• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşu ayak kaldırma ama her şeyi sağlam?

acn97

Aktif Üye
Merhabalar muhabbet kuşumuz sabah oyun oynarken ayağının altından ip geçti yani böyle alt tabanına sadece sürttü hiçbir yara izi hiçbir kan hiçbir çizilme izi yok ayağı pembe ve gayet sağlıklı görünürde hiçbir iz yok onu tik mi edindi yoksa zarar mı verdi bilmiyorum ayağını arada havaya kaldırıp tutuyor geri indiriyor işin tuhafı hiçbir problem yok ayakla ilgili tüneklere parmaklara tutunuyor kafese tırmanıyor geziyor koşuyor ama sanki bir yandan da acıyormuş gibi havaya alıp tutuyor geri indiriyor ve tüneğe basarken tam güç vermekten korkuyor hafifçe basıyor tam güç verirsede hiçbir sorunu yok (salıncağa çıkarken o ayağı ile çıkıyor elimizede aynı şekilde tam güç vererek çıkıyor ve gayet güzel çıkıyor hiç acıyor gibi sesler falan cıkarmıyor tüm ihtiyaçlarını gideriyor ayağını güzelce kullanıyor) buna ip mi sebep oldu yoksa gece kafeste kendi oynarken falan mı yaptı bilmiyoruz aniden fark ettim tatlı badem yağı aldım geldim ve 2 ayağınada sürdüm bunun dışında yapmam gereken bir şey var mıdır ayağını kullandığı için 1-2 gün içinde geçeceğini düşünüyorum bu hareketinin ben sizcede öyle mi yoksa veterinere götürmeli miyim?

acn97

Aktif Üye
Ve bu ayak kaldırma uyku sırasında yada dinlenme sırasında yaptıkları gibi değil böyle yerden çok hafifçe kaldırıyor temas etmicek şekilde sonra geri indirip basıyor sağa sola gidiyor kafeste böyle çok çok ufak bir mini kesik falan var onun acısını mı hissediyor acaba emin olamadım

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun tunekte videosunu çekebilir misiniz? Bir de ayağının resmini atarsanız sevinirim 🙂

acn97

Aktif Üye
Kuşunuzun tunekte videosunu çekebilir misiniz? Bir de ayağının resmini atarsanız sevinirim 🙂
Görselleri buraya bırakıyorum incelediğinizde normal bir şekilde basabildiğini görebilirsiniz kafese tırmanıyor geziyor yürüyor ama nadirde olsa diğer 2 görselde gördüğünüz gibi ayağını böyle kaldırıp 2-3 saniye bekletip indiriyor ayağını aktif kullanıyor ama şu kaldırma hareketini neden yapıyor cok minik bir acısı mı var acaba anlayamadım

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Benim oğlum da keyfî yerinde olduğunda ayağını hafif şekilde fotodaki gibi az bir şey kaldırırdı yada bazen tamamen içe çekerdi. O anki ruh haline bağlıydı. Topallama yok değil mi. Kızarıklık vs yok diyorsunuz. Her şey normalse keyiften yapıyor büyük ihtimalle. Videosunu görebilir miyiz.

acn97

Aktif Üye
Benim oğlum da keyfî yerinde olduğunda ayağını hafif şekilde fotodaki gibi az bir şey kaldırırdı yada bazen tamamen içe çekerdi. O anki ruh haline bağlıydı. Topallama yok değil mi. Kızarıklık vs yok diyorsunuz. Her şey normalse keyiften yapıyor büyük ihtimalle. Videosunu görebilir miyiz.
kızarıklık yok ama keyiftende yapmıyor ona eminim topallama falan yok normal yürüyebiliyor ama keyiften yapmıyor sanki cok minik bir acı cekiyor da belli etmemeye calısıyor gibi

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eğer acı çektiğini düşünüyorsanız gece yatmadan önce mercimek tanesi kadar voltaren krem sürebilirsiniz sonra ışığı kapatın yemesin

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
kızarıklık yok ama keyiftende yapmıyor ona eminim topallama falan yok normal yürüyebiliyor ama keyiften yapmıyor sanki cok minik bir acı cekiyor da belli etmemeye calısıyor gibi
Fotoğrafta ayak sıkıntılı durmuyor. Ama tabi siz yanında olduğunuz için daha iyi bilirsiniz. Belki hafif bir incinme olmuş olabilir. Yada ayak altında vardır nasır yada yara tarzı bir şey. Ama yinede müsait zamanınızda videosunu net şekilde ekleyin bir bakalım.

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Fotoğrafta ayak sıkıntılı durmuyor. Ama tabi siz yanında olduğunuz için daha iyi bilirsiniz. Belki hafif bir incinme olmuş olabilir. Yada ayak altında vardır nasır yada yara tarzı bir şey. Ama yinede müsait zamanınızda videosunu net şekilde ekleyin bir bakalım.
Yara olabilir ablacım aklıma o geliyor, yada ince bir ip kalmış olabilir ayakta, kesmiş olabilir, pul kaldırmış olabilir

acn97

Aktif Üye
incinme ne kadar sürede geçer 2 gündür geçmedi henüz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
incinme ne kadar sürede geçer 2 gündür geçmedi henüz
İncinme varsa iki gün çok kısa bir zaman dilimi. Ayak incinmeleri biraz zaman alır. Evinizde ağrı kesici varsa dolgit yada voltoren tarzı merhem incinen ayağa birazdan sürün ışıkları kapatın. Ağrısı varsa en azından alır. Akşamları dört beş gün uygulayın. Sonra uyusun. Hafif bir durum ise on güne kadar yavaş yavaş düzelmeye başlar. D vitamini ile destekleme yapın.

acn97

Aktif Üye
İncinme varsa iki gün çok kısa bir zaman dilimi. Ayak incinmeleri biraz zaman alır. Evinizde ağrı kesici varsa dolgit yada voltoren tarzı merhem incinen ayağa birazdan sürün ışıkları kapatın. Ağrısı varsa en azından alır. Akşamları dört beş gün uygulayın. Sonra uyusun. Hafif bir durum ise on güne kadar yavaş yavaş düzelmeye başlar. D vitamini ile destekleme yapın.
tamamdır aslı hanım d vitamini bildiğimiz eczanede satılanlardan mı kullanalım kaç damla atalım suluğuna acısı oldugun sanmıyorum herhangi bir acı ifadesi yapmıyor sadece ayak kaldırıyor 10 günde uzunmuş umarım daha kısa sürer

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
10 güne kadar geçer diye düşünüyorum. Acı ifadesi olmaz zaten beden dilleriyle bunu anlayabiliriz. Misal acıyan ağrıyan ayağı içe çeker yada yine ağrısı varsa gözlerini kısarlar vs 🌸 siz yine dediğim kremlerden birini sürün zararı olmaz. Kanatlılar için kanatlıoil D3 vitamini takviyesi alıp suluğuna koyabilirsiniz. En kötü eczaneden devit3 alıp birkaç gün ağzına bir damla olacak şekilde damlatabilirsiniz.

acn97

Aktif Üye
10 güne kadar geçer diye düşünüyorum. Acı ifadesi olmaz zaten beden dilleriyle bunu anlayabiliriz. Misal acıyan ağrıyan ayağı içe çeker yada yine ağrısı varsa gözlerini kısarlar vs 🌸 siz yine dediğim kremlerden birini sürün zararı olmaz. Kanatlılar için kanatlıoil D3 vitamini takviyesi alıp suluğuna koyabilirsiniz. En kötü eczaneden devit3 alıp birkaç gün ağzına bir damla olacak şekilde damlatabilirsiniz.
tamamdır aslı hanım gözlemliyorum bakalım durum ne olucak eğer geçerse zaten fark ederim geçmezde daha ilerlerse veteriner hekimimiz mevcut kendilerine gitmek zorunda kalırız öyle bir durumda umarım öyle bir sey olmaz hızlı bir sekilde gecer cünkü kırık cıkık vs olmadıgına eminim ayağını aktif kullanıyor sadece galiba cok minik bir sekilde sızı hissediyor