• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbet kusu eğitim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba hayır hiç bilmiyorum. Ama en güzel eğitici bence kendinizsiniz. Eğitim için neler yapıyorsunuz. Mesela önce kafes içinden başlayın. Avcunuzun içine daldarı yada yem koyun kafes içinden yem verin sıklıkla. Önce gelmez korkar ama sonra sonra gelecektir. Bu işlemi gün içinde çok sık tekrarlayın. Gidin bol bol konuşun. Yavru olduğu için alışma süresi daha çabuk olur. Sırtından yada gövdesinden sevmeyin.

Muhammedkymz

Aktif Üye
Merhaba hayır hiç bilmiyorum. Ama en güzel eğitici bence kendinizsiniz. Eğitim için neler yapıyorsunuz. Mesela önce kafes içinden başlayın. Avcunuzun içine daldarı yada yem koyun kafes içinden yem verin sıklıkla. Önce gelmez korkar ama sonra sonra gelecektir. Bu işlemi gün içinde çok sık tekrarlayın. Gidin bol bol konuşun. Yavru olduğu için alışma süresi daha çabuk olur. Sırtından yada gövdesinden sevmeyin.
Ya elimi sokunca ya kendini asaga atıyor yada yukardaki tellere çıkıyor ben normalde eğitiyorum bu bana zor geldi tünek koymasam eğitim sırasında olurmu

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Ya elimi sokunca ya kendini asaga atıyor yada yukardaki tellere çıkıyor ben normalde eğitiyorum bu bana zor geldi tünek koymasam eğitim sırasında olurmu
Elinizi kafese sokmayın. Öyle korkar. Kafesin kapısını açın. Eliniz kafes kapısında kalsın kafes kapısında avcunuzun içindeki yemi görsün. Bekleyin biraz. Dikkatini çekip gelecek yeme. Valla benim koluma kramplar giriyordu bekleyim derken. Bir süre sonra sizden zarar gelmediğini anlayıp yavaş yavaş o güveni sağlayacak. Hayır tünekleri kaldırmayın. Kalsın.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Elinizi sabit bekletin gün gün alışır ☺

Bstadgzll

Yeni Üye
Daha yeni alıştırdık biz öncelikle başlarda kafes dışından kendinize alıştırın. Kafes dışından elinizi hafifçe kafesin yanlarına koyabilirsiniz. 1-2 gün sonra kafesin içine elimizi soktuk ama ona hiç yaklaşmadık o kafes içinde uçup kaçıp arada elimize dokundu 3-4 gün bu şekil ilerledik. Elinizi kafese soktuğunuzda aşırı kaçmayacak boyuta geldiğinde elimize daldarı alıp yemesini bekledik birkaç kere yedikten sonrada parmağımızı ona uzatarak elimize gelmesi için uğraştık illaki kaçıcaktır ama yavaş yavaş alışıyor. Yavru olduğu için zaten ısıramıyordur yada ısırsada acıtmaz. Zamanla ve sabırla çözülüyor bu konu. Önemli olan evde ürkmemesi ve korkmaması

Üst Alt