Bu gün sabah kuşumun gaga ucunda mor leke fark ettim , çanına çok gaga atıyor oynuyor ondan olabilir mi? Yoksa daha büyük bir sorun mu , veterinere gitmeli miyim ?
Oynadığı oyuncakları atar mısınız ve kafes düzenini mor lekeli var mı onun boyası geçmiş olabilir öyleyse eğer kimyasal renklendirilmiş oyuncaklar koymayalım kuşlar için
Oynadığı oyuncakları atar mısınız ve kafes düzenini mor lekeli var mı onun boyası geçmiş olabilir öyleyse eğer kimyasal renklendirilmiş oyuncaklar koymayalım kuşlar için
Soldaki ip mor sanırım ve o yukarı çıkmasını sağlayan yerlerde boyalı benzer bir oyuncak bende var çünkü. İp morsa ondan bulaşmış olabilir benim kuşlar da çok seviyor ipleri mıncıklamayı
İpin o kadar gagada leke bırakacağını düşünmüyorum. Eğer ki yediği gıda da sebze de vs mor bir şey yoksa. Normal bir durum değil. Mesela dün yok muydu bir anda bugün mü oldu. Gagada lekelenmeler genelde karaciğer kaynaklı oluyor. Bence kanatlı uzmana gösterip röntgen çektirin.
Yani veterinere götürebilirsiniz ama bu boyalı oyuncakların boyası çok tırt oluyor elinle bile azıcık mıncırsan eline yapışır ki gagalayan kuş onu yok eder.