• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Çiftim hakkında

JheqiLL_

Yeni Üye
Selamlar Arkadaşlar, yaklaşık 7 ile 9 aylık die tahmin ettigim Erkek muhabbet kuşum var,4 aylık civarıyken yanına 2 aylık dişi almıştım alışsınlar die, ama son 1 aydır Erkek ayak atıyordu dişi ufak oldugu için izin vermiyordu bugün gittim birtane Kızışmış 1 yaş civarı dişi muhabbet kuşu aldım (Cere Rengi netten baktıgım kadarıyla bayağı kızışmış durumda Ki petsopcuda öle Söledi) Erkek kuşum tahmini 7 9 aylık arası erkeğin yanına attım dişiyi , erkek 5 dk sonra ayak attı üstüne çıkmaya flan çalıştı normal oalrak dişi gagaladı , ama yaklaşık 1 saat sürdü erkeğin bu çabası dişinin sırtına ,kanatlarına flan vuruyor kısaca dişi nerde erkek orda.. Sormak istediğim şey, Kafeste henüz yuvalık yok,yuvalık takmam gerekiyormu şuanda ? Dişiyi getireli 1 gün bile olmadı evet Ama Erkek baya bi istekli görünüyor son 2 saattir tek ayağı üzerinde geziyor akşamdan beridir :)) yarım saat önce baktım erkek tüneğin bi ucunda,dişi dier uc'da Okadar istekli olan Kuştan Eser yok, Gece 2 civarı tabi bu Normalmidir buda ?
kafesin içinde yemlik Suluk ,gaga taşı ve kuş kumu Dışında hiç birşey yok Tünek olarak birtane Taktım Pilastik ve kısa olandan (alışsınlar Die)
Fikirlerinizi ögrenmek istiyorum Resim çekmedim ama aklıma takıldıgı için sormak istedim

Nuurr

Paylaşımcı
:) henüz yuvalık takmanıza gerek yok. Dişi kuş yeni ortamına kafesine alışsın önce. Biraz zaman geçmesi lazım.. Ve gece olduğu için ayrı yerlerde uyuyorlar sorun yok. Kalamar kemiği alın ve tünekleri tahta olsun. Sabır gerektiren bir olay. Haftada 1-2 gün yumurta havuç maması yapabilirsin.. Dişi kuş yerini beğendikten alıştıktan sonra çiftleşir Allahın izniyle. Hayırlısı neyse o olsun. Yanlışım varsa sabah düzeltirler 😂😂 benim diyeceklerim ve bildiklerim bu kadar 😂

JheqiLL_

Yeni Üye
Nuurr' Alıntı:
:) henüz yuvalık takmanıza gerek yok. Dişi kuş yeni ortamına kafesine alışsın önce. Biraz zaman geçmesi lazım.. Ve gece olduğu için ayrı yerlerde uyuyorlar sorun yok. Kalamar kemiği alın ve tünekleri tahta olsun. Sabır gerektiren bir olay. Haftada 1-2 gün yumurta havuç maması yapabilirsin.. Dişi kuş yerini beğendikten alıştıktan sonra çiftleşir Allahın izniyle. Hayırlısı neyse o olsun. Yanlışım varsa sabah düzeltirler 😂😂 benim diyeceklerim ve bildiklerim bu kadar 😂
yorumun için Teşekkürler,Kesinlikle sabır işi 10 senedir yumurta hevesim var birtürlü alamadım gitti mavi dişi kuşumla anlasıolardı aslında ama dişi ufaktı sabırsızlıgım sağolsun yeni dişiyi aldım.Erkeğin bu hareketlerine bakarsak Çiftleşmeyi gerçekleştirirmi acaba ? 2 3 günde bir yumurta havuç cici bebe maması yapıp veriyorum içinede 5 6 tane yumurta kabuğu kurutup sarımsak döveceğinde dövüp veriyorm 8 10 saat sonra alıorum önlerinden, yemligine yarım çay kaşığı veya 1 çay kaşıgı kadar nijer tohumu koyuyorum ( büyük yemlik) başka yapmam gereken birşey varmı acaba siz ustalardan öğüt alsam :)

Nuurr

Paylaşımcı
10 sene mi aboo ben 2 senede yılmıştım uğraşmayı ve umudu  kestiğim vakit dışarda salıkken gözümün önünde çiftleşmişlerdi. Erkeğin öyle olması iyi aralarında çok büyük kavga olmuyosa zamanla dişide onu kabullenip çiftleşrler inşallah neden olmasın.. Ben Nijer vermedm hiç 💆 ustalar gelecek bekleyin siz onların cevabını bende çok bilgi yok 😂

JheqiLL_

Yeni Üye
Nuurr' Alıntı:
10 sene mi aboo ben 2 senede yılmıştım uğraşmayı ve umudu  kestiğim vakit dışarda salıkken gözümün önünde çiftleşmişlerdi. Erkeğin öyle olması iyi aralarında çok büyük kavga olmuyosa zamanla dişide onu kabullenip çiftleşrler inşallah neden olmasın.. Ben Nijer vermedm hiç 💆 ustalar gelecek bekleyin siz onların cevabını bende çok bilgi yok 😂
Çok ugraştım ben ama yok olmuyor bugün dişiyi atıp erkeğin o tepkisini görünce bu sefer oldu heralde Deip bi an sevindim.. gece 2 gibi biri dier ucda öbürü dier ucda görünce hay .... deip geçtim :D Dişi daha yeni Farkındayım onun Ki bu iş sabır işi onuda biliyorum Ama Aceleciyim onca yıldan sonra :D yarın bakıcam Neler yapıyorlar kavga görünmüyor şuan ama Erkek Çok bastırdıgı için Dişi ister istemez gagalayıp kovuyor.
Dier ayırdıgım mavi kuşumdanda Çok kaçıyordu erkek ,sonrasınra dişi yakalayıp kafasını flan kaşıttırıodu dişi baskın diodum o zamanda Bakalım ustalar yorum yaparsa mutlu olurum :)

Birde Özellikle işin ehli birinden kızıştırıcı mama hakkında Fikirlerini ögrenmek istiyorum
yumurta, Havuç, cici bebe, 4 5 Adet yumurta kabuğu yapıp Veriyorum kızıştırıcı die buldum netten Ne eksik veya ne Fazla ?

JheqiLL_

Yeni Üye
Cevap için Teşekkürler,Biraz önce yumurta,havuç,cici bebe ile mama yapıp içine 1 çay kaşığı kadar nijer tohumu attım yuvalıgı sipariş verdim folluklu olandan bu hafta sonu gelmesi gerekiyor :) su içine Vitamin katıyorum 2 günde bir değiştirip.yaklaşık yarım saat 1 saattir izliorum uzaktan dişiyi ilk attıgımda erkegin  ayak atmaları vs. şuan yok gibi kendi kendine mırıldanıor dişiye dönük kavga vs.. hiç olmadı henüz gözlemliorum bakalım kısmet Kendi odama asıcam Daha sessiz olması açısından,Kızıştırıcı etkili mama tarifiniz varmıdır acaba ? veya yaptıgım mamanın kızıştırma etkisi varmı ? + ne koymam gerekiyor ? veya ne çıkartmam gerekior mama içinden :)
kusura bakmayın heves Fazla olunca soruda fazla oluor :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Gerekli bilgiler verilmiş..nur hanım öncelikle soruya cevap verdiğiniz için ve bildiklerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim..forumumuz bilgi amaçlı olduğu için burada siz değerli üyelerimizin birbirleriyle bilgi paylaşması beni sevindirdi :)yuvalık takmanız dışının hazırlığı için önemlidir,erkeğin o tavırları sanırım evcil olduğu içindir eğer öyleyse onu biraz yabanilestirmeniz gerekecek yani omuz hizasından yükseğe koyun ve kendi hallerine bırakın tabiki sabır üretimin birinci faktörüdür..mama tarifi forumumuzda var..benim önerim petshoptan hazır ouik mama almanız nemli olup daha kullanışlı oluyor içinde yeteri kadar nijer de var.ayrıca nijeri sürekli vermeyin tüye girerler..kalamar kemiği verin.imkânınız varsa kuşları biraz ayırın kafesleri birleştirip bir hafta kızışsınlar..ayırmak kızıştırma yöntemidir.bide kuşlarınızın resimlerini bizimle paylaşın daha detaylı cevaplar alırsınız..İyi forumlar

Üst Alt