• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme Muhabbet kuşu beslenme

cimennnn

Tutkulu
Herkesin kandili mübarek olsun 😊
Çimenin karaciğer yağlanması mevcut. 2 sene önce de poposunda fıtıktan cerrahi işlem oldu başarılı geçti. O günden itibaren yağlanma ve karaciğer yağlanması olduğu için veteriner hekim yönlendirmesi ile diyete başladık. Öğle 12:00 ve 19:00 da yem veriyorum. Birde 16:00 ve 23:00 sebze veriyorum. Verdiğim sebzeleri size göndermek istedim bir yanlışlık veya eksiklik olup olmadığına dair yada başka neler ekleyebilirim fikir verebilirseniz çok sevinirim 😊 onun dışında Çarşamba günleri karaciğeri için Versela Laga Avichol, yağlanması için pazartesi günleri Carni speed, tüyleri içinde cuma günleri bt amin Forte kullanıyorum. Yem içerisinde ki bulunan yulaf, aspur ve keten tohumlarını alıyorum. Ayda bir tüy kalitesi için yulaf veriyorum. Günlük egzersizleri yaptırıyorum. Eklemlerinde sorun olduğu için bacaklarına egzersiz ve masaj yapıyorum.
Tabloda ki sebzelere ek brokoliyi çok seviyordu ama şu aralar yemediği için veremedim. Yaz aylarında da salatalık gibi mevsimlik sebzeler veriyorum. Biraz uzun oldu ama şimdiden teşekkür ederim 🥰

Ekli dosyalar

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Hayırlı Kandiller 🥰 Benim Önerim. Her Gün Sebze Meyve Vermeyin. Mesela Haftanın 3 Günü Daha Çok Sebze Verin. Meyvelerde Şeker Olduğu İçin Karaciğeri daha Çok Yorar. Örnek Muz Verdiğiniz Zaman Sebze Vermeyin. Haftada 1 Uygun Olur. Diğer Günler Yem ve Sebze Verin Sadece. Haftada 2 3 Uygun Olur.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Herkesin kandili mübarek olsun 😊
Çimenin karaciğer yağlanması mevcut. 2 sene önce de poposunda fıtıktan cerrahi işlem oldu başarılı geçti. O günden itibaren yağlanma ve karaciğer yağlanması olduğu için veteriner hekim yönlendirmesi ile diyete başladık. Öğle 12:00 ve 19:00 da yem veriyorum. Birde 16:00 ve 23:00 sebze veriyorum. Verdiğim sebzeleri size göndermek istedim bir yanlışlık veya eksiklik olup olmadığına dair yada başka neler ekleyebilirim fikir verebilirseniz çok sevinirim 😊 onun dışında Çarşamba günleri karaciğeri için Versela Laga Avichol, yağlanması için pazartesi günleri Carni speed, tüyleri içinde cuma günleri bt amin Forte kullanıyorum. Yem içerisinde ki bulunan yulaf, aspur ve keten tohumlarını alıyorum. Ayda bir tüy kalitesi için yulaf veriyorum. Günlük egzersizleri yaptırıyorum. Eklemlerinde sorun olduğu için bacaklarına egzersiz ve masaj yapıyorum.
Tabloda ki sebzelere ek brokoliyi çok seviyordu ama şu aralar yemediği için veremedim. Yaz aylarında da salatalık gibi mevsimlik sebzeler veriyorum. Biraz uzun oldu ama şimdiden teşekkür ederim 🥰
Merhaba hayırlı kandiller 😊
Öncelikle savaşçı Alp Çimen e kucak dolusu sevgiler😊🤲Rabbim sağlıklı uzun ömür versin inşallah 😊🤲
Liste çok mükemmel fakat bu defada böbrek pankreas çok yorulur
Diyet yem ideal hafta araları sebze uygun, yeşillik yormaz serbest, muz fazlası ağır gelir kabuğu daha sağlıklıdır
Meyveyi azaltın sebze ağırlıklı olabilir😊🧿

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba bende küçük bir dipnot edeyim. Sebze sıklığı fazla. Gece geç saatlerde sebze vermenizi çok önermem. Vereceksiniz daha erken saatlerde verin. Yani kursak nemli kalıp uyumasın. Çünkü kuşlar uyku moduna geçtiklerinde metabolizmaları yavaşlar. Sebze de su içerdiği için mantara zemin hazırlar.

cimennnn

Tutkulu
Dönüşünüz için teşekkür ederim 😊 aslında meyve sadece haftada bir kez veriyorum o muzun olma sebebi ben yerken yemek istedigi için azıcık verdim yoksa haftada bir vermeye özen gösteriyorum 😊 sebze içinde veteriner aslında pelet yem yada sebze ağırlıklı beslenmesi gerektiğini söylediği için günde iki kez sebze veriyorum.
Sebzeyi de mantar olma durumuna karşı daha erken bir saatte vermeye başlasam uygun olur mu?

Üst Alt