• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbet Kuşu Cere Üstü

smyy

Aktif Üye
Merhaba dişi kuşumun cere üstü tüyleri dökülüyor ve içinde siyahlık fark ettim ense damlası yaptırmıştım henüz 3 ay olmadı bile bu dökülmenin sebebi ne olabilir içindeki siyahlik parazit veya akar olabilir mi ?

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba 😊 sizin yavrunuzda solunum problemi vardı öyle hatırlıyorum. Solunum problemi olan kuşlarda cere üstü tüy dökülmesi renk değiştirmesi vs gibi durumlar olabiliyor. Ama bir ihtimal mantar enfeksiyonu da olabilir. Eczaneden trosyd mantar kremi temin edip tüy dökülen deri olan yere kulak çubuğu yardımıyla az bir miktar sürünüz. Beş altı gün boyunca. 🌸

smyy

Aktif Üye
Merhaba 😊 sizin yavrunuzda solunum problemi vardı öyle hatırlıyorum. Solunum problemi olan kuşlarda cere üstü tüy dökülmesi renk değiştirmesi vs gibi durumlar olabiliyor. Ama bir ihtimal mantar enfeksiyonu da olabilir. Eczaneden trosyd mantar kremi temin edip tüy dökülen deri olan yere kulak çubuğu yardımıyla az bir miktar sürünüz. Beş altı gün boyunca. 🌸
Evet doğru hatırladınız Aslı hanım :) tamam dediğinizi yapacağım teşekkür ederim 🙏

Üst Alt