• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu ayaklarının üzerinde duramıyor

Cemresu

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
3 Nis 2024
Merhaba muhabbet kuşum var. Daha 1,5 aylık ayağını sıkıştırdı ve ayağının üzerine basamıyor ama bazı zamanlarda gagasından yardım alarak kafesin parmaklarına çıkabiliyor. Nasıl bir yol izlemeliyim. Kırık olabilir mi ? Kafes dışında göğsünün üzerine sürünerek gidebiliyor ayağının üzerinde duramıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Cemresu

Yeni Üye
Veterinere götürdüm sadece doku zedelenmesi dedi ağrı kesici verdi ama 3 haftadır bu şekilde

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ayağını nereye sıkıştırdı. Biraz daha detay verir misiniz. İki ayağı mı tek ayak mı. Tünekleri kavrayabiliyor mu. Gittiğiniz veteriner röntgen çekti mi. Neye göre doku zedelenmesi dedi.

Cemresu

Yeni Üye
Yemliği ile kafes arasına sıkıştırdı veterinere götürdüm ve röntgen çekmedi eliyle sadece kontrol yaptı. Geçen hafta ayaklarının üzerinde yavaştan durabiliyordu bu hafta gene ilk güne döndü demirlere çıkabiliyor ama gagasından destek alıyor. Sadece sağ ayağı, kafesinde yemliği yere koyduk ama gene de aşagıda durmuyor yukarıya çıkıyor kafesinden çıkartıp sürekli elimde tutuyorum. Ne yapmalıyım ?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Streamable.com üzerinden net şekilde videosunu da ekler misiniz. Röntgeni çekilmeli bu yavrucağın. Bakarak fikir yürütülmez. Ayakta morarma kızarıklık yara vs varmı acaba. Biz burdan krem, merhem ve d vitamini önerebiliriz. Yemlige sıkıştırma olduğundan emin miyiz. Yine bir videosuna bakalım net şekilde.

Cemresu

Yeni Üye
Ayakta morarma kızarıklık yok. Suyunu 2 günde bir değiştiriyorum ve multi vitaminden 4 damla koyuyorum. Siteden videoları yükledim

Sabah ayağını yemlik ile kafes arasında sıkışmış ve yemliğe başı düşmüş bir şekilde bulmuştuk ondan sonra da hiç yemliği kafesin yukarısına koymadık. Ora dışında başka bir yere sıkıştırmadı gece olunan bir durumdu.

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yani bilmiyorum ama ayak yemlige sıkışmış gibi durmuyor. İki ayakta da sıkıntı var. Yürüyemiyor yavrucak. Başka sorun var gibi geldi. Benim size önerebiliceğim dolgit yada voltaren krem alıp iki ayağa birden masaj yapar gibi kremi iyice yedirerek sürmeniz. Birde kanatlıoil D3 alıp suyuna bu takviyeyi koymanız. Ama tavsiyem kanatlı uzmana götürmeniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Aslı hocanın dediği gibi d3 verilebilir ve eğer yeterli beslenemiyorsa kilo kontrolü yaparak anlayabilirsiniz zeolitli besleme yapılsın bağışıklık sistemini korur ve kilo aldırmış olursunuz. Son olarak daha çabuk iyileşme olması için çok fazla ayağını kullanmaması lazım dolayısıyla kafesinden çok çikarmayıp kafes tabanına hamster talaşı koyun göğsü üzerinde dinlenmiş olur. Yem ve su ihtiyaçlarını ulaşabileceği bir yere aşağı doğru koyarsınız biraz gecikebilir ama bu şekilde iyileşecek inşallah 😊👍

Üst Alt