• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet Kuşu Aşırı popo şişmesi

brsekin01

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Popo şişmesi muhabbet kuşu kabarık halsiz zayıf
Hastalık Belirti Tarihi
1 May 2026
Merhaba arkadaslar acil yardımınız gerekiyor

Dişi kuşumun poposu böyle yumurtası var zannettim bayağı süre bekledim sonra farkettimki poposu bayağı şişti yumurta sıkışması zannettim ama yumurta olsa daha küçük olurdu şişlik

şu an eşinden ayırdım suyuna elma sirkesi koydum tünekte falan durabiliyor sadece eşinden ayırınca kabarık hasta gibi durmaya başladı ve gerçekten çok üzülüyorum bulunduğum bölgede kuşlardan anlamıyor veterinler evde yapabileceğim birşey varmı bu kuşa sizce sıkıntısı nedir neden böyle olmustur yağlanma olabilirmi yada kist dışkısı kuru ishal değil siyah ve beyaz popo tüyleri yok nedense hep yuvalığa girdiği için geç farkettim

Cevaplarınızı bekliyorum

Teşşekürler

Birkaç Fotograf bıraktım aşşağıya

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba hoşgeldiniz
Mümkünse kuşun tunekte videosunu ekler misiniz 👍
Kuşunuzun lipomu var ve ayrıca gebe de olabilir bu yüzden müdahale gerekiyor yani evde yapacağınız birşey yok elma sirkesi de vermeyin bu durumu daha kötüye götürür. Kabarması varsa iştahı da yoksa yumurta sıkışması ihtimali yüksektir nerede ikamet ediyorsunuz kanatlıdan anlayan veteriner bakalım durum daha kötüye gitmeden götürün müdahale etsinler

Üst Alt