• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşu çiftim çiftleşiyor ama yumurtlamıyor

limonduman

Yeni Üye
Merhabalar Bi çift muhabbet kuşum var. 5 6 aydır kafesteler ve çiftleşiorlar yalnız yumurta olmuyor. Sebep ne sizce. Ve ne yapmalıyım yardımcı olurmsnz

K

Kaan Omurtak

Yasaklı
Merhabalar Bi çift muhabbet kuşum var. 5 6 aydır kafesteler ve çiftleşiorlar yalnız yumurta olmuyor. Sebep ne sizce. Ve ne yapmalıyım yardımcı olurmsnz
Çiftleştiklerine emin misiniz? Alttaki videodaki gibi hareketler yapıyorlar mı?

limonduman

Yeni Üye
Evet muhabbet kuşum çiftleşiyorlar yaşları da 1in üzerinde anlamadım bitürlü

Moderatör tarafında düzenlendi:
K

Kaan Omurtak

Yasaklı
Ya erkekte sıkıntı vardır, erkek dölleyemiyordur. Ya da dişide bir sıkıntı da olabilir. Belki de dişi yumurta üretemiyor. Ayrıca ortama alışamamaktan daha doğrusu yuvaya alışamamaktadan da yumurtlamıyor olabilir. Çiftinizin yuvalıkla ilgisi nasıldır acaba? Yuvarlağa girme, talaş atma falan var mı?

limonduman

Yeni Üye
Dişi sürekli yuvada ve tuhaf bişeklde erkekte yuvada şu ara inanılmaz kalamarı arttırdılar. Ama hala çiftleşiorlarda

limonduman

Yeni Üye
Erkekte bu şekilde kafesin yanına yaklaşınca yuvalığa giriyor. Kafesi de atim varsa Bi düzensizlik yine uyarın olur mu

limonduman

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim hemen düzeltecem peki yuvalığı çıkarmalımıyım yoksa bekleyeyim mi biraz daha. Yumurta farketmez aslında üzüldüklerüni düşünüyorum bu yüzden sormak istedim. Bide güzel arkadaşım inanılmaz Bi kabarma oluyor dişide son 3 gündür korktum bişe olur diye yuvadan çıkmıyor yuvanın içinde cok sakin ve kabarmış bişeklde duruyor. Tünekte ise eğik bişeklde duruyor

limonduman

Yeni Üye
Dişinin dışkısını düzenli kontrol ediyorum ve normal haline göre 5 6 kat büyük suan foto yok ama kontrol eder atarım

limonduman

Yeni Üye
Tamamdır çok teşekkür ederim hepinize arkadaslar dediklerinizi uygulicam videoyu da en kısa zamanda atacam

limonduman

Yeni Üye
Arkadaslar bugün yumrtladı kuşum. Ama kafesin altına. Erkek yuvalıktan hiç çıkmıyor bu yüzden olabilir mi bide yumurtayı yuvalığa bıraktım dişi üzerine yattı Bi sıkıntı olurmu

limonduman

Yeni Üye
Sizi de cok rahatsız ediyorum kusura bakmayın. İki kuşta bebekliğinden beri bende ve cok önemli ler benm için. Verdiğim rahatsızlık hep bundan

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Ya erkekte sıkıntı vardır, erkek dölleyemiyordur. Ya da dişide bir sıkıntı da olabilir. Belki de dişi yumurta üretemiyor. Ayrıca ortama alışamamaktan daha doğrusu yuvaya alışamamaktadan da yumurtlamıyor olabilir. Çiftinizin yuvalıkla ilgisi nasıldır acaba? Yuvarlağa girme, talaş atma falan var mı?
Merhaba dişinin yumurtlamaması ile alakalı erkeğin bir kusuru yoktur. Erkekte sıkıntı olsa bile dişi yumurtlayabilir. Dişi yumurtlar ancak yumurtalar dolu olmaz ise erkekte sıkıntı var diyebiliriz. selamlar

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Dişi kuşunuzun yumurtlamasına sevindim şayet yumurtada çatlak veya kırık yok ise yuvaya koyabilirsiniz

limonduman

Yeni Üye
Bugün 2. Yumurtamız da oldu arkadaslar :) boş çıkmazsa eger sizlerle paylaşacam miniklerimizi :) merhaba teşekkür ederim ilginiz için hepinize :)

Üst Alt