• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kusu diskida bozulma

ece123

Yeni Üye
Kusumun diskisinda bir haftadan fazladır ishale benzer su gibi olma durumu var. Veterinere gideceğiz ama verilen ilaçlar karaciğerine zarar verdiği için çekiniyorum. Bilinçli bir yönlendirme yapabilecek olan var mı? Kuşun genel durumu iyi.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışkılar kurumuş taze ve birden fazla dışkı örneği atar mısınız. Ayrıca kanatlı hekime giderseniz merak etmeyin. İlaçlar bilinçli şekilde kullanıldı mı takviyeler desteği ile süreci rahat atlatır yavrunuz.

ece123

Yeni Üye
Veterinerimiz digestive verdi. Karaciğerde sorun olduğu için ilacı kaldirmayabilir dedi. Duzenli kullanıyoruz ama diski halen bozuk.Lütfen önerilerinizi paylasir misiniz?

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sadece dışkı problemi mı var. Herhangi bir başka hastalık belirtisi var mı. Yemesi içmesi keyfi yerinde mi. Biraz daha detay lazım. Yem haricî farklı bir şey veriyor musunuz. Probiyotik takviyesi uyguladınız mı. Videosunu da görebilir miyiz.

ece123

Yeni Üye
Keyfi yerinde probiyotik veriyoruz ara ara. Titremesi ve çok uzun zamandır popo kısmında şişlik var zararsız denildi. Yag bezeleri tarzında.

ece123

Yeni Üye
Tüyleri de uzun süredir tiftik tiftik. Ama önceliğim ishali düzeltmek çünkü veterinerin verdiği takviye yeterli olmadı. Lütfen önerisi olan varsa?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Digestive yetersiz kalır. Tavsiyem eğer yoksa entrobac ve yanında zeolit tozu. Bu ikisini düzenli kullanın. Daha sonra takip edin dışkı formunu. İshal hala devam ediyorsa kanatlılardan anlayan hekime gidip dışkı numunesi aldırmanız daha doğru olur.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu arada veteriner doğru demiş. Dışkı karaciğer bozukluğu dışkısı. Aslı hanımın dediği gibi yapıp kanatlı uzmanına gitmeniz daha doğru olur 👍

ece123

Yeni Üye
Tesekkurler.Kanatlı uzmanına gidip dışkı analizi yaptırdık. Digestive o şekilde verildi. İshal için entrobac dışında önerisi olan var mı acaba ?

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tesekkurler.Kanatlı uzmanına gidip dışkı analizi yaptırdık. Digestive o şekilde verildi. İshal için entrobac dışında önerisi olan var mı acaba ?
Zeolit tozu kursak besleme 1 hafta yapmanız sonrası dışkı takibi hangi şehirdesiniz hangi kanatlı uzmanına gittiniz? Ayrıca kuşunuzun resmini görebilirmiyim?

ece123

Yeni Üye
Ankaradayız. Veteriner ismi paylaşmak istemiyorum burada kötüleme gibi olmasın. Ama kanatlı uzmanı öneriniz varsa yine götürelim. Dışkı hala bozuk. Zeolit tozunu piyasada bulamadım. İçinde keciboynuzu tozu da olan bir versiyonu eczaneden buldum. Sadece zeolit tozu ve keçiboynuzu tozu var. Nasıl kullanacağız?

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Ankaradayız. Veteriner ismi paylaşmak istemiyorum burada kötüleme gibi olmasın. Ama kanatlı uzmanı öneriniz varsa yine götürelim. Dışkı hala bozuk. Zeolit tozunu piyasada bulamadım. İçinde keciboynuzu tozu da olan bir versiyonu eczaneden buldum. Sadece zeolit tozu ve keçiboynuzu tozu var. Nasıl kullanacağız?
Zeolit tozunu mamaist.com w.pp hattıyla iletişime geçin @Şehmus BAKIR size yardımcı olacaktır. Yavrunuzun durumu da belirtin kendisine tekrardan güncel dışkı fotoğrafı eklermisiniz. Veteriner için @Demet bükay abla da Ankara da size yardımcı olacaktır.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba hangi veterinere gittiniz

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben de Ankara'dayım hangi veterinere gittiniz biz de uğramayalım :)

Üst Alt