• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşu dışkıda kan

cann

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kanlı dışkı " gözleri kısma " hapşırık " sindirilmemiş yem .
Hastalık Belirti Tarihi
8 Ocak 2023
Kullanılan İlaç
Apireks ateş düşürücü " antibiyotik
Merhabalar bi çift muhabbet kuşum var erkek 3 yaşlarında dişi ise 2
Bundan tam 1 ay önce 2 kuşumda hapşırık ( erkek ) olanda ise hapşırkla beraber ' ateş , gözleri kısma kabarma ve halsizlik mevcuttu .
Veteriner hekime götürdüm
Normal griptir dedi . Apireks 01 ml ilaç 05 ml kadar suyla gunde 12 saat arayla 1 damla vermemi soyledi ve suluklarina gunde bi damla kendinin hazırladığı antibotikten verdi
1 hafta kulandım kuslarim biraz daha kendilerine geldiler. lakin hapşırık duzelmedi . 2.3 gun once ise erkek kuşun diskisinda (sindirilmemis yemler) fark ettim
Anasonlu kuş kumu verdim .
Bugün ise kafes altliginda kanlı dışkı farkettim ' erkek kuşta mevcut ' (göz kısması ve hapşırık) yeniden artmakta " şimdi fark ettim kusmuş onuda ekliorum fotografa evlatlarim gibiler gercekten .uzun yazdim kusura bakmayin. detayli yazmak istedim ' hiç bir veteriner anlamıyor doğru dürüst .sorun nedir ne yapmam gerekiyor. Fotoğraf ekliyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
Not " ( 2 haftadir kafesi 2 gunde bir temizliyorum. 3 gun once marul verdim güzelce yıkayıp " yemler kapalı kutu ve elekten geçiriyorum " hazır su kullanmaktayım )Ekli dosyayı görüntüle 39929Ekli dosyayı görüntüle 39930Ekli dosyayı görüntüle 39934

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Bu kanlı diski ne zamandır bu şekilde. Sanki havuç veya kırmızılı bir şey yemişte dışkıya yansımış gibi. Yem harici farklı bir şey verdiniz mi. Eğer yemediyse kanatlı uzman görmeli 🙏🏻 birde kuşunuzun streamable.com üzerinden videosunu yükleyip linkini burada paylaşır mısınız. Hocalarımız gördüklerinde yorumlarını sunsunlar 🙏🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba nerede ikamet ediyorsunuz? İstanbul 4.leventteyim durumu ciddi kuşların bana getirin yardımcı olurum 🙏

cann

Yeni Üye
Merhaba nerede ikamet ediyorsunuz? İstanbul 4.leventteyim durumu ciddi kuşların bana getirin yardımcı olurum 🙏
Merhaba hocam hatayda ikamet etmekteyim keşke sizlere yakın olabilseydim . Herhangi gibi meyve sebze vermedim .kuşun hal ve hareketi normal .belirttiğim durumlar ve dışkıda yem olduğu için 2 gün önce anasonlu kuş kumu verdim .Dün gece 2 de 1 kere kustu sadece fotoğraf ekledim hocam .O kırmızı kanlı dışkı ise bugün normale dönmüş 5.6 kakası kaifotodaki gibiydi sonra normale dönüş lakin ( kakası çok küçülmeye başlamış hocam minnacık yapıor .ve sindirilmemiş yemlerle yardımcı olurmusunuz hocam

cann

Yeni Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Bu kanlı diski ne zamandır bu şekilde. Sanki havuç veya kırmızılı bir şey yemişte dışkıya yansımış gibi. Yem harici farklı bir şey verdiniz mi. Eğer yemediyse kanatlı uzman görmeli 🙏🏻 birde kuşunuzun streamable.com üzerinden videosunu yükleyip linkini burada paylaşır mısınız. Hocalarımız gördüklerinde yorumlarını sunsunlar 🙏🏻
Herhangi gibi meyve sebze vermedim .kuşun hal ve hareketi normal .belirttiğim durumlar ve dışkıda yem olduğu için 2 gün önce anasonlu kuş kumu verdim .Dün gece 2 de 1 kere kustu sadece fotoğraf ekledim hocam .O kırmızı kanlı dışkı ise bugün normale dönmüş 5.6 kakası fotodaki gibiydi sonra normale dönmuş lakin ( kakası çok küçülmeye başlamış hocam minnacık yapıor .) Sindirlmemis yemler mevcut ..videoyu eklemeye çalışıcagim yardımcı olursanız çok sevinirim

cann

Yeni Üye
Merhaba hocam hatayda ikamet etmekteyim keşke sizlere yakın olabilseydim . Herhangi gibi meyve sebze vermedim .kuşun hal ve hareketi normal .belirttiğim durumlar ve dışkıda yem olduğu için 2 gün önce anasonlu kuş kumu verdim .Dün gece 2 de 1 kere kustu sadece fotoğraf ekledim hocam .O kırmızı kanlı dışkı ise bugün normale dönmüş 5.6 kakası kaifotodaki gibiydi sonra normale dönüş lakin ( kakası çok küçülmeye başlamış hocam minnacık yapıor .ve sindirilmemiş yemlerle yardımcı olurmusunuz hocam
Ve yem yemelerinde 1 tık azalma mevcuttur

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Peçete üzerinde dışkı resmi bekliyoruz... (y)

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

cann

Yeni Üye
Veterinerimiz dışkıyı mikroskopla kontrol etti
Belirli bakteriler mevcutmuş
Lâkin bilmedgi bi bakteri varmiş kuluçkaya benzer bişey görmüş.
Sebebi bu olabilir dedi Lakin o kuluçkaya göre küçük dior hangi bakteri olduğunu anlamadı o yuzden de tedavi olarak şimdi sadece antibiyotik verdi . Fakülteye yönlendirdi dahiliyeye hocam "kanlı dışkısı devam etmekte moralim çok bozuk
Mikroskoptaki anlamadığı bakterinin fotoğrafını koyucagim hocam fotografa 10x mikroskop yakınlaştırılması umarım siz anlarsınız Ekli dosyayı görüntüle 39945

cann

Yeni Üye
Peçete üzerinde dışkı resmi bekliyoruz... (y)
Hocam peçeteyi yedikleri için koyamiorum pecete lakin yeni diski kati şekilde ve kanlı

Veterinerimiz dışkıyı mikroskopla kontrol etti
Belirli bakteriler mevcutmuş
Lâkin bilmedgi bi bakteri varmiş kuluçkaya benzer bişey görmüş.
Sebebi bu olabilir dedi Lakin o kuluçkaya göre küçük dior hangi bakteri olduğunu anlamadı o yuzden de tedavi olarak şimdi sadece antibiyotik verdi . Fakülteye yönlendirdi dahiliyeye hocam "kanlı dışkısı devam etmekte moralim çok bozuk
Mikroskoptaki anlamadığı bakterinin fotoğrafını koyucagim hocam fotografa 10x mikroskop yakınlaştırılması umarım siz anlarsınızEkli dosyayı görüntüle 39946Ekli dosyayı görüntüle 39947Ekli dosyayı görüntüle 39948

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şehmus hocam gördüğünde sizi bu konuda bilgilendirir 🙏🏻 minik yavru umarım en kısa zamanda iyileşir şifasını bulur 🙏🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Verilen antibiyotiği kullanın ve eğer iştahı düşerse mutlaka kursaktan zeolitli besleme yapın.ayrica probiyotik ve vitamin verdi mi? Verilen antibiyotiği biliyor musunuz? Resimlerini görebilir miyim 👍 mikroskop fotoğrafları uzmanlık ister bunu kanatlı uzmanından başkası anlayamaz ben dışkıdan anladığım kadarıyla ecoli görüyorum ama net değil

cann

Yeni Üye
Verilen antibiyotiği kullanın ve eğer iştahı düşerse mutlaka kursaktan zeolitli besleme yapın.ayrica probiyotik ve vitamin verdi mi? Verilen antibiyotiği biliyor musunuz? Resimlerini görebilir miyim 👍 mikroskop fotoğrafları uzmanlık ister bunu kanatlı uzmanından başkası anlayamaz ben dışkıdan anladığım kadarıyla ecoli görüyorum ama net değil
Şırıngaya cekti antibiyotiği hocam
Vitamin veya probiyotik vermedi .
1ml günlük suluklarina katmam söylendi yarın ise fakülteye gideceğim.
Yeme içmelerini kontrol ediyorum eyer fazla düşüş olursa direk dediginiz yönteme ve sizinle iletişime gecicegim hocam.

Üst Alt