• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu eşi olduğu halde kızgınlık yumurtası yapar mı?

Serendipity

Aktif Üye
Dişi kuşumun ceresi kahverengi kızgınlık dönemine girdiğini anlayıp sevindim fakat erkek kuşun üstüne çıkmasına izin verdiğini görmedim hiç çiftleşme olmadığından nerdeyse eminim ama birbirlerini kaşıyıp yem kusuyorlar. Dişi kuş her zaman yumurta ve yem karışımını koyduğum kaba girip içindekileri ayaklarıyla dışarı attı zaman zaman yedi bazen de durdu içinde öylece ben de yuvalık aldım 2 gün sonra. Taktığım gün içine girdi kemirdi talaşlardan birazını kafesin içine döktü. Dışkısında büyüme var fakat popo kısmından emin değilim. Sizce yumurtası var mı varsa kızgınlık yumurtası olabilir mi eşi olduğu halde?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dişinin yuvaya girmesi iyi bir gelişme demektir 👍
Bide erkeğin resmini görebilir miyiz 😊

Serendipity

Aktif Üye
Şu şekilde koyabilirmisiniz

Serendipity

Aktif Üye
Bilemedim erkek iyi ama dişi sürekli böyle mi erkeği kasıyor mu erkeğe kusuyor mu arada
Evet erkeği kaşıyor arada ona kustuğunu da gördüm birkaç hafta önce erkeğin üstüne çıkmaya çalışıyordu onu da sormuştum buraya ama artık yapmıyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dişi hazır değil imkanınız varsa ayırın 10 gün kadar ve dişiye mama , kalamar kemigi kum verin

Üst Alt