• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşu Ağzında Yem Geveleme

muhabbetsahibi

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,7 yaşında bir muhabbet kuşum var.Yaklaşık bir ay önce solunum yolu enfeksiyonu için antibiyotik kullandık 7 gün,sonra kursak mantarı için 15 gün triflucan kullandık.İlaç tedavisi bittikten 3-4 gün sonra yem yememe şikayeti tekrar başladı,ishali ve kusması yok.

Ancak,şu an sadece aspur yiyor,onu da yemliğinden tek tek alıp tüneğinde eveleyip geveleyip tahminince öğütüp öyle yiyebiliyor.Artık ne yapacağımı bilemiyorum.Videoyu ekliyorum;

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Yani bu kursak mantarı bir kere bulaştı mı gitmesi çok zor oluyor. Bu da bir tür belirtisi ama eğer öğürme kusma değil de belirti olarak bu kaldıysa çok büyük bir problem değil. Yine de zeolitli elle besleme deneyin derim faydasını görürsünüz. Yapamazsanız da mamasına zeolit katın. Yıllar önce böyle bir kuş tedavi etmeye çalışmıştım dışkısı nispeten düzeldi ama bu hareketi kesemedim. En önemlisi hala yaşıyor :)

muhabbetsahibi

Yeni Üye
Yani bu kursak mantarı bir kere bulaştı mı gitmesi çok zor oluyor. Bu da bir tür belirtisi ama eğer öğürme kusma değil de belirti olarak bu kaldıysa çok büyük bir problem değil. Yine de zeolitli elle besleme deneyin derim faydasını görürsünüz. Yapamazsanız da mamasına zeolit katın. Yıllar önce böyle bir kuş tedavi etmeye çalışmıştım dışkısı nispeten düzeldi ama bu hareketi kesemedim. En önemlisi hala yaşıyor :)

Arada yapsa sorun değil ama tüm öğünlerini bu şekilde yiyor.Sürekli tünekten tüneğe atlayarak tüm enerjisini harcıyor.Ve tam olarak beslenemiyor.

Üst Alt