• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu gaga kesimi kanaması

Kübra Göçer

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
6 Ocak 2025
Merhaba kuşumun kanadının altındaki yara için bugün veterinere götürmüştüm ve o sırada tırnakları ve gagası uzamış dediler normalde tırnaklarıni kesiyorduk ama hiç gagasini kesmiyorduk çünkü bize göre uzunluğu gayet iyiydi bunu söylememize rağmen kusumuzu içeri odaya aldıkları zaman hem tırnak hemde gagasını kesmişler dışarı çıktıklarında kanadının altındaki yara kanadı dedi oradaki çalışan kız dikkatli bakınca kuşumun havasının kanadigini fark ettim bunu söylediğim zaman kız panikledi yanında ki veteriner evet gagası kanadı gagası hassasmis kılcal damara denk geldi birşey olmaz kanaması durdu zaten dedi ama emin olamadım sizce bir sıkıntı olur mu ne yapmam lazım

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Fotoğraf ekler misiniz? Varsa eski halinde görebilir miyiz.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşun gagası normalmiş zaten. Normal olan gagayı kesitkleri içinde direk damara denk gelmiş. Kesildiği için sürekli ihtiyaç duyulmaz umarım. Gözlemleyin yem kırıyor mu? Yumuşak yemesi için şuan isterseniz haşlanmış yumurta verin. Kırması kolay olduğu için daldarı ve aspurda verebilirsiniz. Kanama da durmuş. Sizin artık yapabileceğiniz birşey yok maalesef.

Kübra Göçer

Yeni Üye
Çok sağ olun teşekkür ederim biz de söyledik kuşumuzun gagası normal uzunlukta hiç kesmedik kesmiyoruz diye bize gerektiğinden uzun olduğunu bunun için kestiklerini söylediler çıktığı zamanla biz fark etmesek gagasını kanattıklarını bile söylemiyorlardı zaten odadan kuşumuzun bağırma sesi geliyordu o zaman şüphelendik zaten konuşmasında sıkıntı yok sadece morali bozuk uyukluyor o yüzden korktum ben de ve şu ana kadar hiç yem yemedi acaba bu yüzden olabilir mi yani yiyebilecek mi onu da bilmiyorum çünkü çok düz kesmişler

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şuan acısı vardır. Canı illaki yanmıştır. Onun için durgundur. Uzun süreceğini sanmıyorum. Birdaha tecrübe etmezsiniz umarım ama olurda yine veterinere gidecek olursanız kuşa yanınızda müdahale edilmesini isteyin. Çok geçmiş olsun.

Kübra Göçer

Yeni Üye
Çok saolun teşekkürler dediğiniz gibi b vitamini koydum suyuna ama şuan daha hiç yem yemedi bir daha hiç bir şekilde o veterinere gitmeyeceğim zaten kuşumun kanadinin altında ki yara için bile iyileşiyor kendisi kanatiyor bunun için sadece bu spreyi veririm holmamasi için dedi başka da hiçbir şey yapmadı

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok saolun teşekkürler dediğiniz gibi b vitamini koydum suyuna ama şuan daha hiç yem yemedi bir daha hiç bir şekilde o veterinere gitmeyeceğim zaten kuşumun kanadinin altında ki yara için bile iyileşiyor kendisi kanatiyor bunun için sadece bu spreyi veririm holmamasi için dedi başka da hiçbir şey yapmadı
Kanat altındaki yarayı görme şansımız var mı 😊

Üst Alt