• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Makale Muhabbet Kuşlarında Proteinin Önemi!

Soner

Aktif Üye
Muhabbet Kuşlarında Proteinin Önemi!

Bütün hayvanlar da olduğu gibi kuşlarında vücut dokuları çeşitli proteinlerden oluşur.
Kuşların vücutlarındaki her kısım : Tüyler, deri, ayaklar, kaslar, gaga vs.
İç organlar : Karaciğer ve kalp gibi ve tabi ki Yumurta da proteinden oluşur..
Kuşların sağlıklı büyümeleri için de protein gereklidir..
Ayrıca vücuttaki bakım ve onarımdan da yine protein sorumludur..
Tüm bunlara ek olarak organlardaki fonksiyonların doğru işlemesinde ve üreme sürecinin doğru gelişmesinde önemli rol oynar..
Proteini iki gruba ayırmak mümkündür : "Hayvansal ve Bitkisel Proteinler
Genel olarak hayvansal proteinlerin besin değeri daha yüksektir..
Otçul hayvanlar yedikleri bitkisel proteinleri hayvansal proteinlere çevirmek zorundadır ki örneğin: Kaslarında kullanabilsinler..
Hayvansal protein kaynaklarını sıralarsak : Et, Balık, Yumurta ve Süttür..
Özellikle kuşların üreme dönemlerinde Yumurta verirsek bu onların protein ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak ve aynı zamanda yavruların da protein almalarını sağlayacaktır..

Soner

Aktif Üye
Rica ederim.. tabiki de yumurta ben genel bi bahsedim dedim sadece diğerlerini de yeseler işimiz zor 😀 yavaş yavaş öğrenecez onlarıda aklımda bundan sonra cizerim altınıda ama pek kullanamıyorum yazı karakterlerini bi başlığı kalın yazmayı cözebildim suan icin gerisi gelir umarım 😀

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Protein olarak yumurta ve un kurdu da verilebilir ama sütü kesinlikle tavsiye etmiyorum bağırsak florasını bozuyor ve ayrıca proteini her gün vermek de uygun değildir bunu iyi dengelemek gerekir
Paylaşım ve bilgi için teşekkürler @Paşa31 (y)

Üst Alt