• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu çiziyor

Bora

Yeni Üye
Konuyu doğru yere açamamış olabilirim. Son zamanlarda muhabbet kuşumun tırnakları uzadı artık kolumu çiziyor hatta nadiren kanatıyor. Bana herhangi bir hastalık bulaştırır mı?

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Tunegi ahşap mi ? Normalde tünek ahşap olunca kendiliğinden kısalır tırnaklar . Kuşunuz hasta olmasın. Çiziklerden birşey olmaz . İnsandan hayvana daha çok şey geçiyor

crivelli

Paylaşımcı
Tırnaklarında ki kırmızı damarlara dikkat ederek tırnak makasıyla kesmelisiniz aksi takdir de allah korusun perdeye vesaire asılı kalabilir birde tüneklere kum tunegi takarsaniz tirnak uzamasini torpuler

Özkan

Aktif Üye
Konuyu doğru yere açamamış olabilirim. Son zamanlarda muhabbet kuşumun tırnakları uzadı artık kolumu çiziyor hatta nadiren kanatıyor. Bana herhangi bir hastalık bulaştırır mı?
Her ne kadar hayvanlardaki hastalıklar insan sağlığını ciddi derecede tehtit etmesede bazı bakteriler insanı ciddi bir sağlık sorununa sokabilir salmenolla candida vb gibi ama muhabbet kuşu kanatacak kadar ağırlığı yoktur tırnak ucunu hafif törpü yaparak küt hale getirebilir siniz kesme konusunu zaten söylemiş ler ama çok dikkat etmelisiniz keserken tırnak daki damarı keserseniz kan kaybını durduramayabilirsiniz yada yakınınız da tecrübeli birinden yardım alabilir siniz

Emre A.

Tutkulu
Bilgili petshop veya üretici varsa kuşu götürüp kestirebilirsiniz beceremem diyorsanız.

Bora

Yeni Üye
Veterinere götürdük, hallettiler. Teşekkürler.

Üst Alt