• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu dışkı solunum ve yem sorunu

clgn

Yeni Üye
Merhabalar 6 yaşında dişi muhabbet kuşum da 3 gündür tuhaf haller gözlemliyordum. 3 gün içinde vik vik tık tık sesleri çıkartmaya başladı. Son 2 gündür dışkı da problem var bugün veteriner hekim ile videodaki haliyle beraber doksimis ilacı 100ml suya 2cc olarak tedaviye başlamamı söyledi. Fakat yem yemek istiyor ama yiyemiyor acaba solunum değil de sindirim problemimi var bana yardımcı olabilir misiniz Kuş sesi

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz kuyruk sekmesi göremedim bana solunumla ilgili bir problem değil de başka bir sıkıntısı var gibi geldi. Evet bu sindirimle alakalı olabilir. Eğer yemek yemiyorsa mutlaka besleme aparatı ve mama olması lazım. Kursaktan besleyin. Aç kalırsa daha da halsiz düşer kuşunuz. Eğer elinizde mama ve aparat yoksa geçici olarak 15 dakika kadar iyice haşlanmış yumurta sarısı ve mısır ununu suyla birlikte yoğurt kıvamına getirin şırıngayla ağızdan az az vermeye çalışın. Herhangi bir takviye veriyor musunuz gervit ve entrobac gibi.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhabalar 6 yaşında dişi muhabbet kuşum da 3 gündür tuhaf haller gözlemliyordum. 3 gün içinde vik vik tık tık sesleri çıkartmaya başladı. Son 2 gündür dışkı da problem var bugün veteriner hekim ile videodaki haliyle beraber doksimis ilacı 100ml suya 2cc olarak tedaviye başlamamı söyledi. Fakat yem yemek istiyor ama yiyemiyor acaba solunum değil de sindirim problemimi var bana yardımcı olabilir misiniz Kuş sesi
Veteriner hekim kanatlı uzmanı mıydı? Kuşun kendisini mi gördü, uzaktan mı iletişim kurdunuz? Herhangi bir dilm çekildi mi? Elle muayene yaptı mı? Bana ya trikonomis gibi geldi ya da kuşun yaşından dolayı iç organlarında bir kitle olup çeşitli organlara baskı yapıyor olabilir. Yem yemiyorsa 2 no elle besleme aperatı ve elle besleme maması edinip 3 saatte bir siz beslemelisiniz. Ucu ve mamayı mamaist sitesinden isterseniz, zeolit tozu da almayı unutmayın. Zeolit tozlu elle besleme de denenebilir. Ürünleri alırsanız haber verirseniz kullanım şeklini de anlatırız. Ayrıca gerwit muktivitamin ile entrobac probiyotik de almalısınız. Antibiyotik tedavisi öncesi sonrası kuşları bu ürünlerle destekliyoruz

Üst Alt