye kafes altına uyumadan önce temiz kağıt havlu koyuyorum koyduğum kağıt havluda hiç dışkı olmuyor ben geldiğimde sadece ışığı açtığımda beni görünce dışkısını bırakıyor sizce karanlıktan mı korkuyor?
Kormak değil. Zaten doğadada aynı ışık açık kalırsa kuşta çok problem olur. Dışkısını tutuyor büyük ihtimal normal yani

gül_maviş

Yeni Üye

Ece A.

Müdavim
Yardımsever üye
Kormak değil. Zaten doğadada aynı ışık açık kalırsa kuşta çok problem olur. Dışkısını tutuyor büyük ihtimal normal yani
Işık açık kaldığında nasıl problemler olur kuşlarda biraz daha açılabilir mi acaba? 🙏 merakımdan öğrenmek adına soruyorum :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Işık açık kaldığında nasıl problemler olur kuşlarda biraz daha açılabilir mi acaba? 🙏 merakımdan öğrenmek adına soruyorum :)
Uyku düzeni kuşlar için çok önemlidir, kışın karanlık çökünce ve hava aydınlanana kadar uyurlar, yazında aynı şekilde karanlık ve gün ışığı 😊evlerimizde de aynı şekilde olmalı fakat bizler ne zaman uyursak Kuşlarımız da malesef uyum sağlamak zorunda kalıyorlar( 11 de örtüyorum, 08 de açıyorum)
Uyku düzeni:
♦En az 8 saat uyumalılar
🌟Uykusuz kalınca stres olurlar
🌟Gün içinde uyuklama çok olur
🌟Yem yemek istemezler
🌟Uzun süre uykusuz kalırlarsa bağışıklık düşebilir
🌟Büyüme hormonu düşer
🌟Oksitosin hormonu azalır
🌟Agresif olurlar
🌟Tüy yapıları bozulur
Daha birçok sebep sayabilirim😊

Demir E.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhaba. Işık açık kalırsa kuşlar uyuyamazlar. Ve uyuyamazlar ise stres olurlar, yem yemezler,agresiflesirler

Ece A.

Müdavim
Yardımsever üye
Uyuyamadıklarını ve stres yapabileceklerini biliyordum ama @Demet bükay hanım'ın açıklamalarında bilmediğim maddeler de varmış, öğrenmiş oldum teşekkür ederim😊 🙌

Üst Alt