• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşlarının kanatlarını kestirdim pişmanım

Sean Kingston

Aktif Üye
Lütfen linçlemeyin
Kuşçu sürekli alışması için kanatını kesmemiz lazım dedi

Benim de aklım çelindi kanatlarını kestirdim.

Ama pişmanım bir daha kesinlikle yapmayacam

Bana ağır söz söylemek isteyebilirsiniz ama zaten vicdanım kaldırmıyor.

Kesilen teleklerin koparılması mı lazım?
Tekrar eski haline ne zaman gelir?
Ne yapmam gerek?

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Lütfen linçlemeyin

Ne yapmam gerek?
Geçmiş olsun, lütfen tekrarlanmasın , tekrar uzar evet bunun için BT amin Forte takviyesi öneririm zaten normal zamanda da olduğu gibi haftada 1 kez verebilirsiniz, zaman hakkında bilgim yok ama çok uzun sürmez , kuşların psikolojisi bozulur , bu şekilde evcilleşmezler yalnızca kaçamadıkları için teslim olurlar

Zeus

Müdavim
Lütfen linçlemeyin

Ne yapmam gerek?
Siz kendinizi yeterince linçlemişsiniz zaten bize gerek kalmamış. Bu vicdan azabı size yetsin, dürüst olduğunuz için tebrik ederim. Olan olmuş artık ne yapılabileceğine bakmak lazım. Bt Amin Forte’un tüy ve kemik sistemine faydalı olduğunu biliyorum, tüy döneminde bana tavsiye edilen haftada 2 kez 50 ml suya 8 damla kullanmamdı, muhabbet kuşu olduğu için 5 damla kullanmanız yeterli oluyormuş. Bu konuda daha bilgili olanlar illa ki yazacaktır ama siz de haftada 2 gün kullanırsanız faydasını görürsünüz diye düşünüyorum. Mustafa bey de aynı vitamini önermiş zaten. Umarım kısa zamanda toparlar.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Lütfen linçlemeyin

Ne yapmam gerek?
Fotoğraf paylaşır mısınız?
Ne kadar kesildi?

Bazen doğru olmadığını bile bile hata yapıyoruz😔kanatlar onların kolları kuşların uçuş organları, bunu size söyleyen vijdansız😡olmuş artık uzar ama çok zaman ister, stres yapar, küser, hasta olabilir😔
Mümkünse çok iyi bakın, vitaminlerini ve yemini kaliteli verin, çabuk toparlar inşallah 🤲

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bir tanıdğımda alışsın diye kanadını kesicem dedi kızdım kesme dedim. Kesicem dedi kesme dedim. Elinden almak içinde çok uğraştım olmadı. Kesmiş. Şimdi hayvan sürekli felç atakları geçiriyor sahibi yardım et diye yalvarıyor. Muhtemelen stres tetikledi. Ama iş işten geçti. Dilerim birşey olmaz. O kesik kanatları döküp yeniden çıkarması yıl sürebilir. BT amin Forte takviye verin mutlaka. Süreci hızlandırmak için haftada bir iki kesilen tüyüde çekebilirsiniz ama çokta tavsiye etmem. 😕

Sean Kingston

Aktif Üye
Fotoğraf paylaşır mısınız?
Ne kadar kesildi?

Bazen doğru olmadığını bile bile hata yapıyoruz😔kanatlar onların kolları kuşların uçuş organları, bunu size söyleyen vijdansız😡olmuş artık uzar ama çok zaman ister, stres yapar, küser, hasta olabilir😔
Mümkünse çok iyi bakın, vitaminlerini ve yemini kaliteli verin, çabuk toparlar inşallah 🤲
Ekli dosyayı görüntüle IMG_20240409_000908.jpg

Malesef bu şekilde.
Şu an süreç hızlı olması için neler yapılabilir?
Gerçekten çok üzgünüm

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ekli dosyayı görüntüle 62728

Malesef bu şekilde.
Şu an süreç hızlı olması için neler yapılabilir?
Gerçekten çok üzgünüm
Çok şükür ki kuyruğu duruyor😔
BtAmin forte verin haftada 2 gün,
yulaf haftada 2 gün 1 tatlı kaşığı
Ev sıcaklığı iyi ise suyu püskürterek banyo yaptırın tüy kökleri nemlensin çok ıslanmasın, doğal yolla yada havlu ile kurutun
Dvit eczaneden alın suyuna haftada 1 gün 3 damla damlatın
Kalamar kemigi yesin kafeste mutlaka olsun
Kaliteli yem verin lütfen, gerisi takdiri ilahi zamana bırakın🤲

Sean Kingston

Aktif Üye
Çok şükür ki kuyruğu duruyor😔
BtAmin forte verin haftada 2 gün,
yulaf haftada 2 gün 1 tatlı kaşığı
Ev sıcaklığı iyi ise suyu püskürterek banyo yaptırın tüy kökleri nemlensin çok ıslanmasın, doğal yolla yada havlu ile kurutun
Dvit eczaneden alın suyuna haftada 1 gün 3 damla damlatın
Kalamar kemigi yesin kafeste mutlaka olsun
Kaliteli yem verin lütfen, gerisi takdiri ilahi zamana bırakın🤲
Yemleri kaliteli Amazon dan almıştım. İçine aspur karıştırıp veriyorum. Dal darı yiyorlar. Kalamar kemiği de tüketiyorlar.

Diğer öneriler için de teşekkürler.

Haftada bir 2 şer teleği kopar diyenler de var bunu yapmalı mıyım? Sadece kendi haline mi bırakmam gerek?

Dediğiniz gibi takdiri ilahi. Bu hayatta yapılan bir hata geri alınamıyor malesef.

Sean Kingston

Aktif Üye
Siz kendinizi yeterince linçlemişsiniz zaten bize gerek kalmamış. Bu vicdan azabı size yetsin, dürüst olduğunuz için tebrik ederim. Olan olmuş artık ne yapılabileceğine bakmak lazım. Bt Amin Forte’un tüy ve kemik sistemine faydalı olduğunu biliyorum, tüy döneminde bana tavsiye edilen haftada 2 kez 50 ml suya 8 damla kullanmamdı, muhabbet kuşu olduğu için 5 damla kullanmanız yeterli oluyormuş. Bu konuda daha bilgili olanlar illa ki yazacaktır ama siz de haftada 2 gün kullanırsanız faydasını görürsünüz diye düşünüyorum. Mustafa bey de aynı vitamini önermiş zaten. Umarım kısa zamanda toparlar.
Yorumunuz için teşekkürler. İnşallah hızlı toparlar. Bu durumdan çok üzgün ve pişmanım.

Sean Kingston

Aktif Üye
Geçmiş olsun, lütfen tekrarlanmasın , tekrar uzar evet bunun için BT amin Forte takviyesi öneririm zaten normal zamanda da olduğu gibi haftada 1 kez verebilirsiniz, zaman hakkında bilgim yok ama çok uzun sürmez , kuşların psikolojisi bozulur , bu şekilde evcilleşmezler yalnızca kaçamadıkları için teslim olurlar
Haklısınız kuş evcilleşmeyecek olsa bile keşke yaptırmasaydım. Tavsiyeniz için teşekkürler

Sean Kingston

Aktif Üye
Bir tanıdğımda alışsın diye kanadını kesicem dedi kızdım kesme dedim. Kesicem dedi kesme dedim. Elinden almak içinde çok uğraştım olmadı. Kesmiş. Şimdi hayvan sürekli felç atakları geçiriyor sahibi yardım et diye yalvarıyor. Muhtemelen stres tetikledi. Ama iş işten geçti. Dilerim birşey olmaz. O kesik kanatları döküp yeniden çıkarması yıl sürebilir. BT amin Forte takviye verin mutlaka. Süreci hızlandırmak için haftada bir iki kesilen tüyüde çekebilirsiniz ama çokta tavsiye etmem. 😕
Keşke zamanı geri alabilsem de yaptırtmasaydım. Tüyünü çekme olayında çok kararsız kaldım. Canı acır veya stresse girer diye korkuyorum. Kendi haline mi bırakayım?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yemleri kaliteli Amazon dan almıştım. İçine aspur karıştırıp veriyorum. Dal darı yiyorlar. Kalamar kemiği de tüketiyorlar.

Diğer öneriler için de teşekkürler.

Haftada bir 2 şer teleği kopar diyenler de var bunu yapmalı mıyım? Sadece kendi haline mi bırakmam gerek?

Dediğiniz gibi takdiri ilahi. Bu hayatta yapılan bir hata geri alınamıyor malesef.
Koparmayın lütfen, kendiliğinden tüye girdiği zaman dökülür

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Yeme yulaf ekleyin. Bt amin verirken haftada 1 gun de entrobac vermeyi ihmal etmeyin. Hakikaten pişman oldugunuza ikna olmasam farklı konuşurdum.

Üst Alt