• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Durgunluk ve Uçma Problemi

cinan01

Yeni Üye
Merhabalar,

Son 1-1.5 aydır muhabbet kuşumuzda Paşa'da bir uçma problemi mevcut. Paşa hem bir yere uçma konusunda kendini sakınmakta hem de eskisi kadar yüksek seviyelere uçamamaktadır. Başka forumlardan aldığım tavsiye sonucunda bugün kuşumuzu İstanbulvet'e götürme imkanım oldu. Veterinere götüme konusunda gecikme ise 1 hafta öncesine kadar askerlik nedeniyle maalesef şehir dışında olmamdı. Klinikte neredeyse tüm analizleri, idrar kontrolü ve röntgeni vs. çekildi. Sonuçlara göre ise veteriner hekim akciğerde enfeksiyon, sağ ayakta anomali ve kemik erimesi (anomali durum neredeyse kuş ilk geldiğinden beri yani 3 yıldır var olan bir şeydi ancak sanırım iyice ilerleme kaydetmiş), kalpte büyüme ve idrarda kan teşhisleri koydu. Özellikle kemik erimesinin amputasyona kadar ilerleme ihtimalinin bulunduğu iletildi ve amputasyon dahi işe yaramazsa kuşun ağrı çekmemesi adına ötenazi önerisi bile sunuldu. Çok şaşkınım açıkçası 1-2 ay öncesine kadar hiçbir şey yokken bir anda bu kadar problemli durumun ortaya çıkmasına hala inanamıyorum.

Birkaç adet ilaç verildi ve 2 hafta sonrası için tekrar dışkı analizi, 1 ay sonrası için de röntgen çekimi istendi. Ben durumu daha detaylı anlatabilmek adına tarafıma iletilen tüm sonuçların görüntülerini ve hekimin tutmuş olduğu notları buraya ileteceğim. Eğer sizlerin de bir fikriniz/bilginiz varsa lütfen belirtiniz. Şimdiden ilginiz ve anlayışınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba röntgende kalp ve böbreklerde büyüme görünüyor ve ayaklardaki tutamamazlık ondan dolayıdır.yapılan tetkik ve teşhisler doğru bu yüzden verilen ilaçları düzenli olarak verebilirsiniz. İştahsızlık olursa mutlaka besleyin bu çok önemlidir.teçhizatlı bir yere götürmüşsünüz zaten onlar bu işin uzmanları güvenmekten başka bir çareniz yok. Ben mümkünse kuşun videosunu görebilir miyim ☺

cinan01

Yeni Üye
Şehmus Bey merhabalar,

Yarım saat önce ilk sucralfate dozunu verdim. Anlık olarak videosunu linkten izleyebilirsiniz. Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. İlaçları bu akşamdan itibaren kullanmaya başlıyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hocam nerede ikamet ediyorsunuz kuşta kansızlık da var ayrıca ve besleme de öneririm bu konuda size yardımcı olmak isterim ben Kağıthanedeyim bana özelden ulaşın iletişim bilgilerini vereyim

Soner

Aktif Üye
Üzgünüm etiket yapmalıyım çok önemli bir konu cezaya razıyım
@Şehmus BAKIR
@Ayvalık Jumbo Muhabbet

Üst Alt