• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Ara Ara Dengesini Kaybediyor

AkiGo4511

Yeni Üye
Öncelikle selamlar. Bilgili kişilerin yardımlarını rica ediyorum.

IMG_20240811_110730.jpg

IMG_20240811_112224.jpg

Sabah kuşun sesi ile uyandım. Baktım dengesini kaybedip, düşüyor. Düştüğü yerden uçup, bir daha bir yere konuyor.
Yani ara sıra bir denge kaybı var.

Yaşam Ortamı:
Kuşumuzun kafesi var. Ama istediği zaman giriyor. Normalde evde salınık. İstediği gibi uçuyor.

Bulundukları odada hava sirkülasyonu var. Yani büyüklerimizin ceyran dediği olay oluyor. Ama çok hafif. Şiddetli değil.

Beslenmesi;
Her değiştirmesinde olmasa da sularına 1 damla multi vitamin damlatıyoruz.
Yine her defasında olmasa da arada sirke damlatıyoruz.

Normal kuş yemi yiyiyorlar. İçlerinde her şey olandan.
Biraz yulaf katıyoruz.
Bir de nijer tohumu aldık. Ama pek onu yemiyor gibi. Emin değilim.

Hakkında
6,5 yaşında.
Erkek.
Normalde evin için içinde salınık oldukları için; bol bol uçuyorlar. Yani spordan eksik kalmıyorlar.

Ayak ve kanatlarında herhangi renk değişimi, yara bere göremedim. Herşey iyi gibi.

Ama ishal olmuşa benziyor.

Not:
Şuan evimizde bir süredir 2 kuş var. Teyze kızımın muhabbet kuşu da bizde.
Yedikleri, içtikleri, bulundukları ortam aynı. O 1-2 yaşında.
Ama onda bu sıkıntılar yok.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba yem haricî farklı bir şey tüketmediyse dışkı normal değil. Ama birden fazla yeni yapılmış dışkıları atarsanız daha iyi olur. Denge kaybına gelirsek birden fazla sebebi olabilir bu durumun. Travma yaşamıştır yada nörolojik sebebe bağlanabilir yada şiddetli şekilde çarpma düşme vs gibi durumlar da olabilir. En son ihtimal vitamin eksikliği. Birde ataksi denilen bir hastalık kuşlarda denge kaybına neden olan tek hastalık olarak geçiyor. Size makale birakicam inceleyin. Bu arada çok az da olsa kuşları hava akımı çok etkiliyor. Ona biraz daha dikkat edin. Sirke de vermeyin bundan sonra. Makale - Kuşlar neden denge kaybeder bu makaleyi incelemenizi tavsiye ederim.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar. Kuşunuzu kanatlı uzmanına götürmenizi tavsiye ederim

Üst Alt