• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet Kuşu Ayak Yarası

ecerüzgar

Yeni Üye
Merhaba . Yaklaşık 2 aydır kuşumun ayağında böyle bir kızarıklık var . üzerine tam bir şekilde basabiliyo bu yüzden ağrısı olduğunu düşünmüyorum . tahta tünek kullanıyorum ama neden kaynaklı oldu bilmiyorum. nasıl tedavi edebilirim

Ekli dosyalar

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Merhaba . Yaklaşık 2 aydır kuşumun ayağında böyle bir kızarıklık var . üzerine tam bir şekilde basabiliyo bu yüzden ağrısı olduğunu düşünmüyorum . tahta tünek kullanıyorum ama neden kaynaklı oldu bilmiyorum. nasıl tedavi edebilirim
Merhaba tünekleriniz eş kalınlıklara sahipse baskı olan yerler aynı olur bu da nasırlaşmaya yaraya sebep olur.Öneri olarak açtığım başlıklarda duvar oyun alanı yapmıştım.Siz de çeşitli kalınlıkları olan tüneklerle imkanınızın el verdiği kadar yapabilirseniz hem bu canın stresini atacağı bir alan olur hem de farklı kalınlık ve dokuda tüneklerde ayakları rahatlar🌸çözüme gelicek olursa nasırlı yere eczaneden kara merhem alıp,uygulayın.Diğer ayak altında da kızarıklık mevcut oraya da fucidin sürün.Uygulamayı gece yapın ki ayağıyla uğraşmasın.Nasır yumuşadığında oraya da fucidin krem sürün🌸

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Arkadaşlarımızın değerli tavsiyelerine ek olarak son yıllarda kafese düz ahşap zemin asmak da yaygınlaşıyor. Yanılmıyorsam @koraykbl arkadaşımızda vardı bu malzemeden. 15-20 cm²'lik düz bir ahşaba yandan kafese monte aparatı takılmasıyla oluşturulan basit bir zemin. Maksat kuşlar düz zemine de bassınlar. Farklı zemin ve tünekler kullanmaları gerçekten ayak sağlığı için önemli. Sizin vakanızda aşırı kalın tünekten dolayı en iç ayak derisi ahşapla fazla temas ederek vakit geçirmiş gibi de duruyor. Geçmiş olsun.

koraykbl

Aktif Üye
Arkadaşlarımızın değerli tavsiyelerine ek olarak son yıllarda kafese düz ahşap zemin asmak da yaygınlaşıyor. Yanılmıyorsam @koraykbl arkadaşımızda vardı bu malzemeden. 15-20 cm²'lik düz bir ahşaba yandan kafese monte aparatı takılmasıyla oluşturulan basit bir zemin. Maksat kuşlar düz zemine de bassınlar. Farklı zemin ve tünekler kullanmaları gerçekten ayak sağlığı için önemli. Sizin vakanızda aşırı kalın tünekten dolayı en iç ayak derisi ahşapla fazla temas ederek vakit geçirmiş gibi de duruyor. Geçmiş olsun.
Kafeste düz bir alan yaptım evet. Tam tünek gibi değil ama dediğiniz gibi maksat yavrucaklar düz zeminede bassın. Sürekli yan zemin sorun olabiliyor. Tabii benimkiler yere iniyor pek koyduğum zeminle ilgilenmiyorlar. Kendinizde o şekilde bir zemin yapıp asabilirsiniz çok pratik.

Üst Alt