Münzevi
Aktif Üye
Merhabalar. Bazen boş vakitlerimde bilmediğim konularda belirli üreticilerin videolarını açıp izliyorum ve bilgilenmeye çalışıyorum. Muhabbet kuşlarının yem seçimiyle ilgili mevsimlere göre değişkenlik göstermesi gerektiği belirtiliyor. Hatta bazı üreticilerin yemliklerinde (buna değerli kuşlardan show üreticileri de dahil) örneğin sadece ak darı veya sadece sarı darıyla beslediklerini de görüyorum. Yem konusunda da mevsime göre değişmesi gerektiği belirtiliyor ancak kayda değer sanırım ben bir bilgi bulamadım. Size bu konuyla ilgili sormak istiyorum, sanıyorum hepimizin faydasına olacaktır. Ben klasik Versele Laga yem kullanıyorum, fakat ne kadar doğru veya daha iyisi nasıl olmalı onu merak ediyorum. Muhabbet kuşlarında yazın ve kışın ve hatta yumurta/yavru sürecine girmiş kuşların yem diyetleri nasıl olmalı?
Örneğin ben şuan altında 8 yumurtası olan çiftime de versele laga karışığı kullanıyorum, 3 aylık bebeğime de. Ancak kış döneminde kuşların daha yağlı olmaları sıcak kalmaları açısından anladığım kadarıyla daha farklı bir diyet gerekli, yazın ise serin olmaları açısından daha farklı bir diyet gerekli. Bu konuyla ilgili yardımcı olabilmeniz mümkün mü acaba?
"Sadece karışık yem olur, devam" gibi bir açıklamadansa bu işin profesyonel şartlarda nasıl ilerlemesi gerektiğini merak ediyorum. Belki en azından kendi yem karışımımızı kendimiz yaparız ve biraz da olsa daha iyi şartlarda bakabiliriz canlarımıza.
Örneğin ben şuan altında 8 yumurtası olan çiftime de versele laga karışığı kullanıyorum, 3 aylık bebeğime de. Ancak kış döneminde kuşların daha yağlı olmaları sıcak kalmaları açısından anladığım kadarıyla daha farklı bir diyet gerekli, yazın ise serin olmaları açısından daha farklı bir diyet gerekli. Bu konuyla ilgili yardımcı olabilmeniz mümkün mü acaba?
"Sadece karışık yem olur, devam" gibi bir açıklamadansa bu işin profesyonel şartlarda nasıl ilerlemesi gerektiğini merak ediyorum. Belki en azından kendi yem karışımımızı kendimiz yaparız ve biraz da olsa daha iyi şartlarda bakabiliriz canlarımıza.